E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAMB tutanakları açıklandı---

AMB tutanakları açıklandı

AMB tutanakları açıklandı
07 Nisan 2016 - 16:26 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, akşam raporunda piyasadaki gelişmeleri değerlendirdi. İşte raporda öne çıkanlar...

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Para Politikası Toplantısının Tutanakları Yayımlandı. Tutanaklara Göre Yönetim Kurulu Üyeleri, Mart Ayında Daha Sert Faiz İndirimini Tartıştılar..AMB 'nin 25 Üyeli Yönetim Konseyi Ayrıca Negatif Faizlerin Olumsuz Etkileri Olduğuna Dair 'Çok Az' Kanıt Olduğu Kanısına Vardı. Tutanaklara Göre Üyeler Küresel Ekonomik Görünümün Kötüleştiğine Dikkat Çekti. Yine Tutanaklara Göre Güçlü Politika Tepkisine İhtiyaç Duyulduğu Belirtilirken Paketin İçeriğine Dair Farklı Görüşler Olduğu Görüldü. Mevduat Faizlerinde Daha Fazla İndirimin Bankaların Karlılığı Üzerinde Baskı Oluşturacağına Dair Endişeler De Tutanaklarda Yer Aldı. Tutanaklar Bazı AMB Üyelerinin Mart Ayında Daha Fazla Faiz İndirimi İçin İstekli Olduğunu Ve Gelecekte Daha Fazla Faiz İndiriminin Masada Olduğunu Gösterdi. Avrupa Merkez Bankası Mart Ayı Toplantısında Mevduat Faizi, Politika Faizi Ve Marjinal Borç Verme Faizini İndirme Kararı Almıştı. Banka Ayrıca, Varlık Alım Miktarını Nisan Ayından İtibaren 60 Milyar Eurodan 80 Milyar Euroya Yükseltmişti.

Fed Faiz Artışında İhtiyatlı Olacağı İşareti Verdi...

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 15-16 Mart Tarihlerindeki Faiz Toplantısının Tutanakları, Global Ekonomik Durgunluk Karşısında Sınırlı Hareket Kabiliyeti Sağlayacağı Endişesiyle Bankanın Haziran Ayından Önce Faiz Artırmasının Olası Görünmediğini İşaret Ediyor.Fed'in Para Politikalarını Belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Dün Akşam Açıklanan Tutanakları Bazı Kurul Üyelerinin Nisan Ayında Faiz Artışını Tartıştığını Ancak Bazı Üyelerin İse Büyümeye İlişkin Zorlukların Kalıcı Olabileceğini Belirterek Faiz Artışında Temkinli Olmasını Savunduğunu Gösterdi.Tutanak lara Göre; "Katılımcılar Genel Olarak Küresel Ekonomideki Yavaşlama Ve Finansal Gelişmelerin Risk Oluşturmaya Devam Ettiği Konusunda Uzlaştı."Politik a Yapıcıları Toplantının Kapanışında 2016 Yılında İki Faiz Artışı Beklediklerinin İşaretini Verdiler Ancak Artışların Zamanlaması Hala Havada Kaldı.Tutanaklar da, Bir Çok Fed Üyesinin, Faizlerin Hali Hazırda Sıfıra Çok Yakın Olması Nedeniyle Bankanın Global Şoklara Karşı Ateş Gücünün Sınırlı Olmasından Endişe Duydukları Göründü.

Baker Hudges'a Göre Petrol Kulesi Sayısında Düşüş...

Baker Hughes: Global Petrol Kule Sayısı Mart'ta Aylık 210 Adet Geriledi

Baker Hughes: Global Petrol Kulesi Sayısı Mart'ta Yıllık 1.006 Geriledi

Baker Hughes: Abd'de Petrol Kulesi Sayısı Mart'ta Yıllık 632 Adet Geriledi

İngiltere'de Verimlilik Düşüşte...

İngiltere'de Verimlilik, Dördüncü Çeyrekte, Finansal Krizden Bu Yana En Hızlı Düşüşünü Kaydettiİngilter e'de Verimlilik, 2015'in Son 3 Ayında, Hızla Düşüş Kaydetti. Resmi Bir Raporda Yer Alan Bu Veriler Yatırım Yapmak İçin Uzun Süre Bekleyen Yatırımcıların Endişelerini Artırdı. Ulusal İstatistik Ofisi'nin Verdiği Bilgilere Göre Saat Başına Üretim, Temmuz-Eylül Arasındaki Dönemle Kıyaslandığında, Aralık Ayına Kadarki 3 Aylık Dönemde % 1.2 Düşüş Kaydetti. Birim İşgücü Maliyetleri, Bir Yıl Önce, En Zayıf Büyümenin Gerçekleştiği Üçüncü Çeyrek Sonuçlarına Kıyasla Dördünce Çeyrekte % 1. 3 Düştü.Finansal Krizle Birlikte İngiltere'nin Verimliği, Denk Seviyede Bulunduğu Diğer Gelişmiş Ülkelerde Olduğu Gibi Düştü.

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)