E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatları ABD enflasyonu sonrası 1 ayın zirvesinde---

Altın fiyatları ABD enflasyonu sonrası 1 ayın zirvesinde

Altın fiyatları ABD enflasyonu sonrası 1 ayın zirvesinde
14 Temmuz 2021 - 15:36 borsagundem.com

Altın fiyatları ABD’den beklenti üzerinde gelen yüksek enflasyon verisi ardından ayın zirvesine yükseldi.

Altın fiyatları, beklenti üzerinde gelen ABD enflasyon verisi ardından güvenli liman arayan yatırımcıların etkisiyle yüzde 0,83 değer kazandı ve 1.825 dolara yükseldi, ancak ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın enflasyonun geçici olduğuna dair tahminleri öngörüler güçlenirken yapacağı açıklama öncesinde artış baskılandı.

Bank of China International'ın emtia piyasası stratejisi başkanı Xiao Fu, şu açıklamayı yaptı:

Altının enflasyondan korunma özelliği ABD TÜFE verilerinin ardından kullanıldı, ancak piyasa katılımcıları Fed başkanının konuşmasını beklediği için altındaki artış limitli oldu.

ABD tüketici fiyatlarında görülen 13 yılın en büyük artışı, yatırımcıların Fed'den gelen mesajlara odaklanmasına yol açtı.

Commerzbank analistleri bir yayımladıkları bir araştırma notunda ise şu ifadeleri kullandı:

Şu ana kadar Fed, gözle görülür şekilde yüksek enflasyon oranlarının yalnızca geçici olduğunu ve gelecek yıl tekrar normalleşeceğini varsayıyordu. Ancak, her bir yüksek rakamla, enflasyonun daha uzun bir süre yüksek kalması riski artıyor.

Yeni haftaya delta varyantı endişeleriyle beraber 1.803 dolar civarında başlayan ons altın, dün gelen enflasyon verisi öncesinde 1.810 dolar civarında seyrederken, enflasyon verisi sonrasında hafif bir gerileme kaydetse de yeniden yükselerek 1.826 dolara kadar ulaştı.

Ons altın, en son 16 Haziran'da yapılan Fed toplantısı öncesinde bu seviyelerden işlem görüyordu.

Gram altın, Dolar/TL ve küresel altın fiyatlarının bir süredir birbirini dengelemesiyle dar bir fiyat aralığında işlem görüyor. Geçen hafta küresel altın fiyatlarındaki yükselişle 508 TL’ye kadar tırmanan ons altın, hafta başından bu yana 502 TL civarında bulunuyor.

Yatırımcılar “güvenli liman” olarak altını, yüksek enflasyona karşı bir önlem gibi kullanıyor, ancak Fed'in faiz artırımı, altını elde tutmanın fırsat maliyetini artıracağından cazibesini azaltıyor.

Boğa yatırımcıları borsaya girmek için fırsat bekliyor

Doların gözü Powell'da

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı

'Bitcoin için tek yön yukarı'

Altında, Powell’ın konuşması hareketliliğe neden olabilir

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)