E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaARD Bilişim’in halka arzına 17 kat talep---

ARD Bilişim’in halka arzına 17 kat talep

ARD Bilişim’in halka arzına 17 kat talep
30 Ocak 2020 - 17:09 borsagundem.com

Yazılım dünyasının Türkiye ve uluslararası arenadaki proje ve çözüm ustası ARD Bilişim’in halka arzında talep toplama 17 kat rekorla bitti. Satışa sunulan 7. 5 milyon lot kapışıldı. Gelen talep ise 128.511,615.

BORSAGUNDEM.COM 

İstinye’nin ünlü gong’unu çalmak için geri sayımı başlatan ARD Bilişim, hisselerine yönelik rekor bir taleple Borsa İstanbul’a geliyor.

9 yıl gibi kısa bir sürede yazılımda, hukuktan sağlığa, siber güvenlikten lojistiğe geniş bir alanda, Türkiye ve uluslararası arenanın dünya devi firmalarıyla aktif olarak çalışan, proje ve çözüm ustası, tecrübeli ve başarılı markası ARD Bilişim’in yüzde 34.09’luk halka arzında, Metro Yatırım aracılığında dün başlayan ve iki gün sürmesi planlanan talep toplama rekorla sona erdi.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre 5.30 TL fiyattan satışa sunulan  7.5 milyon lota gelen istek 128.511,615. Yani arz olunandan 17 kat fazla talep.

ÖNEMLİ TAAHHÜT

Mevcut ödenmiş sermayesi 18.000.000 TL, halka arz büyüklüğü 39.750.000 TL olan ve 1 yıl boyunca halka arz fiyatının altında satmama taahhüdü veren ünlü şirketin hisseleri ikincil piyasada ARDYZ.HE koduyla işlem görecek.

HALKA ARZ GELİRİ NEREDE KULLANILACAK?

Halka arz gelirinin yüzde 30’u şirket satın alma ve büyüme stratejileri, yüzde 30’u Ar-Ge faaliyetlerinin iyileştirilmesi ve yeni bir Ar-Ge merkezinin kurulması, yüzde 20’si mevcut ofisleri büyütme ve yeni ofis açma, yüzde 20’si ise işletme sermayesi ihtiyacının karşılanmasında kullanılacak.

DÜNYA DEVLERİYLE ÇALIŞIYOR

Alanındaki icraatlarıyla kamu ve özel sektörün gözde yazılımcısı olarak öne çıkan, dünya devi firmalarla aktif ve etkili bir şekilde çalışan ARD Bilişim, Bilişim, Sağlık, Savunma, Danışmanlık, Enerji ve İnşaat alanlarında faaliyet gösteren Ard Grup Holding iştiraki. Ar-Ge çalışmalarına büyük ağırlık veren, Hacettepe Teknokent bünyesinde teknoloji ve Ar-Ge faaliyetleri sürdürmekte olan Şirket, Tesis Güvenlik Belgesi (MİLLİ GİZLİ/NATO GİZLİ) ve SPICE (TS ISO\IEC 15504) Seviye II (dünya standartlarında yazılım geliştirme kalite belgesi) standartlarına uygun olarak geliştirdiği inovatif yazılım ve projelerle, uluslararası arenada da tanınırlığı yüksek, aranılan bir firma.

HUKUK ALANINDA BÜYÜK İMZA

Hukuk alanında Ulusal Hukuk Ağı Projesi (UHAP), Otomatik Ceza Muhakemeleri Kanunu Avukat Atama Sistemi (OCAS), Adli Yardım Atama Sistemi (AYAS), Uzlaşma Atama Sistemi (UZAS), Baro Yönetim Sistemi (BAROTEK), İcra Takip Sistemi (İCRATEK), Karar ve İçtihat Akıllı Arama Motoru Yazılımı (KARARTEK), Büro Yönetim Sistemi (BÜROTEK), Elektronik Serbest Meslek Makbuzu Sistemi (MAKBUZTEK) ve Mesleki Dayanışma Sistemi (VEKİLTEK) ARD Bilişim imzalı projelerden bazıları.

'SAĞLIK'TA SAYILI FİRMALAR ARASINDA 

ARD Bilişim, aynı zamanda Sağlık alanında,Sterilizasyon Takip Sistemi (3MSTS) başta olmak üzere uluslararası 3M Global Sağlık Hizmetleri’nin Türkiye’deki yazılım tedarikçisi olarak faaliyet gösteren sayılı Türk firmalarından biri.

Hukuk ve sağlıktaki çözümlerin yanı sıra, lojistik ve depo süreç yönetimi, izlenebilirlik teknolojileri, RFID, IOT, BPM, ERP, CRM, biyometrik tanımlama ve siber güvenlik alanlarında da kurumsal projeler gerçekleştiren ARD Bilişim’in başarıları bunlarla da sınırlı değil. 

GÜVENLİKTE KRİTİK ÇÖZÜMLER

Bilişim alanında sunucu, veri depolama, bilişim altyapısı ve veri güvenliğinin yanında biyometrik çözümlerde, parmak izi, parmak damar izi ve yüz tanımlama teknolojileri, IoT kamera ve sensörler ile Video Analitik ve Görselleştirme platformları kullanılarak başta anakara ve sınır güvenliği olmak üzere, kamu binaları, kampüsler, havaalanları, şehir ve halk güvenliği alanlarında kurumsal ve endüstriyel projeler yürüten ARD Bilişim, iç ve dış ortam alan güvenliği kritik seviyedeki kurum ve kuruluşlar için de “Akıllı Çevre Güvenlik Sistemleri” çözümleri üretiyor.

Bu çözümler ile Kamera Sitemleri, Plaka Tanıma Sistemleri, Araç Altı Görüntüleme Sistemleri, Geçiş Kontrol ve Sismik Sensörler gibi IoT cihazları ile tamamen insan dikkati bağımsız yapı oluşturulmakta. Ayrıca tüm bu bütünleşik yapının kontrol edilebilmesi için Merkezi Kontrol Odaları da çözümler arasında bulunmakta. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (30)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)