E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAnkara'da canlı bomba saldırısı---

Ankara'da canlı bomba saldırısı

Ankara'da canlı bomba saldırısı
01 Ekim 2023 - 10:05 borsagundem.com

Ankara'da patlama sesi duyuldu, ardından da silah sesleri geldi. Bakan Yerlikaya, "Emniyet Genel Müdürlüğü kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuş, teröristlerden biri kendini patlatmıştır" açıklamasını yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'de 28'inci dönem 2'nci yasama yılı, bugün Meclis'te düzenlenecek törenle başlayacak. Tören öncesi TBMM ve bakanlıkların bulunduğu İsmet İnönü Bulvarında sabah saatlerinde patlama ve silah sesleri duyuldu. Atatürk Bulvarı trafiğe kapatıldı. İhbar üzerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Olayla ilgili araştırmalar sürüyor.

Ankara'da bombalı saldırı girişimi

BAKAN YERLİKAYA: 2 TERÖRİST BOMBALI SALDIRI EYLEMİNDE BULUNDU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateş sırasında 2 emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz amansızca devam edecektir" dedi.

Ankara'da bombalı saldırı girişimi: Olay yerinden kareler - 14

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Açıklamada, "01 Ekim 2023 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısına, teröristler tarafından yapılan saldırı nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca  soruşturma başlatılmıştır. Gerçekleştirilen saldırı olayına ilişkin olarak Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli ve yayın yasağı kararı verilmiştir" denildi.

SALDIRI ANI KEMAREDA

Teröristler saldırıyı 38 TP 962 plakalı hafif ticari araçla gerçekleştirdi. Araçla Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısına gelen teröristlerden birisi araçtan inip uzun namlulu silahla nöbetçi polislere ateş ederek nizamiyeye doğru ilerledi. Polislerin karşılık verdiği terörist, nizamiye girişinde üzerindeki bombayı patlattı. Bu sırada sürücü koltuğunda oturan terörist de uzun namlulu silahla ateş etmeye devam etti. Terörist, nizamiyede görevli polisler tarafından etkisiz hale getirildi. Teröristlerin saldırı anı kameraya yansıdı. Görüntüde teröristlerin araçla gelişi, saldırı anı ile bombayı patlatma anı yer aldı. 

TERÖRİSTİN ÜZERİNDEKİ BOMBA İMHA EDİLDİ

Polisler tarafından etkisiz hale getirilen diğer teröristin üzerinde de bomba tespit edildi. Bombayı patlatamadan etkisiz hale getirilen teröristin çevresinde emniyet tedbiri alındı. Ardından bölgeye bomba imha ekipleri sevk edildi. Teröristin üzerindeki bomba kontrollü şekilde çıkarıldı. Bomba, çevre emniyetinin alınması ardından bomba imha ekipleri tarafından kontrollü şekilde fünye ile patlatılarak imha edildi.


ŞÜPHELİ PAKETLER PATLATILDI

Öte yandan saldırının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü, Kızılay Güvenpark çevresinde şüpheli paketler belirlendi. Güvenlik önlemlerinin alınması ardından şüpheli paketler bomba imha ekipleri tarafından kontrollü olarak patlatıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nce şüpheli paketlerin patlatılması öncesinde uyarı mesajı yayımlanarak, "Kızılay Güvenpark ve Emniyet Genel Müdürlüğü çevresinde şüpheli paket olaylarıyla ilgili gerekli güvenlik önlemleri alınarak bomba imha ekiplerimiz tarafından kontrollü şekilde patlatma yapılacaktır. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmaması hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

BAKAN YERLİKAYA: POLİSLERİMİZİN HAYATİ TEHLİKESİ BULUNMUYOR

Teröristleri etkisiz hale getiren polis memurlarından Erkan Karataş ile Alim Reis Demirel yaralandı. Yaralı polisler İbni Sina Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde meydana gelen hain terör saldırı girişiminde yaralanan kahraman polislerimiz Alim Reis Demirel ve Erkan Karataş'ın tedavileri devam etmektedir. Çok şükür hayati tehlikeleri bulunmuyor. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum. Terörle, onların iş birlikçileriyle, zehir tacirleriyle, çetelerle, organize suç örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" dedi.

