E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatları yükselişte---

Altın fiyatları yükselişte

Altın fiyatları yükselişte
06 Eylül 2022 - 11:30 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.006 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.650 lira, Cumhuriyet altını 6.740 liradan satılıyor

Dün, altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,1 azalışla 1.001,7 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 10.55 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,4 üzerinde 1.006 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.650 lira, Cumhuriyet altını da 6.740 liradan satılıyor.

Dün yüzde 0,1 azalışla günü 1.710,1 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışının yüzde 0,3 üzerinde 1.715,4 dolardan işlem görüyor.

Analistler, dünya genelinde resesyon ve merkez bankalarının agresif faiz artırımlarına devam edeceği endişelerinin sürdüğünü ancak Avrupa ve Çin'in ekonomiyi destekleyici adımlar atacağını duyurmasının ardından altına olan talebin arttığını söyledi.

Para piyasalarında, ABD Merkez Bankası (Fed) ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) bu ayki toplantılarında 75 baz puan faiz artıracağına yönelik fiyatlamaların güçlü kalmaya devam ettiğini aktaran analistler, bu hafta perşembe günü Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşması ve ECB'nin faiz kararı sonrası ECB Başkanı Christine Lagarde'ın yapacağı açıklamaların altın fiyatları üzerinde etkili olabileceğini dile getirdi.

Analistler, bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise ABD'de hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.700 ve 1.680 doların destek, 1.740 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Haftanın ilk işlem gününde 1712 seviyesinden başlayan ons altın, gün boyu izlediği seyirde başlangıç fiyatının bir miktar altında 1710 seviyesinden günü tamamladı. Dün piyasalar ABD işçi bayramı sebebiyle erken kapanış gerçekleşti ve ekonomik takvim bakımından cılız bir gün geçirdi. Altın yatırımcısında gözler bu hafta Perşembe günü açıklanacak olan AMB faiz kararına çevrildi. Euro bölgesinden gelecek olan faiz artışı beklentisi 75 baz puan olarak değerlendiriliyor. Yüksek faiz artışı beklentisi ise bölgede resesyon endişelerini tetikliyor. Ayrıca Avrupa’da enerji krizinin derinleşmesi yatırımcıları Euro yerine dolara yönlendiriyor. EUR/USD paritesi, 0,99 altını test etmesiyle 20 yılın en düşük seviyesine geriledi ve dolar endeksi 110 seviyesini aştı. Ek olarak güçlü dolar ve yüksek getiriler ons altın üzerinde baskı kursa da Avrupa’da büyüyen enerji krizi, Çin’deki kovid vakalarında artış ve küresel belirsizliklerin devam etmesi ons altında destek yaratabilir. Yeni günde 1709 seviyesinden başlayan ons altında piyasalar, TSİ 16:45’te Hizmet Satın Alma Müdürleri Endeksi, TSİ 17:00’de ISM İmalat Dışı Satın Alma Müdürleri Endeksi yakından takip edilecektir. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1725 – 1740 - 1755 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1709 – 1695 - 1680 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Ons/Altın’da dün zayıf tepki denemeleri etkili oldu ve %0.40 değer kazanımı ile 1716.95$’dan kapanış gerçekleşti. Kısa vadeli göstergelerde toparlanma çabası sürerken, yükseliş denemelerinin ivme kazanabilmesi için ilk etapta 1727 ara direncinin üzerinde kapanış gerçekleşmeli. Aksi halde tekrar satışlar etkili olabilir. 1727$ seviyesinin aşılması halinde ise 1765’e kadar hareketin devamı beklenebilir.
Gram/Altın’da geçtiğimiz hafta ortasından sonra gelen tepki alımlarının devamı dünde etkili olurken, %0.43 oranında değer kazanımı ile 1005.96’dan kapanış gerçekleşti. Orta vadeli trend desteğinde gelen tepki alımları sonrasında kısa vadeli göstergelerde de toparlanma görülüyor. 1018TL seviyesini ara direnç olarak takip etitğimiz Gram Altında bu seviyenin aşılması sonrasında ise 1042TL direncine yönelim görebiliriz. 988TL seviyesi ise ilk destek noktası olarak takip edilebilir' denildi.

Dolar endeksinde gerileme altını destekliyor

 

Hindistan'ın altın ithalatı yarıya düştü

 

Dolarda yön yukarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)