E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatına 'Fed' baskısı---

Altın fiyatına 'Fed' baskısı

Altın fiyatına 'Fed' baskısı
15 Şubat 2024 - 08:55 borsagundem.com

Fed'den gelen ve faiz indirimlerinin hızlı, derin olmayacağı mesajları altın fiyatını bastırıyor.

Yatırımcılar, iki ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilisinin bu yıl hızlı ve daha derin faiz indirimi umutlarını azaltan beklenmedik derecede yüksek ocak ayı enflasyonu hakkındaki yorumlarını değerlendirirken, altın perşembe günü iki ayın en düşük seviyesine yakın seyrediyor.

Ons altın dün 13 Aralık'tan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra bu sabah 1992,67 dolar seviyesinde yatay seyrediyor.

Kedia Commodities'in direktörü Ajay Kedia. "Altın fiyatlarında (Çarşamba günü) yaşanan keskin düşüşün ardından bir miktar konsolidasyon görüyoruz. Ancak bugünün (ekonomik) veri noktaları daha fazla netlik kazandıracak. Doların hareketini izlemek önemli olacak, zira en yüksek seviyelerini yeniden test ederek altın fiyatlarını zayıflatabilir." dedi.

Analistler ons altın için bugün direnç seviyesi olarek 1999-2002 dolar aralığını gösterilorlar. Aşağıda destek ise 1977 dolar seviyesinde. Buranın kırılması halinde 1971-1961 Dolar aralığı herdeflenebilir,

Altının güncel kilogram fiyatı

 

Altın fiyatlarında son durum

 

Borsa günü 9 bin puanın altında tamamladı

 

Altının kilogram fiyatı yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)