E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAşağı yönlü riskler gündemdeki yerini koruyor---

Aşağı yönlü riskler gündemdeki yerini koruyor

Aşağı yönlü riskler gündemdeki yerini koruyor
03 Eylül 2021 - 09:34 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Salgın endişeleri ve enflasyonist ortam aşağı yönlü risk başlıkları olarak takip ediliyor. ABD’deki tarım dışı istihdam verisi piyasaların yakın takibinde yer alacak olup, Fed’in kararları üzerinde belirleyici olacaktır. Yurt içinde açıklanacak ağustos ayı enflasyon rakamına ilişkin piyasadaki genel beklentiler ve Gedik Yatırım olarak bizim beklentimiz TÜFE’nin aylık bazda %0,65 oranında artış kaydetmesi ve yıllık TÜFE’nin %18,70 olarak gerçekleşmesi yönünde.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 

10:00 Türkiye – TÜFE/ÜFE Önem: Yüksek 

15:30 ABD – Tarım Dışı İstihdam Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel hisse piyasalarında dün hafif alıcılı bir görünüm etkili olurken, gündemdeki mevcut endişeler aşağı yönlü risk başlıkları olarak gündemdeki yerini koruyor. Bugün ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam rakamı piyasalar üzerinde etkili olacaktır. BIST-100 Endeksi dün günü %0,34’lük yükselişle 1.479,12 puandan tamamladı. ABD borsaları günü sınırlı yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,27 – 8,28 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,28’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yurt dışına benzer görünümle günü hafif alıcılı bir seyirle kapatan BIST-100 Endeksi 1.470 seviyesi üzerindeki seyrini sürdürüyor. Kırılmasıyla birlikte destek konumuna geçen 1.465 – 1.470 bölgesi üzerinde kalındığı sürece endekste yukarı yönlü denemeler devam edebilir. Yükselişlerde 1.490 – 1.510 ve 1.550 seviyeleri direnç konumunda bulunmaktadır. Bugün yurt içinde enflasyon rakamı ile ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam verisi fiyatlamalar üzerinde belirleyici olacaktır. Endekste olası geri çekilmelerde bahsettiğimiz bölge altına sarkılacak olursa 200 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 1.436 seviyesi destek olarak önem kazanacaktır. 200 günlük ortalama altında teknik görünümde zayıflamanın yaşanacağını ve satışların hız kazanabileceğini değerlendiriyoruz.

Günün önemli şirket haberleri 03/09/2021

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisse senetleri

Alkim Kağıt ve QNB Finansbank sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)