E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriApple’da yeni zirveler devam eder mi?---

Apple’da yeni zirveler devam eder mi?

Apple’da yeni zirveler devam eder mi?
23 Temmuz 2021 - 14:52 borsagundem.com

Geçen hafta 145.74 seviyesini test eden AAPL, bu hafta da olumlu seyrini sürdürüyor ve rekor kapanışlar tazeliyor.

Apple,  Bloomberg'in şirketin bu yıl tedarikçilerden 90 milyon iPhone talep aldığını haberinin ardından, geçtiğimiz hafta yükselmiş ve son 1 yılda gördüğü en yüksek seviyesini test etmişti.

Habere göre, bir Apple cihazının ilk piyasaya sürüldüğü andan yıl sonuna kadar aldığı sipariş genellikle 75 milyon adet civarındaydı. Daha yüksek siparişlerin verilmesi, teknoloji devinin COVID-19 aşılarının piyasaya sürülmesinden bu yana ilk iPhone lansmanı olacağı göz önüne alındığında, Mac ve iPad üreticisinin iPhone'lara olan talebin artmasını beklediğini gösteriyor. Aynı zamanda, birçok tüketicinin artık telefonlarda aradığı kritik bir özellik olan 5G'li ikinci iPhone seti olacak ve ve bu daha fazla  operatör hizmeti de demek. Ayrıca  şirketin mevcut tüm modellerde güncellemeler planladığı belirtildi. Bu güncellemelerin ve lansmanın Eylül ayında yapılması bekleniyor.

Yine Bloomberg’de çıkan ayrı bir haberde, Apple'ın kullanıcıların taksitli alışverişler için ödeme yapmalarını sağlayacak bir hizmet üzerinde çalıştığını söyledi. Bloomberg, dünyanın en değerli şirketinin Apple Card kredi kartı için 2019'dan beri ortağı olan Goldman Sachs'ı krediler için finansör olarak kullanacağını söyledi.

Bu haberler sonrası geçen hafta 145.74 seviyesini test eden AAPL,  bu hafta da olumlu seyrini sürdürüyor; ve rekor kapanışlar tazeliyor; 148.20’ye kadar yükseldikten sonra 147.26  kapatan Şirket için 34 analist ‘’Al’’ tavsiyesi verirken; 8 analist’’ tut’’ tavsiyesi veriyor; 3 analist ise ‘’sat’’ tavsiyesi vermektedir. 21 günlük ağırlıklı ortalama 137.23 seviyesinde; 50 günlük ortalaması ise 132.32 seviyesinde. 2021 hisse başına karı $5,20 seviyesinde olan şirketin, analistlere göre  piyasa çarpanı emsallerine göre primli; ancak daha yüksek iPhone satışı beklentilerini yansıtabilmek için 2022 hisse başına karı $5,20’den $5,32-5,40 $ arasına yükselmesi bekleniyor.

Şirket 27 Temmuz'da seans sonrasında Mart çeyreğine ait bilanço sonuçlarını paylaşacaktır.

Peki dünya teknoloji devi olan Apple’ın hisselerine nasıl yatırım yapılabilir?

PhillipCapital’de hesap açarak.

PhillipCapital müşterileri, Borsa İstanbul’da işlem yapma rahatlığını, New York Borsası'ndaki işlemlerinde de yaşıyorlar.

ABD’nin de içinde bulunduğu 15 ülkede 1 Milyon 500 bin yatırımcıya hizmet veren bir dünya devinin uluslararası piyasa deneyiminden faydalanmak ve konuya ilişkin bilgi almak için;

0212-982 25 00 ve 0212-296 84 84

[email protected]

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)