E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBoğa yatırımcıları borsaya girmek için fırsat bekliyor---

Boğa yatırımcıları borsaya girmek için fırsat bekliyor

Boğa yatırımcıları borsaya girmek için fırsat bekliyor
14 Temmuz 2021 - 15:28 borsagundem.com

Ünlü borsa uzmanı Tony Dwyer yaz aylarında ABD borsalarının rekor seviyelerde dolaşmasına rağmen piyasa katılımının zayıf olduğuna dikkat çekti. Dwyer’a göre güçlü bir boğa piyasası koşusu için piyasalarda geri çekilme gerekiyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street yatırımcıları yıl boyunca yükselen borsaların ardından yaz aylarını gergin geçiriyor. Servet danışmanlığı şirketi Canaccord Genuity’nin Baş Yatırım Sorumlusu Tony Dwyer’sa borsalarda “hazımsızlığın” hakim olduğu yaz aylarıyla kısa vadeli türbülansların bağlantılı olduğunu söyledi. Dwyer CNBC’deki röportajında şu sıralar yatırımcıların büyük hamleler yapma dürtüsüne karşı koyması gerektiğini söyledi.

Dwyer açıklamasında, “Çok iyi bir ralli yaptık. Endekslerde aşırı bir yükseliş oldu. Genellikle borsalarda görünenin derinliklerinde bir hazımsızlık oluşursa bu durum önünde sonunda endekslerde kendisini gösterir” görüşlerine yer verdi.

Borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre, ABD borsaları büyük endeksler geçtiğimiz gün iki seanstır süren yükseliş serisini kırdı. Ancak S&P 500 ve Nasdaq Endeksleri tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmayı bildi. Dow Jones Endeksi ise rekor seviyesinin sadece %0,58 aşağısında bulunuyor.

Bazı yatırımcılar için bunu kabullenmek zor olabilir, ancak Dwyer yaz aylarında bir gerilemenin neredeyse kaçınılmaz olduğuna inanıyor. Borsa uzmanı para politikasında, maliye politikasında, ekonomide ve bilançolarda bir geçiş dönemine işaret ediyor.

Dwyer açıklamasında, “Herkes tüm varlıkların zirve yaptığını konuşuyor. Ancak ekonomik iyileşme dönemlerinde bu hep olan bir şeydir. 2004 yılında da bu gerçekleşti 2010 yılında da” sözlerini kullandı.

Borsa uzmanı birkaç aydır yatırıma geçme konusunda temkinli davranıyor. Dwyer Nisan ayındaki açıklamasında piyasalara ilişkin görünümünü nötr konumuna düşürmüştü.

Dwyer açıklamasında, “Oranların zirve yaptığı Mart ayının sonundan beridir hazımsızlık sürecinin yaşandığı yaz aylarındayız. S&P 500 ve Nasdaq yeni günlük rekorlara ulaşsalar da, bunlara katılım çok daha düşük” dedi.

Ancak baş yatırım sorumlusu borsaların kayda değer bir dip seviyesi görmesi halinde önemli bir alım fırsatı oluşacağının altını çizdi. Dwyer, “Yaz aylarındaki hazımsızlık yıl sonu için fırsatlar oluşturacaktır. Bu hazımsızlığın daha da fazla görüleceği nötr bir pozisyonda borsalara yeniden girmeyi bekliyoruz” dedi.

Dwyer borsaların daha zayıf olduğu bir sürede yatırıma dönmeyi planlıyor. Borsa uzmanı, “Bir fırsatı değerlendirmek için beklemek istersiniz. Ekonomik iyileşmeye maruz kalan alanlardan alım yapacağız” dedi.

Baş yatırım sorumlusunun en çok tercih ettiği sektörlerse yine ekonomik dengelerle yoğun ilişki içerisinde olan finans, sanayi, ham madde ve enerji sektörleri. Dwyer bu alanlar için, “Hepsi gerçekten de yükselişe dönük olağanüstü ralliler sunuyorlar. Son birkaç hafta içinde bu dört sektörde göreceli performansta elde edilen kazancın tamamı geri verildi” dedi.

Dwyer, yaz ayları için daha fazla zayıflık beklentisi içerisinde. Bununla birlikte, borsa uzmanı yıl sonuna kadar gerçekleşecek bir düşüşün güçlü bir boğa koşusuna zemin hazırlayacağını belirtiyor.

Borsa uzmanı röportajının sonunda, “Geçen yaz ekonomik toparlanma teması konusunda oldukça iyimserdik ve Nisan ayı ortasında bu görüşlerimizi geri çektik. Şu anda çok iyimser ya da çok kötümser bir tavır takınmak istemezsiniz” dedi.

EURO 2020 gibi turnuvalar yatırımcı kararlarını etkiliyor

 

Borsa balonlarının 3 olumlu sonucu

 

Anti tröst korkusu Buffett’ın dev yatırımını durdurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zek15 Temmuz 2021 23:04

    Eeet boşun hissesini birliradan versinlerdiye 20 bin lot yatırımlık alacam hemi boğa hemi koç olarak var ı kıyak yapacak

  • Mehmet Baydar14 Temmuz 2021 22:34

    Endekslerde aşırı bir yükseliş oldu..... demiş... Endeksler makul ölçüde düşerse Boğalar giriş yağar demiş.... Beklenti zaten böyle.... bu saatten sonra bir çok yatıtçrımcı Şişmiş fiyatlara Yatırım yapmayacaktır.... bu artık Risktir... çoğunluk önceden alanların kar satışını bekleyecektir

  • Boynuz14 Temmuz 2021 16:13

    Kardeş aramızda kalsın bizim ky ye giren girdi zaten tamam mı.