E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAnkaragücü: 2 - Beşiktaş: 3---

Ankaragücü: 2 - Beşiktaş: 3

Ankaragücü: 2 - Beşiktaş: 3
04 Eylül 2022 - 21:38 borsagundem.com

Süper Lig’in 5. haftasında Beşiktaş, deplasmanda ligin yeni ekiplerinden MKE Ankaragücü’ne konuk oldu. Siyah Beyazlılar 5 golün atıldığı karşılaşmayı 3-2 kazandı. Kartal bu sonuçla liderliğini sürdürdü.

Süper Lig'in 5. haftasında MKE Ankaragücü, sahasında Beşiktaş'ı ağırladı.

Bu sezon Valerien Ismael yönetiminde dikkat çekici sonuçlar alan Beşiktaş, ligin yeni ekibi MKE Ankaragücü'nü 3-2 mağlup etmeyi başardı.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri, Muleka, Dele Alli ve N'Koudou kaydetti. MKE Ankaragücü'nün 2 golünü ise Beridze attı.

Bu sonuçla Beşiktaş, Süper Lig'de puanını 13 yaparak liderliğini sürdürdü. MKE Ankaragücü ise 1 puanla sonuncu sırada kaldı.

MAÇ SONUNDA OLAYLAR ÇIKTI

MKE Ankaragücü - Beşiktaş maçının ardından sahaya giren bir taraftar, Beşiktaşlı futbolculara saldırdı. Görüntülere yansıyan olaylarda bir taraftarın Cenk Tosun'a tekme attığı görüldü.

Ayrıca, bir taraftar ise Beşiktaş yedek kulübesinin arkasından sahaya atlayarak oyunculara saldırmaya çalıştı. Bir Ankaragücü görevlisi ise Wout Weghorst ile tartışma yaşadı. Josef de Souza araya girdi.

Karşılaşmanın hakemleri ve futbolcular, güvenlik güçlerinin yardımıyla soyunma odasına yöneldi. Sahaya çok sayıda yabancı madde atıldı.

Beşiktaş'ın tecrübeli futbolcusu Josef de Souza, sahaya giren taraftarla tartışma yaşadığı için kırmızı kart gördü.

Eryaman Stadı'nda oynanan karşılaşmayı hakem Mete Kalkavan yönetti.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1.dakika Hakem Mete Kalkavan maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye Beşiktaş başlıyor.

5. dakika Georges-Kevin N'Koudou'nun sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Marlon Rodrigues topu uzaklaştırmayı başarıyor.

8. dakika Pedrinho'nun ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top kalenin sağından auta çıkıyor.

12. dakika Georges-Kevin N'Koudou'nun sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında, Jackson Muleka'dan seken topa hareketlenen Wout Weghorst'un kafa vuruşunda top ağlarla buluşuyor. Ancak ofsayt gerekçesiyle gol geçersiz sayılıyor.

19. dakika Salih Uçan'ın sağ kanatta yerden ceza alanına gönderdiği ortasında Nihad Mujakic topu uzaklaştırmayı başarıyor.

24. dakika Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Arthur Masuaku'nun ceza alanına gönderdiği ortasında Pedrinho topu taca gönderiyor.

26. dakika GOOOLL!! MKE Ankaragücü, Giorgi Beridze'nin golü ile maçta öne geçiyor. Tolga Ciğerci'nin sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına iyi yükselen Giorgi Beridze, altıpas önünden gelişine yaptığı kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı Emre Bilgin'in sağından ağlarla buluşturmayı başarıyor.

30. dakika GOOOLL!! Beşiktaş, Jackson Muleka'nın golü ile maçta eşitliği yakalıyor. Georges-Kevin N'Koudou'nun sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında savunmadan sekerek kaleye yönelen topu Bahadır Han Güngördü uzaklaştırmayı başarıyor. Dönen topu önünde bulan Jackson Muleka, yakın mesafeden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmayı başarıyor.

35. dakika GOOOLL!! Beşiktaş, Dele Alli'nin golü ile maçta öne geçiyor. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Arthur Masuaku'nun ceza alanına gönderdiği ortasında, Wout Weghorst'un kafayla indirdiği topu önünde bulan Dele Alli, yakın mesafeden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı Bahadır Han Güngördü'nün yanından ağlarla buluşturmayı başarıyor.

40. dakika Valentin Rosier'in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Atakan Çankaya topu uzaklaştırmayı başarıyor.

43. dakika Gboly Ariyibi'nin sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Romain Saiss'e çarpan top taca gidiyor.

45+3. dakika Hakem Mete Kalkavan ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı Beşiktaş'ın 2-1'lik üstünlüğü ile tamamlanıyor.

46. dakika Hakem Mete Kalkavan ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya ev sahibi MKE Ankaragücü başlıyor.

47. dakika GOOOLL!!! MKE Ankaragücü, Giorgi Beridze'nin golü ile maçta eşitliği yakalıyor. Tolga Ciğerci'nin uzun pasıyla sol kanatta topla buluşan Giorgi Beridze, düzelterek ceza alanında sol çaprazda dar açıdan yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı Emre Bilgin'in yanından ağlarla buluşturmayı başarıyor.

