E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAmatör ligler ekim sonuna kadar ertelendi---

Amatör ligler ekim sonuna kadar ertelendi

Amatör ligler ekim sonuna kadar ertelendi
23 Eylül 2020 - 19:46 borsagundem.com

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Türkiye'deki tüm amatör lig müsabakalarının yeni tip korona virüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle ekim ayı sonuna kadar ertelendiğini duyurdu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili ve Amatör İşler Sorumlusu Ali Düşmez önderliğinde yapılan toplantıda, Türkiye'deki tüm amatör liglerin pandemi nedeniyle ekim ayının sonuna kadar ertelendiği açıklandı.

Yeni Şafak'ın aktardığına göre açıklamada şunlar kaydedildi:

“Dünyamızı ve ülkemizi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle 13 Mart tarihinden itibaren başta devletimiz olmak üzere Bilim ve Sağlık kurullarımızın önerileri doğrultusunda tüm ligler iptal edilmiş olup sonrasında profosyonel liglerin belirlenmiş kurallar çerçevesinde seyircisiz olarak oynatılmasına yine devletimiz ve ilgili kurulların önerileri doğrultusunda müsaade edilmiştir.

Gelinen noktada ülke genelinde pandeminin yükseliş göstermesinden dolayı devletimizin yetkili organlarının kararları neticesinde tedbirler artırılmış ve yeni önlemler alınması hususunda milletimiz bilgilendirilmiştir. Ayrıca yeni risk oluşturacak tüm etkinliklerin düzenlenmemesi tavsiyesinde bulunulmuştur.

TFF Sağlık Kurulu ve ona bağlı oluşturulan Pandemi Danışma Kurulu ile yapılan istişareler neticesinde; mevcut durumda özellikle amatör lig karşılaşmalarının ve yaş grubu karşılaşmalarının yeterli sağlık tedbirleri alınamayacağı, PCR testlerinin gerçekleşmesinde olumsuzluklar yaşanabileceği ve insan sağlığı ile ilgili ciddi riskler oluşabileceği görüşü oluşmuştur.

TFF yönetimi olarak söz konusu amatör maçların oynanması ile ilgili 1 ay sonra (ekim ayı sonunda) tekrar değerlendirme yapılmasına bu süre içerisinde Pandemi sürecinin takip edilerek ilgili kurumlar ile sürekli görüş alışverişinde bulunulmasına ve oluşacak yeni şartlara göre program ve statülerin açıklanmasına karar verilmiştir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)