E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatları ne olacak?---

Altın fiyatları ne olacak?

Altın fiyatları ne olacak?
11 Ekim 2013 - 15:18 borsagundem.com

Altın fiyatları ABD'de siyasi tıkanıklığın çözüleceği umutları ve Fed’in varlık alımlarını kesme süreci gelişmeleri ile 1280 dolara kadar ucuzladı

Önceki gün, Altın boğalarının, bariz bir şekilde, güvenli limandan kaçış satışlarına karşı savaştığını gördük. ABD hisse senedi endekslerinin %2’nin üzerinde yükselmesinden de anlayabileceğimiz artan risk iştahı nedeniyle, altın talebinin azaldığına şahit olduk. ABD bütçe ve borç limiti sorunlarının çözümüne ilişkin, taraflar arasında görüşmelerin başlaması ve devam edecek olmasının yanında, cumhuriyetçilerin ısrarcı tutumundan geri adım atması, yükselen risk iştahının ana nedeni olarak kaydedildi.

Alıcılar ise, hem siyasi tıkanıklığın çözüleceği umutları hem de Fed’in varlık alımlarını kesme sürecinin rayında devam ettiği argümanları ile fiyatları neredeyse 1280 dolara kadar ucuzlatmayı başardılar. Fakat , Asya seansının açılmasıyla, 1290’a kadar tepki alımlarının geldiğini görüyoruz. Görüşmelerin devam ediyor olması, fiyatların daha fazla düşmesini engelliyor diyebiliriz.
 
Bugün uzun bir aradan sonra ekonomik verilerin fiyatlandığını görmek mümkün. Saat 15.30 perakende satışlar verisi ve 16.55’de Michigan tüketici güven endeksinin piyasa fiyatlamalarında etkili olacağını söyleyebiliriz. Özellikle tüketici güveni tarafında, hükümet kaynaklı gelişmelerin negatif etkisini görebiliriz. 800,000 kamu çalışanının izne çıkarılması ve hisse senetlerinde yaşanan düşüş, tüketicilerin tedirgin olmasına neden olmuş olabilir.

Teknik seviyelere baktığımızda kuzey yönlü hareketlerde ilk direnç 1300 bölgesi olarak duruyor. Borç limiti üzerinde olası bir anlaşmada ise, fiyatlar aşağı yönlü hareketini 1270’e kadar devam ettirebilir.
X-Trade Brokers Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)