E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAselsan finans teknolojisi alanında da büyüyecek---

Aselsan finans teknolojisi alanında da büyüyecek

Aselsan finans teknolojisi alanında da büyüyecek
25 Kasım 2022 - 12:35 borsagundem.com

Aselsan geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği ortaklıkla finans teknolojisi alanında büyüyeceğinin işaretini verdi.

BORSAGUNDEM.COM

Aselsan geçtiğimiz hafta Kap’ta yaptığı açıklamada, finans sektörü ve finansal teknoloji girişimciliğinin ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla yeni bir yapılanmada yer alacağını duyurdu.

Şirket konu ile ilgili açıklamasında yüzde 35,56’sı Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi’ne, yüzde 44,44'ü Aselsan’a, yüzde 4,22'si Marmara Üniversitesi'ne, yüzde 4,22'si İstanbul Üniversitesi'ne, yüzde 7,33'ü İbn Haldun Üniversitesi'ne ve yüzde 4,22'si Bilişim Vadisi Teknopark’a ait olmak üzere yeni bir şirket kurulduğunu belirtti.

İstanbul Finans ve Teknoloji Üssü Anonim Şirketi unvanı ile kurulan şirketin sermayesi ise 45 milyon TL olduğu belirtildi.

Aselsan, bir süredir yüksek teknoloji gerektiren sivil elektronik alanlarında da faaliyetlerini geliştirmek istiyor. Şirket bu kapsamda, başta savunma elektroniği olmak üzere, güvenlikten ulaştırmaya, sağlıktan enerjiye, pek çok alanda, son yıllarda dikkat çekici bir gelişim sergiliyor.

Şirket yeni girişimi ile birlikte finansal teknoloji alanına da giriş yapmış oldu. Aselsan’ın finansal teknolojiler alanındaki projeleri pek çok farklı alt başlığa ayrılıyor. yeni nesil bankacılık teknolojilerinden, ödeme kaydedici cihazlara kadar, farklı başlıklar içeren bu alanda, faaliyetini geliştirmeyi hedefliyor.

Aselsan ayrıca “Merkez Bankası Dijital Türk Lirası Ar-Ge projesinin”, araştırma, geliştirme ve test süreçlerini de üstlenmiş bulunuyor. Bu doğrultuda, Merkez Bankası; Aselsan, Havelsan ve Tübitak-Bilgem ile, ikili anlaşmalar imzaladı. Aynı zamanda "Dijital Türk Lirası İşbirliği Platformu" oluşturuldu.

ASELSAN'ın 'Göker'i sınır ve üsleri koruyacak

 

ASELSAN ve Karsan elektrikli minibüs e-JEST'in üretiminde anlaştı

 

Aselsan ile Türasaş arasında 44,9 milyon euroluk anlaşma

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 59,10
En Yüksek: 59,85
En Düşük: 57,40
Değişim 2,87 %
FK: 18,48
PD / DD: 1,54
İşlem Hacmi 3.455.136.609
Toplam Adet: 58.620.510
Ağırlıklı Ort.: 58,79
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yanıyorum 26 Kasım 2022 14:19

    1 yumurta 3,5, kireç gibi peynir 120 iyi ki hamsi zamanı geldi

  • Mucise Reis ;)26 Kasım 2022 08:54

    seçim öncesi çıksın, dijitalde daha rahat dışarı götürebiliriz... :D dijital çıkınca bence çok özel takip sistemleri, ve kaliteli alt yapı vb olmalı. İyi şeyler bunlar bence ama bi rkaç kişi emrine gidince paravan olacak kullanılıyor devlet sistemleri malesef. örnek halkbank başına gelenler gibi.. yani hiçbir siyasi sonsuz yetkileri ile sonsuz biçimde kurumlara dadaşmamalı bulaşmamalı. herkes işini yapsın...

  • Haha25 Kasım 2022 22:10

    Daha gecen hafta kim gitti ayaklarina, hadi begenmeyin bu yorumuda trolller

  • haramzadeler25 Kasım 2022 14:14

    Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi arkadaş bütün kaynaklara çöktüler resmen...