BAKAN YERLİKAYA: KAHRAMAN POLİSİMİ KUTLUYORUM

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bombalı saldırı sonrası İçişleri Bakanlığı önünde açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, "Sabah 09.30 itibarıyla İçişleri Bakanlığımızın Emniyet Genel Müdürlüğü girişinde alçak, hain terör saldırısı girişiminde bulunulmuştur. Şükürler olsun kahraman polisimizin cevvaliyeti, kararlılığı, sezgisiyle onlar araçtan iner inmez silahla mukavemette bulunulmuş, bu esnada teröristlerden biri kendini patlatmış, diğeri kendini patlatmaya fırsat bulamadan başından vurulmuş, etkisiz hale getirilmiştir. Ankara'mıza, tüm hemşerilerimize geçmiş olsun diliyorum. Kahraman polisimi kutluyorum. Erkan'ımı, Alim Reis'imi ve buradaki arkadaşlarını alınlarından öpüyorum. Birazdan da onları ziyarete gideceğim. Başhekimimizle, rektörümüzle devamlı görüştüm. Gerek Erkan gerek Alim Reis'in tedavileri devam ediyor ve hayati tehlikeleri bulunmamaktadır" dedi.

'BÜTÜN DAİRELERİMİZ İNCELEME BAŞLATTI'

'Türkiye Yüzyılı'nda terörün en ufak bir etkisinin olmamasına gayret ettiklerini söyleyen Yerlikaya, "Bunu da aziz milletimizin hayır dualarıyla, devletimizin kararlılığıyla başaracağımıza hiç kimsenin şüphesi olmasın. Arkadaşlarımız; Emniyet Genel Müdürümüz, İl Emniyet Müdürümüz, bütün dairelerimiz bu olay yerinden, başlangıç yerine gelinceye kadar tüm detaylarıyla inceleme başlattı. Adalet Bakanımız açıklama yaptı, konuyla ilgili adli soruşturma da başlatıldı. Detaylara ulaşalım, zaman içerinde bunları aziz milletimizle paylaşacağız. Pek çok telefon geldi. Sayın genel başkanlar aradı, her biri 'geçmiş olsun' dileklerini iletti. Sayın Cumhurbaşkanımız anbean takip ediyor. İlk anından itibaren sürekli kendisine bilgiler arz ettik, talimatlarını aldık. Bize dua eden, bizim yanımızda yer alan ve terörü lanetleyen bütün hemşerilerime ve aziz milletimize minnettarız. Sizleri seviyoruz, göreceksiniz; hükümetimizin ve aziz milletimizin kararlılığıyla hem terör örgütleri hem suç çeteleri, zehir tacirleri hepsinden ama hepsinden bizim gücümüz, dirayetimiz, kararlılığımız üstesinden gelecektir" diye konuştu.

'LÜTFEN BU GÖRÜNTÜLERİ SİLSİNLER'

Olayın ardından getirilen yayın yasağı kararına değinen Yerlikaya, "Adalet Bakanımız, Ankara Cumhuriyet Başsavcımız ve aynı zamanda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu saldırı girişimi olduğu andan itibaren yayın yasağı kararı alındı. Sizler bu kurala uydunuz, teşekkür ediyorum. Sosyal medya hesaplarından, onun da kaynağını bulmakta azimliyiz; acımızın olduğu bu noktada, bu görüntüleri paylaşanlarla ilgili gerekli soruşturmayı başlatmış bulunuyoruz. Sosyal medya hesaplarında bu görüntüleri paylaşanları uyarıyorum, lütfen bu görüntüleri silsinler ve bizim acımızı paylaşsınlar" dedi.

PATLAMADA KULLANILAN ARAÇ KAYSERİ'DE GASBEDİLDİ

Bombalı eylemi gerçekleştiren teröristlerin hafif ticari aracı, Kayseri'nin Develi ilçesinde gasbettikleri ortaya çıktı. Şüphelilerin ilçeye bağlı Çataloluk Mahallesi'nde veteriner Mikail Bozağan'ı darbettikten sonra tabancayla öldürdükleri öğrenildi. Teröristlerin dün akşam Bozağan'ı öldürdükten sonra da Ankara'ya gasbettikleri araçla giderek bombalı eylemi gerçekleştirdikleri bildirildi. Bozağan'ın cenazesi, otopsi için Develi Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Soruşturma sürüyor. 

