E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemArtık 'Turkey', 'Turkei', 'Turquie' yok, Türkiye var---

Artık 'Turkey', 'Turkei', 'Turquie' yok, Türkiye var

Artık 'Turkey', 'Turkei', 'Turquie' yok, Türkiye var
31 Mayıs 2022 - 19:28 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "BM Genel Sekreteri'ne bugün gönderdiğim mektupla ülkemizin BM nezdinde yabancı dillerdeki adını da 'Türkiye' olarak tescil ediyoruz. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler nezdinde yabancı dillerdeki adı 'Türkiye' olarak tescil edildi. Açıklama Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından yapıldı.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin marka değerini yükseltmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde başlatılan sürecin nihayete erdiğini belirtti.

Çavuşoğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verdi:

BM Genel Sekreteri'ne bugün gönderdiğim mektupla ülkemizin BM nezdinde yabancı dillerdeki adını da 'Türkiye' olarak tescil ediyoruz. Hayırlı olsun.

Her türlü faaliyet ve yazışmalarda 'Türkiye' ibaresi kullanılacak

Türkiye'nin uluslararası ticarette gururu olan ürünleri, 'Türkiye' ibaresiyle tanıtılıp, dünyayla buluşturulacak.

Bu çerçevede, 'Türkiye' markasını güçlendirme çalışmaları kapsamında, başta diğer devletler ve uluslararası kurum, kuruluşlarla resmi ilişkilerde olmak üzere, her türlü faaliyet ve yazışmalarda, 'Turkey', 'Turkei', 'Turquie' ve benzeri ibareler yerine 'Türkiye' ibaresi kullanılacak.

Çavuşoğlu Fransız mevkidaşını kutladı

 

Çavuşoğlu'ndan BAE açıklaması

 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suudi mevkidaşıyla görüştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • içini de doldurun bakalım01 Haziran 2022 10:05

    Eee artık içini de doldurursunuz umarım. Yani demokratik, liyakata dayalı yönetilen, kamu ve ülke çıkarlarınıöne çıkaran , halkını ötekeleştırmeyip kucaklayan, dürust, yolsuzluk ve yoksulluğu bitirmiş, tüm göçmenleri ülkerine geri göndermiş, komşularıyla sıfır problemli yani atamızın dedği gibi yurtta sulh cihanda sulha bağlı, dini amaçlarına göre kullanmayan, yalan söylemeyen, çalma çırpmaya musade etmeyen , yandaşlığın olmadığı hukuk üstünlüğünü  bağlı ahlaklı, eğitimli bir ülke. olma.