52. dakika Giorgi Beridze'nin defansın arkasına gönderdiği uzun pasa hareketlenen Federico Macheda için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

57. dakika Georges-Kevin N'Koudou'nun pasıyla topla buluşan Salih Uçan'ın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

64. dakika Wout Weghorst'un ceza alanında sağdan içeri gönderdiği ortasında top doğrudan auta çıkıyor.

73. dakika Beşiktaş penaltı kazanıyor!

74. dakika GOOOLL!! Beşiktaş, Georges-Kevin N'Koudou'nun golü ile maçta tekrar öne geçiyor. Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Georges-Kevin N'Koudou, yaptığı vuruşla kaleci Bahadır Han Güngördü'nün sağından meşin yuvarlağı köşede ağlarla buluşturmayı başarıyor.

79. dakika Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Tolga Ciğerci'nin ceza alanına gönderdiği ortasında Wout Weghorst kafayla topu taca gönderiyor.

82. dakika Beşiktaş'ta iki oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Gedson Fernandes oyundan çıkarken, Umut Meraş yerine giren isim oluyor. Georges-Kevin N'Koudou oyundan çıkarken, Cenk Tosun yerine giren isim oluyor.

85. dakika Fıratcan Üzüm'ün sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Romain Saiss kafayla topu uzaklaştırmayı başarıyor.

89. dakika Ceza sahası dışından kazanılan serbest vuruşu kullanan Tolga Ciğerci'nin ceza alanına gönderdiği ortasında Josef De Souza kafayla topu uzaklaştırmayı başarıyor.

90. dakika Müsabakanın sonuna oynanmamış süre olarak en az 8 dakika ilave ediliyor.

90+5. dakika MKE Ankaragücü 10 kişi kalıyor! Marlon Rodrigues, düdükten sonra korner direğine vurarak tepki göstermesi nedeniyle hakem Mete Kalkavan tarafından sarı kartla cezalandırılıyor. Bu kart oyuncunun maçtaki ikinci sarı kartı olduğundan Marlon Rodrigues, kırmızı kartla oyun dışı kalıyor.

90+8. dakika Hakem Mete Kalkavan'ın düdüğüyle karşılaşma sona eriyor. Beşiktaş, deplasmanda MKE Ankaragücü'nü 3-2 mağlup ediyor. Bu sonuçla Beşiktaş ligde puanını 13'e yükseltirken, MKE Ankaragücü ise 1 puanda kalıyor.

İŞTE İLK 11’LER

Ankaragücü: Bahadır, Marlon, Mujakic, Atakan, Oğuz, Tolga, Beridze, Zahid, Pedrinho, Ariyibi, Macheda.

Beşiktaş: Emre, Rosier, Necip, Saiss, Masuaku, Salih, Gedson, Dele, Muleka, N'Koudou, Weghorst.

MAÇ NOTLARI

Dele Alli ilk golünü attı
Beşiktaş'ın yeni transferi İngiliz futbolcu Dele Alli, siyah-beyazlı formayla ilk golünü başkentte kaydetti. MKE Ankaragücü karşısında takımının 2. golünü kaydeden İngiliz oyuncu, ayrıca yaklaşık 1 yıl sonra gol sevinci yaşadı. Dele Alli, son golünü İngiliz ekibi Tottenham formasıyla UEFA Avrupa Ligi'nde Slovenya temsilcisi Mura karşısında 30 Eylül 2021'de atmıştı.

Muleka gollerine devam ediyor
Beşiktaş'ın yeni transferlerinden Jackson Muleka, üst üste üç maçta rakip fileleri havalandırdı. Siyah-beyazlıların maçtaki ilk golünü atan Muleka, gol sayısını da 4'e yükseltti. Muleka ligde Vavacarsa Fatih Karagümrük'e iki, Demir Grup Sivasspor'a da bir gol atmayı başarmıştı.

Tolga Ciğerci'den iyi başlangıç
MKE Ankaragücü'nün yeni transferi Tolga Ciğerci, başkent temsilcisindeki kariyerine iyi bir başlangıç yaptı. Orta sahada iyi bir oyun ortaya koyan Tolga, takımının attığı iki golde de de pası veren isim oldu. Tolga Ciğerci, henüz takıma katılalı 4 gün olmasına karşın, Zahid'in oyundan çıkmasından sonra kaptanlık pazubendini de takıp, bu sorumluluğu da üstlendi. Tolga Ciğerci'nin iyi performansı takımının puan almasına yeterli olmadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 65,20
En Yüksek: 67,10
En Düşük: 65,20
Değişim -9,94 %
FK: 0,00
PD / DD: -3,95
İşlem Hacmi 167.702.215
Toplam Adet: 2.566.971
Ağırlıklı Ort.: 65,34
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tabi05 Eylül 2022 01:04

    Gelen giden girince oda sahaya girmis :)))

  • Bunlara uyanın aklı yok04 Eylül 2022 21:58

    Herifler diyor ki keklerine bjk yi şuradayken paylaştım şimdi şurada gs yi burada paylaştım bakın prime geri zekalılar sanki grafik konusuyor sporlarda yenmeseydi görürdün paylaşımını bu hisseler puanla gider senin paylaşmanla değil dingil sürüsü hzütadlar.