E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAMB krizden başarılı çıkamayacak---

AMB krizden başarılı çıkamayacak

AMB krizden başarılı çıkamayacak
08 Temmuz 2013 - 07:22 borsagundem.com

Almanya’dan Euro Bölgesi’ndeki krizi Avrupa Merkez Bankası’nın çözemeyeceği uyarısı geldi

Almanya Merkez Bankası Bundesbank’ın Başkanı Jens Weidmann, Avrupa’daki hükümetleri ekonomilerini dengeye sokmaya ve daha sıkı mali kurallar uygulamaya davet etti.
Fransa’da düzenlenen bir konferansta konuşan Weidmann, Avrupa Merkez Bankası’nın faizleri sabit tutma kararının üç  gün sonra yaptığı konuşmasında, “Şu ana kadar uygulanan mali politikalar Avrupa’daki krizi sonuçlarını temizledi ama krize bir çare bulamadı” dedi.
Weidmann, “Bütün bunlar AMB’nin Yönetim Konseyi’nin aldığı kararların sonucu. Kriz bir takım yapısal eksiklikleri ve bu eksiklikliklerin gereksinimlerini göz önüne serdi” diye devam etti.
Weidmann, AMB Yönetim Konseyi’nin en aksi üyelerinden biri olarak kabul ediliyor ve AMB’nin Euro Bölgesi’deki krizle mücadelede güçlü bir tavır sergilemesini istemiyor, hükümetlerin daha çok devrede olmasını istiyor.
FARKLI SESLER
Weidmann’ın yorumları böyleyken AB’nin mali politikalardan sorumlu üyesi Olli Rehn, AMB’nin faizleri sabit tutma kararını takdirle karşıladığını, bu kararın Avrupa’yı ABD Merkez Bankası Fed’in desteğini çekeceği korkusunun yaşandığı piyasalardaki dalgalanmaya karşı koruyacağını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)