E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında yükselişin nedeni: Güvenli liman arayışı---

Altında yükselişin nedeni: Güvenli liman arayışı

Altında yükselişin nedeni: Güvenli liman arayışı
27 Ağustos 2021 - 08:31 borsagundem.com

Güvenli liman arayışları altın fiyatını 1.800 doların üzerine taşıdı

Dün Afganistan'da yaşanan bombalı saldırılar yatırımcıları yeniden güvenli liman arayışına ve bu çerçevede altına yöneltti.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın bugün Jakcson Hole toplantılarında yapacağı konuşmada Fed'in varlık alımlarını azaltmaya bu yıl içinde başlayacağı sinyalini verebileceği endişelerine rağmen spot altın fiyatı 1.800 dolar psikolojik direncinin üzerine çıktı.

Spot altın bu sabah düne göre yüzde 0,5 artışla 1.801 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Fed Başkanı Powell'ın Jackson Hole konuşması Türkiye saati ile 17.00’da başlayacak olan konuşmasında varlık alımlarını azaltma planları konusunda vereceği sinyal merak edilirken, dünyaca ünlü finans şirketleri değişen piyasa şartları dahilinde altın fiyatının ne yöne gideceğini tahmin etmeye çalışıyorlar. Bazı kuruluşlar Fed’in frene basmayacağı sadece ayağını gazdan biraz çekeceği yorumunu yaparak altında yükseliş beklentisini koruyor. Bazıları ise Fed harekete geçince altında kaçınılmaz olarak geri çekilme olacağı uyarısı yapıyor.

Powell'ın varlık alımlarının azaltılması konusunda güçlü sinyaller vermesi halinde altın fiyatında 1.759 dolar/ons desteğine doğru geri çekilme olabileceği beklentisi ifade edilmeyi devam ediliyor.

Asya borsaları, Jackson Hole öncesi karışık seyirde

 

Eylül ayı yatırımcılar için çok kritik

 

ABD'den kritik uyarı: Saldırılar devam edecek

 

Biden Kabil'deki saldırı için konuştu: Bedelini ödeteceğiz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)