E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaArt Cashin: “Borsalar bu hafta büyük bir şokla karşı karşıya kalabilir”---

Art Cashin: “Borsalar bu hafta büyük bir şokla karşı karşıya kalabilir”

Art Cashin: “Borsalar bu hafta büyük bir şokla karşı karşıya kalabilir”
05 Mart 2023 - 21:30 borsagundem.com

Wall Street efsanesi Art Cashin, piyasalarda yaşanacak olası bir şokla ilgili olarak yatırımcıları uyarıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları kırılma noktasında. Uzmanlar, hisse senedi piyasalarında yaşanması olası bir şokla ilgili olarak yatırımcıları uyarıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Wall Street efsanesi Art Cashin, olası bir patlama için geri sayımın sona ermek üzere olduğunu söylüyor. Cashin, küçük işaretlerin büyük bir şoka neden olabileceği noktasında uyarıda bulunuyor.

Borsalarda çöküş olasılığı

Markets Insider’dan Filip de Mott’un haberine göre, Art Cashin, birçok küçük saatli bombanın piyasaları tehdit ettiğini ve önümüzdeki hafta borsalarda büyük bir şok yaşanabileceğini söylüyor.

Wall Street efsanesi Art Cashin, Fed'in nicel sıkılaştırmasına ve Japonya Merkez Bankası’ndan gelecek olası bir politika dönüşüne karşı yatırımcıları uyarıyor. Cashin, önümüzdeki hafta toplanacak Japonya Merkez Bankası’nın daha şahin bir duruşa doğru bir politika değişikliğine gitmesinin hisse senetlerini aşağı yönlü baskılarken tahvil getirileri üzerinde de yukarı yönlü bir baskı uygulayacağını ifade ediyor.

UBS Borsa Direktörü Cashin, yaptığı açıklamada, “Fed, ABD hazinelerinin agresif bir alıcısı olmayı bıraktı. Ve eğer Japon halkı da agresif bir alıcı olmayı bırakırsa, bunun faiz oranlarını ve Hazine getirilerini yukarı yönlü zorlaması oldukça muhtemel” diyor.

Cashin, “Piyasalar, kıyaslama oranlarının ne kadar daha yüksek olacağına odaklanırken, Fed bilançosunu ‘perde arkasında’ yavaş yavaş daraltıyor” şeklinde konuşuyor.

Haziran ayında Fed, aylık satışlarla 30 milyar dolara kadar hazine ve ipotek destekli menkul kıymetler ile nicel sıkılaştıma politikasına başladı. Eylül ayında bu rakam, hazine için 60 milyar dolara ve MBS (Mortgage Backed Securities - İpoteğe dayalı menkul kıymetler) için 35 milyar dolara kadar çıktı. Cashin, “Sanırım tüm bu küçük saatli bombalara odaklanmak gerekiyor. Evet, insanlar nicel sıkılaştırmayı olması gerektiği kadar yakından izlemiyor” diyor.

Fed'in agresif oran artışlarıyla birlikte, para arzının düşürülmesi, tahvil getirilerinin artmasına yardımcı oluyor.

Japonya Merkez Bankası’nın şahinleşme ihtimali

1 yıllık Hazine getirisi yüzde 5'in üzerinde seyrediyor ve bu oran, 2006 yılından bu yana görülen en yüksek seviyeye karşılık geliyor. 10 yıllıkların ise bu yılın başlarında yaşanan hafif geri çekilmeden önce geçen yıl yüzde 4'ü aştığı görülüyor. Ve eğer 10 yıllık getiri yüzde 4.10'un üzerine çıkarsa, bunun piyasalar üzerinde baskı oluşturması ve hisse senetlerinin düşük seviyeleri yeniden test etmesine neden olması bekleniyor.

Bu hafta ise Japonya Merkez Bankası’nın sorunu derinleştirme ihtimali bulunuyor. Çoğu merkez bankasına aykırı hareket eden Japonya Merkez Bankası’nın Japon Yeni’nin ucuza ödünç alınmasına ve hazine alımlarına sürülmesine izin veren gevşek bir para politikasını sürdürdüğü biliniyor. Ancak yatırımcılar, büyük olasılıkla bankanın en yeni valisi olacak Kazuo Ueda üzerinde spekülasyon yapıyor. Onun şahin tutumunun Japonya'nın hazine talebini düşürmesine neden olabileceği konuşuluyor.

Charles Schwab Global Baş Yatırım Stratejisti Jeffrey Kleintop da, "Enflasyonun Japonya'ya gömüldüğünü görmek, politikadaki bir değişikliğin zirvesinde olduğumuzu gösteriyor. Bu, yen faiz arbitrajının gevşemesi anlamına gelebilir. Belki de bu, Hazine tahvillerinde yukarı yönlü daha fazla baskı yapabilir” diyor.

"Borsalarda düşüş şiddetli olacak"

 

Amerikalılar tasarrufa yöneliyor, resesyon habercisi mi?

 

Küresel piyasalar Powell'a odaklandı

 

Piyasa oynaklığı kalıcı mı?

 

"Hisse senedi piyasalarında türbülansa hazır olun”

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)