E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAngela Merkel'den Türkiye açıklaması---

Angela Merkel'den Türkiye açıklaması

Angela Merkel'den Türkiye açıklaması
30 Kasım 2020 - 19:09 borsagundem.com

AB'den Oruç Reis'in Antalya Limanı'na dönüşüyle ilgili bir açıklama geldi. Almanya Başbakanı Angela Merkel ise AB-Türkiye ilişkilerinde istenen ilerlemenin sağlanamadığını söyledi

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, günlük basın toplantısında, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin Antalya Limanı'na dönüşüyle ilgi bir soruyu cevapladı.

AB liderlerinin, Türkiye'den beklentileriyle ilgili açık bir şekilde mesaj verdiğini aktaran Stano, "AB liderleri, aralıkta bir araya gelecek ve Türkiye'nin gerilimi azaltma ve yapıcı diyalog alanında beklentileri yerine getirip getirmediğini değerlendirecek." diye konuştu.

Stano, "AB liderleri, tek bir açıklama ya da hamle üzerinden hareket etmeyecek. Değerlendirme sürecinde, belirlenen süre zarfındaki davranışlar ve açıklamalar göz önünde bulundurulacak." ifadesini kullandı.

"ZİRVEDE ATILACAK ADIMLAR TÜRKİYE'NİN FAALİYETLERİYLE BAĞLANTILI OLACAK"

AB'nin bu zaman zarfında, Doğu Akdeniz'deki gelişmelere ilişkin bir konferans hazırlığını da yürüttüğünü anımsatan Stano, aralık zirvesinde ise atılacak adımların, Türkiye'nin faaliyetleriyle bağlantılı olacağını öne sürdü.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Oruç Reis sismik araştırma gemimiz, 10 Ağustos'ta başladığı Demre sahasındaki iki boyutlu (2B) sismik araştırmalarını tamamladı. 10 bin 955 kilometre 2B sismik veri toplayan gemimiz, Antalya Limanı'na döndü." ifadelerine yer verilmişti.

MERKEL: İSTEDİĞİMİZ İLERLEMEYİ SAĞLAYAMADIK

Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB Dönem Başkanlığı çerçevesinde yaptığı konuşmada, ekim ayındaki AB zirvesinden bu yana Türkiye ile ilişkilerde birçok zorluklar ve engeller olduğunu belirterek, "Türkiye ile ilişkilerde maalesef istediğimiz gibi bir ilerleme olmadı." dedi.

Aralıkta yapılacak AB zirvesinde Türkiye konusunun gündemde olacağının altını çizen Merkel, tartışmanın nasıl sonuçlanacağını beklediklerini vurguladı.

Merkel, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede yeni imkanlar aranması gerektiğine de işaret ederek, "Salgının ekonomik sonuçlarını yıllar boyunca hissedeceğiz." ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • halk01 Aralık 2020 21:07

    allah ülkem,izin   başından eksik etmesin rabbim uzun ömür versin  cumhur başkanılıgı adaylıgı için birleşeceklermiş  hiç önemi yok hiç birinin  sayın tayyib  başkanım adaylıgınızı  acıladınız yine işallah halkımız seni secer   bize yigit mert korkusuz siyasetci lazım oda  rabbim sizde var sonuna kadar yanındayız 

  • süleyman şah01 Aralık 2020 14:25

    sn.merkel yeter artık,ab'nin kati surette türkiye'ye kapıları kapadığını resmi yazıyla açıklayın...bizim çok akıllılar hala kapıda bekliyorlar...:)

  • almanyanın öbür yüzü01 Aralık 2020 13:42

    gunter walfraf  sizin TÜRKLERE nasıl baktığınzı yazdı.taaa..1984 lerde..herkes bulsun o kitabı okusun..ı

  • Memiş demiş01 Aralık 2020 11:03

    Topunuz gelin !!!!!

  • Alamanyalı Merkel01 Aralık 2020 11:01

    Ben Merkel, Müslüman oluyorum adım artık Meryem. Siz Türklerden özür diliyorum. türkler çok başarılı ve yetenekli. Tarihlerindeki başarıları görüorum. Kitalardan okudum. Terihin her döneminde çok etkenler. Milletçe büyük bir güç olmayı başarıyorlar. Misafir perver hepsi. silerden özdür diliyorum. ARtık hatamızı alnadık. Köşeye sıkıştık. Büyüklüğünüzü kabul ediyorum. Affınızı diliyorum. Avrupa birliğine yarın Türkiyeyi de kabule diyoruz. Artık bende rabia diyorum. 

  • serok agopyan01 Aralık 2020 00:24

    bu AB zirvesi öncesi iyi bir işaret.türkiye harika bir iş çıkardı.sayın merkel ve dost avrupa ülkeleri bu durumdan ziyadesiyle memnun olmuştur.iyi ki varsın iyi insan  frau merkel.

  • ne demeli01 Aralık 2020 13:44

    serok dedelerininz osmanlı da  TÜRKLERİN yükselemiyeceği kademelere geldiniz.. sonra bi sürü iş çevirdiniz..ne demeli size..iyileriniz hariç..

  • Nsim30 Kasım 2020 20:36

    Ülkeyi hem sattılar hemde herkesle düşman ettiler.

  • Bir yorum01 Aralık 2020 08:12

    Biri ermeni diğeri alman köpeği iki it Türkiye satıldı diyorsa!  Tam tersi Türkiye dimdik ayaktadır bu aşağılık şerefsizlere rağmen.

  • serok agopyan01 Aralık 2020 00:21

    iyi bir fiyata satsalar neyse ne ama bedavaya sudan ucuza sattılar.çözüm chp-hdp iktidarıdır.kul hakkı yemeyen,mezhepçilik yapmayan ,kimseyi ötekileştirmeyen,sen ermenisin ben türküm demeyen  bu iktidar türkiyeyi şahlandıracaktır.

  • VS30 Kasım 2020 20:02

    Merkel nine sen gitsene dedeyle dinlenesin ne bu hiddet

  • AkTorol Ahmet Ötzbir01 Aralık 2020 11:02

    Antalya ya gelirler artık.  1 euro oldu 10 TL : )) bedava tatil. Ömründe ayağına deniz suyu değimemiş koca yürekli insan :D deniz gördün mü ömründe ?  : )  Almanlar antalyadan ev alıyor , sen yaya yürüyor otomobil alamıyorsun.. ahahah

  • Tahsin Tümen30 Kasım 2020 21:25

    Mekanizması bozulmuş

  • Erdoğan sever 30 Kasım 2020 19:47

    Reis Allah aşkına akdenizdeni feda etme yıllardır ak partiliyim milliyetçi çizgimiz bozmayalım

  • muck01 Aralık 2020 11:03

    Sen yanlış anlamışsın. Akdeniz verilmiyor, kullanım hakkı veriliyor. Chape zihnini bozmuş :D

  • Merkel başkan30 Kasım 2020 19:34

    Şansolye seni severiz yengemizsin biz ettik sen etme

  • pazarci30 Kasım 2020 19:33

    bu hacli pisliklerinin isteginin tersine yapacaksin ki yaranasin,deveye diken misali....

  • Basri coskun30 Kasım 2020 19:14

    O kadar R yaptık sayın merkel bizi affedin kulunuz köleniz olalim