E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAnel Telekom'da sürpriz olağanüstü genel kurul---

Anel Telekom'da sürpriz olağanüstü genel kurul

Anel Telekom'da sürpriz olağanüstü genel kurul
31 Aralık 2014 - 08:10 borsagundem.com

Milyonlarca dolarlık markalar ve hakim ortaklığı kaybettiren hisseler devri kararı mahkemeden döndü. Anel’de olağanüste genel kurul süreci başladı

BORSAGUNDEM.COM/ÖZEL HABER

Verusatürk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı tarafından yapılan başvuru üzerine, İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde açılmış olan "Genel Kurul'un Olağanüstü Toplantıya Çağrılması" konulu dava sonuçlandı. Verusatürk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nı haklı bulan mahkeme şirketin olağanüstü genel kurula götürülmesine hükmetti.
Temmuz ayı ortasında borsagundem.com konuyu gündeme taşımıştı. Genel Kurul gündemine alınmadan Anel Telekom’un içindeki milyonlarca dolarlık markalar ve hakim ortaklığı kaybettiren hisseler devredilmek istenmişti. O tarihte borsagundem.com yapılan işlemin genel kurulun onayına sunulmadan yapılamayacağını yazmıştı. Mahkeme de bu yönde karar verdi.

PEKİ NE YAPILMAK İSTENMİŞTİ?

Anel Telekom Temmuz ayı ortasında KAP’a yaptığı açıklamalar yatırımcılar cephesinde büyük şaşkınlığa neden olmuştu. Şirketten iki açıklama yapılmıştı. Birincisinde,  Anel Telekom’un yüzde 55 oranında iştirak ettiği Anelyapı Gayrimenkul’deki yüzde 7.5 oranındaki payın grup şirketi Anel Elektrik Proje Taahhüt ve Ticaret’e 4 milyon 125 bin liraya devretme kararı aldığı duyuruldu. İkinci açıklamada ise Anel Telekom’un aktifinde bulunan markaların 500 bin liraya Anel Elektrik Proje Taahhüt Ve Ticaret’e satılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

ŞİRKETLERİN EN DEĞERLİ VARLIKLARI MARKALARIDIR

Şirketin en değerli varlığı olarak bilinen aktifindeki markalar 500 bin lira gibi komik bir rakama grubun diğer şirketine devredilmek istenmişti. Şirket, halka arz izahnamesinde Aneltech, Anel Grup, Anel, Anelsis ve Aneltem markalarına sahip olduğunu beyan etmiş, yatırımcılar da bu markaların şirket içerisinde olduğunu bilerek bu hisseleri almıştı.

Söz konusu markalar halen şirketin en değerli varlığı olarak görülüyor çünkü, Brand Finance tarafından yapılan en değerli markalar araştırması sonuçlarına göre 2012 yılında Türkiye’nin en değerli 83. markası olan Anel Elektrik 19 milyon dolar, listede 85. sırada yer alan Anel Telekomünikasyon ise 17 milyon dolar marka değerine sahip. 2013 yılında ise Türkiye’nin en değerli 100 markası arasında olmaya devam eden Anel Elektrik’in marka değeri de 15 milyon dolar.

NEDEN GENEL KURUL GÜNDEMİNE GETİRİLMEDİ?

Dünyanın en önemli marka değerleme şirketinin yaptığı analizler sonucunda iki şirkete yaklaşık 30 milyon dolara yakın marka değeri biçilirken şirket yönetimi 500 bin lira gibi komik bir rakama şirketin aktiflerindeki markaları grubun diğer şirketine devretmek istiyor. Nitelikli işlemler kategorisine giren bu devirler Genel Kurul gündemine bile getirilmeden, Genel Kurul’dan hemen sonra yapılması ise şirket yönetiminin iyi niyetli bir yaklaşım içerisinde olmadığının göstergesi olarak yorumlanmıştı.

GENEL KURUL ONAYINA SUNULMALI

Halka açık bir şirketin içerisinde değeri onlarca milyon olarak hesaplanan markaları 500 bin liraya satma kararı ve yıllık 13 milyon lira kira geliri olan bir şirkette hakim ortaklığı kaybetme kararının Genel Kurul’da oylanması gerektiği mahkeme kararıyla tescillenmiş oldu. Mahkeme davalı şirket yani Anel Telekom’un genel kurula çağrılması ve genel kurul gündeminin hazırlanması için gerekli işlemleri yapmak üzere SMMM Abdullah Naci Çetin’i kayyım olarak atadı.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hakan31 Aralık 2014 11:31

    Bu resmen şirket içi boşaltmadır spk ve bist de duruma el koyması lazım.

  • Serkan31 Aralık 2014 10:00

    Yanlış hesap Bagdat'tan döndü.

  • cevdet menteş31 Aralık 2014 09:54

    Yatırımcıları bilgilendirdiğiniz için teşekkürler bu tamamen mal kaçırmak bunu yapana ve izin verene en üst ceza verilmesi gerekir ama nerede böylebir hukuk yasa hüsran hep vatandaş sonra borsadan kaçar