E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında istikrarlı seyir---

Altında istikrarlı seyir

Altında istikrarlı seyir
17 Nisan 2024 - 08:27 borsagundem.com

Altın fiyatları, geçen hafta rekor seviyelere yükseldikten sonra, Orta Doğu'daki jeopolitik riskler nedeniyle artan güvenli liman talebinin ABD doları ve Hazine getirilerindeki yükselişten kaynaklanan baskıyı kısmen dengelemesiyle fazla değişmedi.

Spot altın, Cuma günü 2.431,29 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra, TSi 06:37 GMT itibariyle 2.381,68 dolar/ons seviyesini korudu. ABD altın vadeli işlemleri %0,4 düşüşle 2.397,70 dolarda kaldı.

Dolar, beş ayın zirvesine yakın bir seviyede sabit kalarak dolar fiyatlı külçeyi diğer para birimi sahipleri için daha az cazip hale getirdi. Gösterge ABD 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi %4,6591 ile bir önceki seansta ulaştığı beş ayın en yüksek seviyesine yakın seyretti.

IG piyasa stratejisti Yeap Jun Rong, "Altın fiyatları, yüksek Hazine getirileri ve güçlenen ABD doları karşısında direnç gösterirken, piyasa katılımcılarının İsrail'in İran'ın saldırılarına vereceği yanıtı beklemeye devam etmesiyle birlikte artan jeopolitik riskler ışığında güvenli liman akışlarından bir miktar destek buluyor" dedi.

Jun Rong, jeopolitik gerilimlerdeki herhangi bir tırmanışın, fiyatların tüm zamanların en yüksek seviyelerini yeniden test etmesinin önünü açabileceğini söyledi.

Petrol fiyatları kayıplarını genişletti

 

HSBC'den petrol fiyat tahmini

 

Emtia rallisi altından ibaret değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)