AMCASI: YEĞENİM, VATANINA MİLLETİNE SADIK BİR İNSANDI

Mikail Bozlağan'ın gasbedilerek öldürülmesi sonrası ailesi taziyeleri kabul etmeye başladı. Amca, Bahri Bozlağan yeğeninin vatanına, milletine sadık bir insan olduğunu söyledi. Otomobilin saldırıda kullanıldığını sonradan öğrendiklerini anlatan amca Bozlağan, "Biz olayın böyle olduğunu bilmiyorduk. Sonra bir yakınımız aradı. Diğer ortağını da arayınca saldırıda bu aracın kullanıldığını öğrendik. Evine kalorifer yaptırmak için aracına boru yüklemiş. O borular da gözüküyormuş. Yeğenim evliydi. 6 aylık bir yavrusu vardı" dedi. 

Öte yandan, Mikail Bozlağan'ın cenazesi Kayseri Devlet Hastanesi morgunda yapılan otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. Cenazeyi alan Bozlağan'ın yakınları gözyaşı döktü. Bozlağan'ın yarın Develi ilçesinde öğlen kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği belirtildi

2 YIL ÖNCE EVLENMİŞ

Veteriner Mikail Bozlağan'ın, 2 yıl önce evlendiği, 6 ay önce de baba olduğu ortaya çıktı. Bozlağan'ın, dün akşam Tomarza ilçesi ve çevre mahallelerde hasta hayvan kontolü için yola çıktığı öğrenildi. Ayrıca, Bozlağan bir başka veteriner arkadaşı ile oradaki işlerinin bitirmesinin ardından Adana sınırında başka bir hasta hayvan için yola çıkacakları bildirildi.

6 YAŞINDAYKEN KAYBOLMUŞ

Saldırı öncesi aracı gasbedilip öldürülen Mikail Bozlağan'ın, 2005 yılında, 6 yaşında olduğu dönemde, Kayseri’nin Develi ilçesinde mantar toplamak isterken, kuzeni ile yollarını kaybederek, 4 gün sonra Adana’nın Feke ilçesinde bulundukları ortaya çıktı. Bu olayda Mikail Bozlağan'ın kuzeni Hasan Bozlağan'ın ölü bulunduğu, Bozlağan'ın ise sağ olarak kurtarıldığı öğrenildi. 

Canlı bomba saldırısından kareler

 

TBMM’de yeni yasama yılı bugün başlıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;(02 Ekim 2023 08:40

    ABD nin destekleidği pkk ya laf atamayanlar, siyasi olarak oy peşine düşüyor ve kardeş kanı dökmeye çalışıyor. Gerçekten de garip. söylemler terörü bitirmez., ayrışmalar terörü bitirmez. ırkçı yaklaşım bizleri böler, partici anlayış bizleri böler. Ülkemizde söylem siyaseti, eylem siyasetinin hep önünde malesef... ABD ye bu kadar laf söylenmedi tırlarca silah verdiği halde. Alt kimlik çerkez, alevi, kürt, roman, tatar, yörük vb olabilir ama üst kimlik TÜRK... bunu unutma Tek olursan kazanırısn, ayrışırsan kaybedersin... nasıl Fenerli, gs li, bjk, trabzon vb sin ama Milli maçta teksin... Daima bunu başarmalısın. Amaç zaten seni ayrıştırmak.. Ne mutlu Türküm diye bilmelisin. Demelisin.. yada voleybolda sultanları alkışlamalısın, futboldada bayrağın temsilcilerini ... sorun bazı zihniyetlerde, terör sayesinde milletimizin en büyük motivesi bu. ama eylem siyasi gerekli. söylemler bir yere kadar.. Kandil mesela tankların gideceği yollar yok mu? yol yapılamaz mı? 

  • Ali01 Ekim 2023 19:12

    Pkk uzanntısı partinin mensupları idam edilsin.

  • ZİYA GÜLMEZ01 Ekim 2023 20:47

    Tamam da onları destekleyenler ne olacak.CHP milletvekili varmış sezgin tanrıkılu diye TSK leri iftira yalan dolan küçük düşürme hareketleri yaptığını basından okuduk.Ülkemizde Anayasa tepeden tırnaga değişmez ve milletvekillerinin dokunulmazlıkları kalmadıkca bu ülke adam olmaz.Milletvekillerindeki koruma padişahlarda krallar da yoktur.

  • FİNANS DÜNYASI01 Ekim 2023 17:05

    Ulu önder ATATÜRK kıyamete kadar içimizde ve dışımızda bedbahlar vatan hainleri olacaktır bizde onlarla en sert ve kararlılıkla mücadele edilecektir demiştir.

