E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAMB ne kadar faiz indirimi yapar---

AMB ne kadar faiz indirimi yapar

AMB ne kadar faiz indirimi yapar
07 Mart 2016 - 12:52 borsagundem.com

Perşembe günü gerçekleştirilecek AMB para politikası toplantısında faizlerin 10 puan indirilerek eksi yüzde 0.4'e çekilmesi bekleniyor

Mario Draghi, Avrupa'nın Merkez Bankası'nın (AMB) deflasyon riskiyle mücadelesinde 11. tura hazırlanıyor.

AMB Başkanı ve yetkililerinin Euro Bölgesi'nde fiyatlarda artışı tetiklemek için, Drahi göreve geldiğinden bu yana gerçekleştirilen 47 para politikası toplantısından 10'unda önemli ölçüde teşvik açıklamalarına karşın, geçen hafta gelen verinin enflasyonun negatif bölgede bulunduğunu işaret etmesiyle, çabaların sınırlı kaldığı görüldü. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin bu hafta açıklanacak karara ilişkin tahminlerinin tamamına yakını, merkez bankası tarafından hamle yapılacağı yönünde.

Anket sonuçları, Aralık ayında olduğu gibi bi hayal kırklığı yaratarak piyasada satış dalgası tetiklememesi için Draghi'nin ne yapması gerektiği konusunda işaretler veriyor. Aralık ayındaki yetersiz bulunan teşvik paketinden üç ay sonra, enflasyon yine düşük seyredip görünüm kötüleşirken, AMB kredibiletisine ilişkin önemli bir test ile karşı karşıya bulunuyor.

Kopenhag'da Nordea Markets baş Avrupa analisti Holger Sandte, “Draghi piyasaları tekrar hayal kırıklığına uğratmak istemeyecektir. Geleneksel veya geleneksel olmayan bu teşviklerin uzun vadede nasıl sorun çıkarmadan geri alınacağını düşünmekte zorluk çekiyorum. Fakat AMB'nin öncelikli hedefi deflasyon riskinin artmasını önlemek” dedi.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin yaklaşık dörtte üçü AMB'nin tahvil alımlarını genişletme kararı alacağını, ve biri dışında tamamı faizin negatif bölgesinde daha da indirilebileceğini düşünüyor.

Parasal genişlemenin artıralacağını düşünen ekonomistlerin medyan tahmini, şu anki aylık 60 milyar eurodan 75 milyar euroya (82 milyar dolar) artırılacağı yönünde bulunuyor. Faiz oranlarında ise, anket sonuçlarına göre 10 baz puan indirime gidilerek eksi yüzde 0.4'e çekilmesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • asıye07 Mart 2016 21:51

    hıc bı sey yapmazazzzz.bosuna beklemeyın sadece beklentı yaratılıp heyecan oluyoooo

  • recep yazıcı07 Mart 2016 14:35

    AB ye uye olmaya calısan guzel ulkemde ise,reel faiz 10.47,bankaların tuketiciye verdiği faiz ise 100 de 25- 30 larda!!!!Vatandaş resmen soyuluyor eyyyy Merkez Bankasıııııııı...