E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriArçelik Grundig ile lüks pazara odaklanacak---

Arçelik Grundig ile lüks pazara odaklanacak

Arçelik Grundig ile lüks pazara odaklanacak
15 Nisan 2016 - 06:57 borsagundem.com

Arçelik, Grundig markasıyla Avrupa’da ‘lüks’ segmente odaklanacak. Arçelik Genel Müdürü Bulgurlu, “5 yıl içinde yurtdışı ciromuzun yüzde 20’si Grundig’den gelecek” dedi

2008'de Arçelik tarafından satın alınan Alman kökenli Grundig, 70'inci yılında Avrupa'da küllerinden yeniden doğacak. Marka, lüks segmentin gözdesi olmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Arçelik A.Ş.'nin 'üst segment markası' olarak konumlandırdığı Grundig, Milano'daki dünyanın en prestijli tasarım fuarı Eurocucina'da yeni nesil ankastre mutfak ürünlerini tanıttı. 800 metrekarelik standında yabancı katılımcılardan büyük ilgi gören Grundig, Arçelik'in Avrupa pazarında Beko ile oluşturduğu marka algısına büyük katkı sağlayacak.

CİRONUN % 60'I YUR TDIŞINDAN
Arçelik Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, fuarda Grundig'le ilgili hedeflerini açıkladı. Grundig'i iddialı global hedeflerine ulaşmak için çok önemli bir güç olarak gördüklerini söyleyen Bulgurlu, "Yatırımlarımızın sonucunda, markamız 2015'te yaklaşık üç kat büyüdü. Önümüzdeki 5 yılda uluslararası satışlarımızın yüzde 20'sini Grundig'den elde etmeyi hedefliyoruz" dedi. Mevcut satışlarda Grundig'in payının yüzde 9'larda olduğunu kaydeden Bulgurlu, Grundig'in 2015 yılı cirosunun 330 milyon euro, Arçelik'in ise tüm markalarıyla birlikte toplam cirosunun 4.7 milyar euro olduğunu kaydetti. Bulgurlu, Arçelik'in toplam cirosunun yüzde 60'ının yurtdışından geldiğine de dikkat çekti.

BU YIL 2.5 KAT BÜYÜYECEK
Grundig beyaz eşya gamının ilk kez lanse edildiği 2013'ten bu yana istikrarlı bir büyüme kaydettiklerini ifade eden Bulgurlu, "15 farklı pazarda Grundig beyaz eşya ürünlerimizi tüketicilerimizle buluşturuyoruz. Grundig'in bu yıl yaklaşık 2.5 kat büyümesini hedefliyoruz. Güneydoğu Asya, Amerika, Kanada, Güney Amerika, Çin ve Kıta Afrikası öncelikli hedef pazarlarımız arasında yer alıyor. Üst segment markamız Grundig, yarının akıllı ve bağlantılı dünyası için konumumuzu sağlamlaştıracak" diye konuştu. Arçelik Türkiye'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Can Dinçer de, Grundig'in global arenada üst segment bir marka olduğunun altını çizdi. Dinçer, "Grundig ile teknoloji marketlerde de yer alacağız. Ayrıca Arçelik bayilerinde de satılacak. Bayilerimiz yılda 122 milyon müşteri ağırlıyor" diye konuştu.

DÜNYANIN İLK KARBON BUZDOLABINI ÜRETTİ
Bulgurlu, dünyada ilk kez karbon fiberden buzdolabı ürettiklerine de dikkat çekti. Bulgurlu şunları söyledi: "Çeliğin yarısı ağırlığında ve çok daha dayanıklı. Şu anda çalışmaları devam ediyor. Ar-Ge'si Türkiye'de yapılıyor. Prototipini fuara yetiştirdik. Şimdiden tasarımı ve görüntüsüyle büyük ilgi görüyor. Çelikten daha güçlü ve çok daha hafif olan karbon fiber malzemeyi farklı ürünlerimize de yaygınlaştırma çalışmalarımız devam edecek. Ayrıca dokunmatik, düğmesiz ürünlerimiz de bir ilk."

KALBE GİDEN YOL TASARIMDAN GEÇİYOR
Grundig ürünlerinin tasarımı, Alman ve Kuzey Avrupa mirası üzerine inşa ediliyor. Grundig ürünleri markanın 70 yıllık köklü Alman geçmişine sadık kalacak şekilde tasarlanıyor. Üretimin ise büyük kısmı Türkiye'de yapılıyor. Arçelik'in 6 ülkede 15 fabrikası bulunuyor. Ayrıca 10 Ar-Ge merkezi var. "Tasarım artık her şeyin kalbinde olmak zorunda" diyen Bulgurlu, "Mutfak da evin kalbi. Tüketicinin kalbine giden yol da tasarımdan geçiyor" diye konuştu.

GELECEĞİN MUTFAĞINI TANITTI
Eurocucina'da yeni ev ağı uygulaması HomeWhiz ve tuş takımını ortadan kaldıran Virtual User Experience (VUX) teknolojileri de tüketicilerin beğenisine sunuldu. HomeWhiz ev ağı uygulaması, buzdolabı, çamaşır, bulaşık makinesi, kurutucu ve ankastre fırın gibi beyaz eşyalara akıllı TV, akıllı telefon ve tablet üzerindeki uygulamayla bağlanarak, kolayca kontrol özgürlüğü sunuyor.

'GÖZÜMÜZ LATİN AMERİKA'DA'
Yer aldıkları tüm pazarlarda organik olarak büyüdüklerini kaydeden Bulgurlu, şunları söyledi: "Ancak bölgesel fırsatları takip edip, satın almalara da bakıyoruz. Örneğin Beko 130 ülkeye ulaştı. Latin Amerika da bizim için çok önemli. Fırsatları araştırıyoruz. Çok sayıda görüşmemiz var."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)