  • FEYZİ KEMER01 Ekim 2023 16:32

    VATANIZIMI BÖLMEK PARÇALAMAK İSTEYENLERE TERÖRİSTLERE KATİLLERE, BUNLAR İLE DESTEKLEYENLERE ARTIK İDAM CEZASI GELMELİDİR .BU ÜLKENİN TÜM CM KANLA BAŞLA ALINMIŞTIR.BURASI RİNGONUN ÜLKESİ DEĞİLDİR.ATATÜRK ÜN BİZE ARMAĞAN ETTİĞİ BİR ÜLKEDİR.ÖYLE DOKUNULMAZLIKLARIN ARKASINA SIĞINIP KANUNDAN KAÇANLARAN KANUNLAR ACİLEN DEĞİŞTİRİLMELİDİR.

  • ZALIM ÇILPIRT01 Ekim 2023 16:28

    Özellikle  Muhalefet partisinin net söylemlerini  kimin yanında olup olmadıklarını artık net şekilde duymak istiyoruz.Öyle topu ortada çevirip durulmasın.

  • Mucise Reis ;)02 Ekim 2023 08:41

    çocuğu askere gitmeyenlere sor o şüphelerini. Ben gittim  mesela. ya senin desteklediklerin? sonra yorum yaz, yorum diye dinleyelim..

  • Deep impact01 Ekim 2023 13:57

    Yurt içi ve dışındaki Türkiyeye dönük yerli yabancı terör ve kuran yakma vb provakatif eylemlerin haber yapılması tepki verilmesi doğru değil. Bu işleri yapan ve yaptıranlar sessiz ve kesin bir şekilde cezalandırılmalı. Tr deki herkes kayıt altına alınıp yabancı girişi tamamen ve vatandaşlık durdurulmalı. Suriye ve ırak topraklarında fıratın doğusunda göçmen kampları ve iş yerleri açılmalı. Suriye ve ıraka süre verilip terör kampları temizlenmezse başta fıratın doğusu bu bölgelerde Türkiye egemenlik kurmalı. Göçmenler afgan oakistan arap afrikalı oraya toplanmalı çekim merkezi oralar olmalı.

  • Berber Bekri 01 Ekim 2023 12:51

    Saldırıyı lanetliyor..Yaralanan polislerimize acil şifalar diliyorum...

  • KORKMA4401 Ekim 2023 12:45

    ABD keferesinin beslediği teröristlerin olma ihtimali çok yüksek. Suriyenin kuzeyindeki PKK/PYD teröristleri içerisindeki dış güçlerle beraber temizlenmedikçe ülkeme rahat huzur zor gelir.

  • AZİMET GERÇEKKALE01 Ekim 2023 11:22

    Bu olayı hangi dış devlet yaptırmış olabilir.Yine başladılar.

  • NUSRET ALİBEYSOY01 Ekim 2023 11:15

    Dış güçler teröristleri silahlandırdı artık eylem yaptırma talimatı verdiklerini göstergesidir.ülkemizi parçalayana kadar bunlar devam edecektir.

  • Ali01 Ekim 2023 19:10

    Kimse ülkemizi parçalayamaz ciğerini sökeriz soysuzların.

  • ALİ RIZA GÜZELKALE01 Ekim 2023 11:06

    Az kalsın ülkemiz kan gölüne çevirecekler idi.Eğer ülkenin TSK MİT ve Güvenlik güçleri dış güçlerin kontrolüne geçer ise ülke param parca olur.

  • ALİ HAYDAR YILDIRIM01 Ekim 2023 11:05

    Yok canım pkk ypg yunanistan abd fransa ingiltere bizemi saldıracak S 400 geri verilim diyenler bu konuya ne diyecekler.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL01 Ekim 2023 11:01

    Umarız bu olayı kınar ve pkk ypg karşı oldukları konusunda  muhalefet parti liderleri bu konuda ne diyecekler merak ediyoruz.Yoksa kontrollü bir terör olayımı diyecekler.

  • NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE 01 Ekim 2023 10:54

    LANET OLSUN SİZIN GİBI TERÖRİSTLERE SEREFSIZLER

  • Çakır 01 Ekim 2023 10:45

    Kahpe çocukları hainler alçaklar kahrolsun PKK

  • Alş01 Ekim 2023 19:11

    Ağzına sağlık gardaşım.