E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOto GündemArtık otomobillere de takmak zorunlu---

Artık otomobillere de takmak zorunlu

Artık otomobillere de takmak zorunlu
16 Aralık 2013 - 16:31 borsagundem.com

Emniyet Genel Müdürlüğünün yayımladığı genelgeyle, 54 ilde otomobillere kış lastiği takma zorunluluğu getirildi

Sürücülerin karlı ve buzlu yollarda güvenli seyahat etmelerini sağlamak için daha önce yasal olarak kamyon, otobüs ve minibüs gibi büyük araçlarda takılması zorunlu olan kış lastiği, genelgeyle kış şartlarının ağır geçtiği illerde otomobiller için de zorunlu hale geldi.
Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri de genelgenin ardından D-100 karayolunda kış lastiği uygulaması yaptı.

LASTİKLERDE KIŞ ALARMI

Şehir merkezinden çıkan şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar ve otomobilleri durdurarak lastiklerini kontrol eden polis ekipleri, kurallara uygun lastik kullanmayan sürücülere 77 lira ceza kesti.

KIŞ LASTİĞİ HAYAT KURTARIYOR

Edirne Emniyet Müdürü Yardımcısı Metin Bahadır, kış lastiği takma zorunluluğunun sadece kamyonet ve yük taşımada kullanılan araçlara değil, otomobillere de zorunlu olduğunu söyledi.
Uygulama kapsamında trafikte seyreden tüm araçların kış lastiği takıp takmadıklarını kontrol ettiklerini belirten Bahadır, şöyle konuştu:
“Artık tüm araçlara kış lastiği takma zorunluluğu getirildi. Bu amaçla biz de ilimizde uygulamalara başladık. Sürücüler kış lastiği takmadıkları zaman yollarda kalıyor. Kış lastiği takan sürücülerin de yola devam etmesine engel oluyorlar. Ayrıca buzlu ve karlı yollarda kış lastiği kaza yapma riskini azaltıyor."
Bahadır, kış lastiği takmayan sürücülere 77 TL ceza yazdıklarını kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TC VATANDAŞI17 Aralık 2013 01:22

    Bunların Dini İmanı para olmuş.Gece yatıyorlar sabah kalktıklarında ya yeni zam ya da ceza.Vatandaşın lehine birşey yok.Seçimlerde dizginler vatandaşın elinde.Dizginleri çkerseniz herşey düzelir.

  • tekin16 Aralık 2013 23:27

    kar lastiği takmayanın yüzünden ben neden yolda kalayım veyahut onun yüzünden kaza yapayım geç kalınmış bir uygulama 54 değil tüm illerde ve ilçelerde uygulanması lazım kesinlikle

  • kenan16 Aralık 2013 22:23

    Suriyeli mültecilerin paralarını ,acaba ne yapsak ta çıkarsak diye düşünmüşler, cevabı bulmuş durumdalar, gelene gidene trafik cezayı bas

  • borsavirus16 Aralık 2013 21:54

    brisam yarın tavan:)

  • Hasan16 Aralık 2013 20:47

    Kar varken arabayı çıkartmıyorum, bagajda zincirim de var, bana da mı zorunlu? Bu 54 il hangileri yazsaydınız bari...

  • şeref16 Aralık 2013 18:07

    milletin cebinden elinizi çekin