E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında kritik seviye 1320 dolar---

Altında kritik seviye 1320 dolar

Altında kritik seviye 1320 dolar
16 Eylül 2013 - 14:21 borsagundem.com

Emtia ve döviz piyasaları veriler ve gelişmeler ışığında hangi seviyelerde, beklentiler neler?

EURUSD
Piyasalar tarafından parasal genişlemeye sıcak bakmadığı tahmin edilen eski ABD Hazine bakanı Lawrance Summers’in FED Başkanı adaylığından çekilme haberinin gelmesi ile haftaya yükselerek başlayan EURUSD paritesi, gün içinde kar satışları ile gevşese de 1,3340 desteğini aşağı yönlü kıramadı. Gün için açıklanan Euro bölgesi TÜFE verileri beklentiye paralel geldi. . Bugün konuşan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi ise Euro Bölgesi’nde ekonomik istikrar açısından önemli gelişmeler sağlandığını, birliğin büyüme ve istihdamı güçlendirmesi gerektiğini belirtti. Konuşmasında beklenmedik bir ifade yoktu.
Bugün ABD tarafında New York FED İmalat endeksi, sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı verileri piyasalar tarafından izlenecektir.
Teknik açıdan ise  paritenin 1,3340 destek seviyesinin üzerinde tutunduğu sürece 1,3400 seviyesini, 1,3340 destek seviyesini aşağı yönlü kırması durumunda ise 1,3400 seviyesini hedeflemesi mümkündür.
Altın;
USD deki değer kaybına rağmen Altının değer kaybetmesi altındaki güçsüzlüğü  gösteriyor. Summers’in FED Başkanlığından çekilme haberi ile beraber altında bir miktar yükseliş görülmesine rağmen ilerleyen saatlerde altının değer kaybettiğine ve 1320 USD desteğini aşağı yönlü kırdı.
Bugün ABD tarafında New York FED İmalat endeksi, sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı verileri piyasalar tarafından izlenecektir.
Teknik açıdan ise altının 1320 USD seviyesinin aşağısında kalmaya devam etmesi durumunda 1307 USD seviyesini, yukarı yönlü hareketlerde ise 1320 USD direncini yukarı yönlü kırması durumunda 1341 USD seviyesini hedeflemesi mümkündür.
GBPUSD
GBPUSD paritesi Summers’in FED Başkanı adaylığından çekilme haberi ile birlikte değer kazandı ancak paritenin 1,5950 direnç seviyesinin aşağısında tutunamadığını görüyoruz.
Son dönemde oldukça iyi gelen İngiltere ekonomik verileri sebebi ile yükselen parite yükseliş trendine devam etsede işlemcilerin kar satışlarına karşı oldukça dikkatli olması gerekmektedir.
Bugün ABD tarafında New York FED İmalat endeksi, sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı verileri piyasalar tarafından izlenecektir.
Teknik açıdan ise paritenin 1,5950 direnç seviyesinin aşağısında kalması durumunda 1,5900 seviyesi, 1,5950 direnç seviyesini yukarı yönlü kırması durumunda ise  1,6020 seviyesini hedeflemesi muhtemeldir.
USDTRY
Larry Summers’ın FED başkan adaylığından çekilmesini açıklamasının artçı etkileri süren USDTRY paritesinde, TCMB’nin istisnai gün ilanı ile beraber 1,9905 seviyesi gün içinde görüldü. Buna karşılık, Türkiye’den açıklanan çeyreklik işsizlik oranının beklenenden yüksek gelmesi, paritenin kayıplarının bir kısmını geri almasını sağladı. USDTRY’de işlemler şu anda 1,9980 seviyesinden gerçekleşmektedir. 2,00 seviyesinin üzerine hareket olması, FED toplantısı öncesinde pariteye yeniden yukarı eğilim kazandırabilir. Bugün ABD’den açıklanacak olan New York FED imalat endeksi ve sanayi üretimi verileri takip edilecektir.
GÜMÜŞ
Gümüş fiyatları, Larry Summers etkisiyle beraber 21,38 seviyesinden toparlandıysa da 22,17 seviyesinin üzerinde kalıcı olunamaması sonucunda gevşeme eğilimine devam etmiştir. Gümüş fiyatları, halen üç haftalık düşüş trendinin kanalı içinde hareket etmeye devam etmektedir. Bu bakımdan, 23 seviyesine doğru sert bir hareket gelmediği sürece aşağı hareket beklenebilir. Aşağıda ise 21,38 önemli destek olarak görünmektedir. Bugün ABD’den açıklanacak olan New York FED imalat endeksi ve sanayi üretimi verileri takip edilecektir.
USDJPY
Larry Summers’ın FED başkan adaylığından çekilmesinin ardından doların sert bir şekilde değer kaybetmesi, USDJPY paritesine de yansımıştır. Buna karşılık paritenin 4 saatlik grafik üzerinde 98,40 seviyesi üzerinde bulunan 200 birimlik hareketli ortalama desteğini kıramayarak yukarı tepki verdiğini görüyoruz. Şu anda test edilmekte olan 98,90 seviyesinin üzerinde tutunma olursa, 99,20 seviyesi önemli görünmektedir. Aşağı hareketlerde ise 98,55 seviyesi test edilebilir. Bugün ABD’den açıklanacak olan New York FED imalat endeksi ve sanayi üretimi verileri takip edilecektir.
EURTRY
EURTRY paritesi, Türkiye çeyreklik işsizlik oranı verisinin açıklanmasından önce yukarı hareketle 2,6935 seviyesini görse de paritenin USDTRY ile yüksek korelasyon göstererek TCMB’nin istisnai gün uygulamasıyla gerilemiştir. Bugün konuşan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi ise Euro Bölgesi’nde ekonomik istikrar açısından önemli gelişmeler sağlandığını, birliğin büyüme ve istihdamı güçlendirmesi gerektiğini belirtti. Konuşmasında beklenmedik bir ifade yoktu. Euro Bölgesi TÜFE verileri ise beklentiye paralel açıklandı. Teknik olarak; 2,70 seviyesi önemli direnç, 2,6575 seviyesi ise önemli destek olarak görünmektedir.
(ALB Menkul Değerler)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)