E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAMB daha fazla genişleyebilir---

AMB daha fazla genişleyebilir

AMB daha fazla genişleyebilir
08 Nisan 2016 - 09:17 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, sabah raporunda piyasalardaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi.

Kur savaşlarında yeniden Merkez Bankası Başkanları ve yetklilerinin sözlü müdahalelerle yer aldığını görmeye başladık. Öncelikle Fed başkanı Yellen ve en son FOMC toplantısındaki tutanakların açıklanmasıyla, piyasalarda dolardan kaçış yaşandığı dikkat çekmişti. Hemen arkasından AMB, Mart ayı toplantı tutanaklarını açıkladı. Bu tutanaklarda en çok dikkat çeken husus ise bankanın gelecek perspektifinde daha fazla faiz indirimi seçeneğinin yer alması oldu. Bankaların karlılıklarının azalacağından endişe edilse bile önümüzdeki toplantılarda düşük enflasyonla daha güçlü mücadele edebilmek için yeni faiz indirimleri gelebilir. Bu gelişmeler Euro’yu aşağı yönlü baskılamasına karşın orta vadeli görünüm 1.13 seviyesi kırılmadığı müddetçe pozitif kalmaya devam edecektir.

Teknik olarak son bir haftadır yatay bir bandda yer alan işlemler dikkat çekiyor. 1.1330-1.1450 aralığı kırılmadığı müddetçe kısa vade de net bir yön belirlemek için henüz erken. Ancak orta vadeli görünümde yukarı yönlü sinyaller gelmeye devam ediyor. Bu yüzden 1.1450 üzerindeki kapanışlar fiyat hareketinin 1.16-1.17 bölgesine kadar devam edebilmesi için olumlu olacaktır.

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)