E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAracı kurum model portföyünden çıkarılan 2 hisse---

Aracı kurum model portföyünden çıkarılan 2 hisse

Aracı kurum model portföyünden çıkarılan 2 hisse
12 Şubat 2019 - 15:36 borsagundem.com

TEB Yatırım, Otokar'ı model porftöyüne eklerken, Enka İnşaat ve Migros'u model portföyünden çıkardı

TEB Yatırım raporunda, TEB Yatırım, GARAN,THYAO,ULKER,ISATR,ISBTR,ISCTR, 

ISKUR,VAKBN,CCOLA,KFEIN,TTKOM,KOZAL ve TOASO'yu model portföyünde tuttuklarını ifade etti.

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

"Model portföyümüzde değişiklik yapıyoruz:

" OTKAR ekliyoruz

" ENKAI - MGROS çıkarıyoruz

" Ağırlık sırasıyla model portföy hisselerimiz *** GARAN - THYAO - ULKER - ISCTR - VAKBN - CCOLA - KFEIN - TTKOM - KOZAL - TOASO - OTKAR " Model portföy banka ağırlığı = %31.8 (BIST100 banka ağırlığı = %23.9)

" En az tavsiye edilenler portföyümüze AKBNK - ALBRK - SISE ekliyoruz YKBNK çıkarıyoruz
Yılbaşından bu yana ana BIST endeksi %14 ralli etti ve bankalar endeksten 2 puan pozitif ayrıştı. Pozitif görüşümüzü devam ettiriyoruz ve bankacılık sektör ağırlığını portföyde ana endeksin 9 puan üzerinde % 32 tutuyoruz. Portföyümüzün betası 1.12'dir.

2019 strateji notumuzda belirttiğimiz üzere pozitif piyasa görüşümüzü GOÜ pozitif küresel gelişmelere, ABD-Türkiye ikili ilişkilerindeki iyileşmeye, TCMB'nin sıkı para politikası duruşuna, yeniden dengelenme sürecinin cari işlemler üzerindeki pozitif etkisine, bankacılık sektörünün likidite pozisyonunun iyileşmesine dayandırıyoruz. Kredi derecelendirme kurumlarının, Türkiye not görünümünü bu gelişmelerin ışığında yükselteceklerine inanıyoruz. Aynı zamanda, Türk hisseleri GOÜ'ye rölatif çarpan bazında tarihi ortalamalarının çok ötesinde bir iskontolar ile işlem görmektedirler.

ENKAI - MGROS'ta kar realizasyonu yaparken, OTKAR'ı portföye ekliyoruz. OTKAR'ı 3 Ocak'ta ''AL" tavsiyesi ile izleme listemize eklemiştik (TL85.75 ortalama fiyattan) Hisseyi lira bazında %28.0 ralliye rağmen, cazip değerlemesi (6.9x 2019T PD/FAVÖK) ve B.A.E. siparişlerinin yakın vadede güçlü kalacağı beklentimizle beğenmeye devam ediyoruz.

GARAN'da ağırlık arttırıyoruz : Sektörün en iyi sermaye yapısına sahip olması, büyüme fırsatları ortaya çıktığında bankanın özsermaye karlılığını artırmasına yardımcı olacaktır. 2.55 milyar TL tutarındaki serbest karşılık rezervi olası riskleri bertaraf edebilecek kapasitededir. Sorunlu gördüğümüz inşaat ve enerji sektörlerindeki risklere nispeten düşük oranda maruz kalmasını başka bir artı olarak söyleyebiliriz. 5.1x 2019T F/K ile cazip seviyede işlem gördüğüne inanıyoruz.

AKBNK sektörde %12.4 özsermaye karlılığını göz önüne aldığımızda, çarpan bazında (5.8x 2019T F/K - 0.7x 2019T PD/DD) en az tercih ettiğimiz isimler arasındadır. Ayrıca, TTKOM hisseleri muhasebeleştirilirken piyasa fiyatı yerine bağımsız ekspertiz raporu kullanılması nedeniyle özsermayesinin olması gerekenden yüksek olduğunu düşünüyoruz.En az tercih ettiğimiz hisselere ayrıca SISE ve ALBRK ekliyoruz.

Şişecam net aktif değer bazlı hedef fiyatımızın sadece %3 aşağısında ve hisse başı kazançta erozyon beklentimize rağmen tüm iştiraklerinden kısa vadede pozitif ayrıştı. ALBRK'nın ise varlık kalitesi erozyonu nedeniyle 4ç18 bilançosunun beklentilerin çok altında geleceğine inanıyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)