E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaArtisan Partners'ın ödüllü yöneticisi nakde dönüyor---

Artisan Partners'ın ödüllü yöneticisi nakde dönüyor

Artisan Partners'ın ödüllü yöneticisi nakde dönüyor
19 Aralık 2016 - 10:45 borsagundem.com

55 milyar dolarlık Artisan Partners'ın ödüllü yöneticisi Samra, alım fırsatlarının azalmasıyla nakde dönüyor

Ödüllü fon yöneticisi David Samra, alım fırsatlarının azaldığı gerekçesiyle, nakit varlıklarını artırarak üst sınırına yaklaştırıyor.

Yaklaşık 55 milyar dolarlık Artisan Partners'ın yönetiminden sorumlu olan Samra, Donald Trump'ın seçim zaferinin ardından hisse senetlerinin küresel çapta ralli yapmasıyla birlikte uluslararası fonundaki nakdi yüzde 13'e çıkararak yüzde 15 düzeyindeki üst sınıra yaklaştırdı. Gerçek değerine yaklaştığını düşündüğü şirketleri satan Samra, elden çıkardığı şirketlerin yerine koyacak hisse senedi bulmakta zorlanıyor.

Değer yatırımcısı olan Samra'nın piyasa zamanlamasına ilişkin bir iddiası yok; buna karşın değerlemelere ilişkin değerlendirmeleri bazen piyasanın yönüne ilişkin ipuçları verebiliyor. Küresel hisse senedi piyasalarının Şubat ayını sert düşüşle sonlandırmasından günler önce Samra, yeniden alım yaptığını belirtmişti. Bugünlerde ise değer yatırımcısı daha çok halihazırda almış olduğu şirketlerin iyileştirilmesine yardımcı olmaya daha fazla vakit ayırıyor.

Samra, şirket merkezinin bulunduğu San Francisco'da gerçekleştirilen bir mülakatta, “Hisse senedi piyasası yükselişleri şimdiki gibi geniş çaplı olduğu zaman, değerinin önemli ölçüde altında bulunan hisse bulmak daha zor oluyor” şeklinde görüş bildirdi.

Samra, 2013 yılında Morningstar Inc.'in Uluslar arası hisse senetlerinde yılın ABD fon yöneticisi ödülü aldığında, yüzde 31'lik getiri ile Daniel O-Keefe ile birlikte -Morningstar'a göre- en yüksek yüzde 1'lik dilime girmişti.-Bloomberght

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)