E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAltın yükselişe geçti---

Altın yükselişe geçti

Altın yükselişe geçti
25 Mart 2014 - 09:34 borsagundem.com

Ukrayna'ya ilişkin endişelerin altın talebini artırmasıyla altın 1 ayın en düşüğünden sıçradı

Dünyanın öncü sanayi güçlerinin Rusya'ya, Ukrayna'nın diğer bölümlerini işgal etmesi hâlinde daha fazla yaptırım uygulanacağı uyarısında bulunmasının güvenli varlık talebini artırmasıyla altın fiyatları 4 haftanın en düşük düzeyinden yükseldi.

Spot külçe altının ons fiyatı yüzde 0.6 artarak 1,316.86 dolara kadar çıktı  ve Singapur saati ile 14:01'de 1,314.61 dolarda seyretti. Altın fiyatları dün ABD'nin toparlanmasıyla faizlerin artacağı beklentisiyle 1,308.06 dolara düşerek 20 Şubat'tan bu yana en düşüğünü kaydetti. Haziran vadeli altın kontratlarının onsa fiyatı, Comex borsasında yüzde 0.3 kazançla 1,315 dolara çıktı.

Rusya'nın Kırım'ı geçtiğimiz hafta ilhak etmesinden bu yana ilk kez bir araya gelen G7 liderleri, Soçi'de yapılacak G8 toplantısına katılmayacaklarını, onun yerine Haziran'da Brüksel'de kendi zirvelerini yapacaklarını söyledi. Sovyetler Birliği'nin dağılmasından bu yana Moskova ve ABD arasındaki en ciddi gerilim ve küresel ekonomideki bozulma sinyalleri, altını bu yıl yüzde 9 değerlendirdi.

Sidney'deki Mine Life Pty'nin kurusu ve kıdemli kaynak analisti Gavin Wendt, Rusya-Batı geriliminin yakın zamanda çözülmeyeceğine işaret ederek, altında yükselişin devam edeceğini öngördü ve "Yakın zamanda çözülmeyecek ve hatta Ukrayna'nın başka kısımlarına da sıçrayabilir" dedi.

Dünyanın en büyük altın destekli ETF'si olan SPDR Gold Trust'ın elindeki altınlar dün yüzde 0.6 artarak 821.47 metrik ton ile 13 Aralık'tan bu yana en yüksek düzeyine çıktı.

G-7 metninde dün "Eş güdümlü sektörel yaptırımlar da dahil olmak üzere, adımlarımızı artırmaya hazırız" denirken, ABD Başkanı Barack Obama dün verdiği basın toplantısında, Rusya'yı eylemlerinden ötürü finansal olarak cezalandırma konusunda anlaştıklarını söyledi.

Spot gümüşün ons fiyatu erken saatlerde 19.8844 dolardan 7 Şubat'tan bu yana en düşük seviyesine inmesinin ardından yüzde 0.5 primlenerek 20.0482 dolara çıktı.

Paladyumunonsu dünkü 794.90 dolardan bugün 794.65 dolara geriledi. Paladyum, Rusya'dan gelen arzın olumsuz etkilenebileceği endişesiyle 801.53 dolardan Ağustos 2011'den bu yana en yüksek düzeyini test etti. Platin ise yüzde 0.2 artışla 1,431.72 dolara yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)