E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında son 2 ayın en kötü haftası---

Altında son 2 ayın en kötü haftası

Altında son 2 ayın en kötü haftası
28 Ocak 2022 - 08:06 borsagundem.com

Fed'in faiz artırımına gideceği beklentisi ve bilanço daraltmanın faiz artırımı sonrasında başlayacağının duyurulması sonrasında altın fiyatları haftanın en düşük seviyesine indi.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) mart ayında faiz artırımına başlayacağı sinyalini vermesi ve bilanço daraltmanın faiz artırımının ardından başlayacağını duyurması altın fiyatını son 1 haftanın en düşük seviyesine indirdi. Hafta içinde 1.850 dolar/ons seviyesini test eden altın fiyatları Fed’den gelen mesajla 1.812 dolara kadar geri çekildi.

Altın fiyatının gerilemesinde Fed’in şahin tonuyla Dolar Endeksi'nin 22 Kasım'dan bu yana görülen en yüksek seviyeye çıkması, 2 yıl vadeli ABD Hazine kağıdı getirisinin 23 ayın en yüksek seviyesini görmesi etkili oldu.

Ons Altın, Fed öncesinde 1.850 direnci test ediyordu. Fed’in öngörülenden biraz daha şahin ifadeler kullanması, özellikle bilanço küçültmenin eskiye nazaran daha hızlı yapılma zorunluluğu olduğuna yönelik söylemler, ABD 10 yıllık tahvil faizi ve dolar endeksi tarafında yukarı yönlü eğilime sebebiyet verdi. Bu da ons altına ambargo koydu ve satış baskısı artarak fiyatı 1.812’ye kadar geri çekti.

Analistlere göre 1.812’nin altındaki hareketlerde negatif eğilim güçlenebilir. Burada ilk destek olarak 1.801 doların önemli olduğu belirtiliyor. Olası tepkilerde ise 1.830 dolar ilk destek olmakla birlikte yukarıda 1.850 yeniden ana direnç olarak izlenebilir. Ancak bu seviyeler aşılmadığı takdirde çıkışların satış fırsatı olarak görülebileceği uyarısı yapılıyor.

Gram altın haftaya 794 TL seviyesinde başladıktan sonra küresel altın fiyatları ve dolar/TL’deki yükselişle 805 TL’ye kadar tırmanmıştı. Dolar/TL’nin 13,62 seviyesinde seyretmesine rağmen küresel altın fiyatlarındaki düşüşü takip eden gram altın, haftayı 787 TL civarında kapatmaya doğru ilerliyor.

Altının kilogramı 793 bin 500 liraya geriledi

 

Altında dev 2022 rallisi yaklaşıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aydın28 Ocak 2022 09:01

    idda ediyorum kur 10 tl ye gelecek,bilinçli yuksek tutuyorlar,çünkü kur korumalı hesaplara geçenler bu kurdan hesaplanıyor,ve bu gunun kuru dikate alınıyor,bir sure sonra aşagı getirecekler başka turlu seçimi kazanmazlar