E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın füze saldırısıyla 5 ayın zirvesinde---

Altın füze saldırısıyla 5 ayın zirvesinde

Altın füze saldırısıyla 5 ayın zirvesinde
07 Nisan 2017 - 14:24 borsagundem.com

Altın fiyatları, ABD'nin Suriye'ye füze saldırısının ardından gelen güvenli liman alımları ile sert yükseldi

Altın fiyatları, ABD'nin kimyasal silah kullanarak sivilleri öldürdüğü kaydedilen Esad rejimine karşı füze saldırısı düzenlemesinin ardından, kilit direnç seviyesini aştı ve yaklaşık beş ayın en yüksek seviyesine çıktı.Spot altın,ons başına 1,269.46 dolar ile 10 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesini gördüGram altında en yüksek seviye 151.433 oldu.Altın üst üste dördüncü haftayıda yükselişle geçmeye yöneldi.

Altın, jeopolitik sorunların arttığı dönemde güvenli liman olarak değerlendiriliyor. Fiyatlar bu hafta ayrıca, Kuzey Kore'nin ABD Başkanı Donald Trump ile Çinli mevkidaşı Xi Jinping arasındaki zirve yaklaşırken balistik füze denemesinde bulunması ile birlikte Kore Yarımadası'nda tansiyonun artmasından da destek aldı.

Diğer değerli metaller de ABD'nin füze saldırısı sonrası ralli yaptı. Gümüş yüzde 1.2 yükselerek ons başına 18.479 dolar ile 27 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Platin yüzde 1 kadar yükselirken, palladyum yüzde 0.5 kadar değer kazandı.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)