E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinArabistan’da bir ilk: Kadınlar deve güzellik yarışması ---

Arabistan’da bir ilk: Kadınlar deve güzellik yarışması

Arabistan’da bir ilk: Kadınlar deve güzellik yarışması
09 Ocak 2022 - 18:52 borsagundem.com

2017'de Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın iktidara gelmesinden bu yana, ülke kapsamlı reformlarla açılırken kadınlara yönelik bazı kısıtlamalar kaldırıldı.

BORSAGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Daha önce sadece erkeklerin katılabildiği Kral Abdülaziz Deve Festivali bu yıl tarihi etkinliklere sahne oluyor. Suudi kadınlar, ödüllü güzellik yarışmasında develerini sergilediler. Rumah'ın kırmızı kumlu pistinde düzenlenen törende, at sırtında siyahlar giymiş kadınlar, ilk kez develer üzerinde beyaz cüppeli erkeklerin önünde yer aldı.

Başkent Riyad'ın kuzeydoğusunda Rumah çölünde düzenlenen hafta sonu yarışmasına katılan 27 yaşındaki Lamia al-Rashidi, "Bugün belirli bir sosyal statüye ulaşacağımı umuyorum, inşallah" dedi.

Siyah bir yüz örtüsü ve omuzlarında renkli bir şal bulunan genç kadın, "Bu etkinlik kadınlara açıldığında, katılmaya karar verdim" dedi.

40 kadın katılımcının katıldığı etkinlikte ilk beşe girenler toplam bir milyon riyal (yaklaşık 260 bin dolar) para ödülü kazandı. Bu arada, develer dudakları, boynu ve kambur şekli ve büyüklüğü gibi çeşitli kriterlere göre seçiliyor.

Festivalin yöneticisi Mohammed al-Harbi, "Kadınlar her zaman Bedevi toplumunun ayrılmaz bir parçası olmuştur. Develerin sahibi ve bakımı onlardı" dedi.

Geçen ay başlayan 40 günlük festival, Körfez'in dört bir yanından deve yetiştiricilerini bir araya getiriyor. Festival süresince yetiştiricilere toplam 66 milyon dolara kadar para ödülü dağıtılıyor.

Suudi Arabistan'dan ilk kadın voleybol turnuvası

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)