E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAnayasa Mahkemesi için kritik 3 ay!---

Anayasa Mahkemesi için kritik 3 ay!

Anayasa Mahkemesi için kritik 3 ay!
28 Ocak 2024 - 08:55 borsagundem.com

AYM'de kritik üye seçiminde geri sayım... Muammer Topal'ın görev süresinin sona ermesiyle birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay kontenjanından Yılmaz Akçil, Bilge Apaydın ve Aydemir Tunç arasından birini atayacak.


Anayasa Mahkemesi üyesi Muammer Topal’ın görev süresi 29 Ocak tarihi itibari ile yani yarın doluyor. Topal’ın yerine Danıştay kontenjanından yeni bir isim seçilecek. Danıştay’da bu görev için yapılan oylamada en yüksek oyu Yılmaz Akçil, Bilge Apaydın ve Aydemir Tunç aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu üç isim arasından atama yapacak. En kuvvetli adayın Ayasofya’nın ibadete açılması kararını veren 10. Daire Başkanı Yılmaz Akçil olduğu belirtiliyor. Erzurum İdare Mahkemesi Başkanlığı yapan ve 2011’de Danıştay üyesi seçilen Akçil, 2018’de Danıştay 10’uncu Daire Başkanı olmuştu.

Muammer Topal

ARSLAN’IN SÜRESİ NİSAN’DA DOLUYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugüne kadar AYM üyeliğine Kadir Özkaya, Recai Akyel, Şevki Hakyemez, İrfan Fidan, Basri Bağcı, Yıldız Seferinoğlu, Selehattin Menteş’i atadı. Başkan Zühtü Arslan ve Başkanvekili Tahsin Gökcan ile üyeler Engin Yıldırım, Muammer Topal ve Emin Kuz’u ise 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül seçti. Kenan Yaşar, Rıdvan Güleç ve Muhterem İnce de TBMM tarafından seçildi. Anayasa Mahkemesi’nde Muammer Topal’ın ardından Başkan Zühtü Arslan’ın görev süresi de 17 Nisan 2024’de dolacak. 12 Mayıs 2024’de ise Emin Kuz’un görevi tamamlanacak. Bu isimlerin yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atama yapacak. Böylelikle Erdoğan’ın atadığı üye sayısı10’a yükselecek. Gül’ün atadığı Tahsin Gökcan 2026, Engin Yıldırım ise 2031’e kadar görevini sürdürecek. (Sözcü)

Meclis'te bu hafta: Yeni HSK üyesi seçimi ve enerji düzenlemesi!

 

AYM'den İHA kararı: İdari para cezası hükmü iptal edildi

 

AYM'den flaş internet yayını kararı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • maarif29 Ocak 2024 09:15

    ahlaksız kişilerden ne yargıç olur ne devlet adamı. bu devrin yandaşlarında da ahlak yok

  • sözün özü28 Ocak 2024 15:44

    ANAYASA Kitapçığının  anlaşılması güç ki bu kadar adam atanıyor...... ÇAY ,KAHVE ,PASTA, PARTİSİ DÜZENLİYEREK TOPLANIP DAĞILIYORLAR..... Vatandaş can derdinde, bunlar keyif derdinde...... CUMHURİYET OLMUŞ ÇIKAR....... 

  • azmi28 Ocak 2024 13:48

    Aym ile Yargıtay arasında polemik çözülmediği sürece ne güven gelir , ne yatırımcı. Giderek yapısal sorunlar da seçim vs nedenlerle ertelendiği sürece ne enflasyon düşer , ne işsizlik....

  • Sai28 Ocak 2024 10:03

    aihm de bekleyen davaların 3 de 1 i Türkiye den, 24bin le 1. olmuşuz. 2. rusya 12bin dava. Rezillik. İster kapat ister yandaş ata dünyada rezil olmuşsun, demokrasi var de kim inanır, kim bu ülkeye yatırım yapmaya gelir ki biz zorunluluktan yapıyoruz. Borusan gibi imkanı olanlar, yabancılar teker teker çıkıp gidiyor. Seçimden sonra olacakları bilenler çoktan uçtu. Borsayı ancak karşılıksız para basarak yükseltirsin böyle 15 trilyona çıkar 50 trilyona çıkar tedavüldeki parayı bir değeri olmadıktan sonra.

  • haydar28 Ocak 2024 22:33

    çok biliyorsan ekonumi bakanı o cancazıml

  • xyz28 Ocak 2024 15:22

    gideceksen sen sk git fetosu pkklısının hak aradığı yok, pkklının işi tıkırında 20 yıldır, fetosu hala iktidarda bir tane yakalanan yok. Kim ne hakkı arayacak. Sanki çok mücadele ediyormuşun gibi konuşuyorsun. Sizin işiniz gücünüz erdoğana bıyık çizen 15 yaşındaki çocukla.

  • xyz28 Ocak 2024 12:38

    Fetoşçu Pkk lı şerefsizler hak ararsa böyle olur.  Aihm Dünya için ya da insanlık için  ölçü değildir. Begenmiyorsan def olur gidersin. Nerede arsız ursuz Türkiye dişmanı itler Avrupa nın Amerika nın kapısında bekliyor. Sen de mi onlardansın onların ağzıyla konuşma.