E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAnkaragücü Başkanı Faruk Koca tutuklandı---

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tutuklandı

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tutuklandı
12 Aralık 2023 - 10:55 borsagundem.com

Adalet Bakanı Tunç, Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrasında hakem Halil Umut Meler'e saldıran Ankaragücü Başkanı Koca'nın tutuklandığını duyurdu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, dün akşam 1-1 berabere kaldıkları Çaykur Rizespor maçından sonra hakem Halil Umut Meler'e saldıran MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve şüpheliler Ş. Y. Ş. ile K. Ç.'nin “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak” suçundan tutuklandıklarını açıkladı.

Bakan Tunç'un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle;

"11/12/2023 tarihinde Ankaragücü-Çaykur Rizespor Trendyol Süper Lig müsabakası sonrası sahaya inerek maçın hakemine yönelik şiddet eylemine karışan tüm şüpheliler ile maç sonrası sahaya inen taraftarlar hakkında 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık ve Türk Ceza Kanunu’nca “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama ve tehdit suçlarından” Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma kapsamında,

Şüpheliler F. K., Ş. Y. Ş. ve K. Ç.  Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan ifadelerini müteakip sevkedildiği Ankara Batı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak” suçundan tutuklanmıştır. 

Görüntü analizlerinden maç bitiminde sahaya indikleri tespit edilen şüpheliler R. K., Ö.O.Ü, V.D. hakkında da 6222 S.Y. uyarınca adli kontrol kararı talep edilmiştir. 
Soruşturmaya titizlikle devam edilmektedir."

CEZAEVİNE SEVK EDİLDİ

Faruk Koca ve diğer 2 kişi, Ankara Batı Adliyesi'nden çıkarılarak Sincan Cezaevi'ne sevk edildi.

Ankaragücü Başkanı Koca adliyeye sevk edildi

 

Futbolda utanç gecesi dünya basınında...

 

Skandal olaydan sonra hakemlerden ortak açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sözün özü13 Aralık 2023 01:58

     Spor yapmışlar........ Sahayı yanlış seçmişler........ RİNGE HAZIRLIK ........

  • Vatandaş 13 Aralık 2023 00:52

    Böyle sey vekil yapmaz vekil demek milletin vekil demek hatasi var milletvekil hakların hepsi iptal ve emekli milletvekil maas iptal olsun maas ise 7500 alsın Sayın vekilim hakkım helal etmiyorum bu dunya bos ölüm var unutmayın

  • Aynur 12 Aralık 2023 20:10

    Miiletvekil haklarında iptal edilsin yeni veya öncede milletvekilleri bir vatandaş dayak. Veya herhangi birsey yapiyor sa milletvekilleri istifa etmesi gerekir. Ve ne hakları varsa iptal edilsin bir milletvekil böyle yaparsa vatandaş ne yapsın millet. Miiletin vekil

  • baran12 Aralık 2023 18:56

    Asıl protestoyu insanlar yapsın eğer içimizde insanlık kaldıysa  maça gitmesinler var mısınız?  hayır!  Yapamazlar. Yapmazlar. Adına futbol dedğimiz ve syredenler de küfür edip bağırıp çağırmaktan başka bir şey yaptıkları yok.

  • reis12 Aralık 2023 14:37

    layığını buldu 

  • xyz12 Aralık 2023 14:01

    iki dönem AKP milletvekilliği yapmış. Ben adamda döverim, hakemde döverim nasıl olsa biz iktidarız hesap sorarız ama yaptıklarımızın hesabını vermeyiz kafası. Yazık bu ve bunun benzerleri sürüsüyle var. Dışardan bakınca adam sanırsın. Bizim insanımız kaliteli insan seçmeyi bilmiyor. Kaliteyi elbisede, parada, hamasette arıyor. Kalite edeptir, kalite ahlaktır, kalite faydalı ilimle donanmış kafadìr.

  • ihraç12 Aralık 2023 13:38

    akp ihraç ediyor partiden 2 dönem milletvekili olmuş

  • Serdar İstanbul 12 Aralık 2023 20:03

    Bence milletvekil maas iptal olsun huzur hakları varsa iptal olsun geri versin devlete mal mal varlik baklisın

  • demiş12 Aralık 2023 13:35

    tokat attım demiş.

  • Ahmet 12 Aralık 2023 12:31

    Memleket de hangi alanda hak hukuk Adalet kalmadı...Kim ne yaparsa yanına kar kalıyor...Fakat insanlar halen anlamıyor...Her kes bir şeylerle imtihan ediliyor...Allahım tüm insanları İman ver ... Onları doğru Yola ilet... Şeytannın şerrinden koru... Cenneti ni Nasip eyle...

  • 🤕👀12 Aralık 2023 12:26

    Bazı klübleri mafyavari tipler ele geçirmiş. Bunlara futboldan el çektirilmediği sürece , bu olaylar daha fazlasıyla yaşanacaktır.

  • Berber Bekri 12 Aralık 2023 12:18

    Moto kurye öldürülüyor hakem dövülüyor bu haberlere şaşıran var mı hâlâ?

  • Futbolsever12 Aralık 2023 12:16

    Geçen yıl futbol federasyonu buna ödül vermiş😲 🤕

  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK12 Aralık 2023 12:11

    Böyle zorbalara hiç bir şey olmaz.ülkemizde cumuk yasaları var.2 sene ceza alanların hiç biri hapiste yatmıyor ister ise onlarca suç işlesin paraya cevrilip bırakıyorlar.buna da bir şey olmaz.olan güzel hakeme oldu.aslında futbolculardan başka kimse teknik ekip dahi olsa sahaya girmesi yasaklanmalıdır.

  • Can12 Aralık 2023 11:35

    Gotururler merkeze...... .....

  • Mucise Reis : )12 Aralık 2023 11:10

    Evire çevire adam dövmek ne demek ? Dağ başımı burası ? ... iyic eülkenın çivisi çıktı. ne bu kabadayılık?_ onu tanırım bunu tanırım ahbabaım vb kral mısın sen ? kral olsa bu kadaraını yapamaz.... dağ başı kanunları uyguluyor zat.... ama hukuk  kemirile kemirile oldu bunlar... geçmişte tv karşısında sen koskoca muhalefeti dövdürür yumruklatır taşlar attırır ses çıkartmaz isen.. somalili  çocukları otomobıl kullanır  keyfi adam eser olduru sussarsan, yemen bakanının oğlu yaşlı kadına şarpar ses çıkatmaz tepski sonrası ev hapsi verirsen... bu yaşananlar normal. heleki kamera kayd olmayan bilinmeyen yerlerd neler donuyor hatır gonul neler... sistem yozlaşmış.