E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAltın 6 yılın en yüksek seviyesini gördükten sonra geriledi---

Altın 6 yılın en yüksek seviyesini gördükten sonra geriledi

Altın 6 yılın en yüksek seviyesini gördükten sonra geriledi
26 Haziran 2019 - 12:07 borsagundem.com

Altın fiyatları, Fed yetkililerinden gelen açıklamaların ardından altı yılın en yüksek seviyesinden geriledi

Altın fiyatları, altı yılın en yüksek seviyesini gördükten sonra frene bastı.

Metal, doların yükselmesi ve Fed yetkililerinden gelen açıklamaların faiz indirimlerinin büyüklüğüne ilişkin beklentileri düşürmesinin ardından geriledi. Fed Başkanı Jerome Powell ABD ekonomisine yönelik aşağı yönlü risklerin arttığı uyarısında bulunurken, faizler konusunda önceki söyleminin ötesine geçmedi. St. Louis Fed Başkanı James Bullard, 50 baz puanlık indirimin "abartılı" olacağını söyledi.

Altın, Fed ve diğer merkez bankalarının daha güvercin bir duruş sergilemelerinin etkisi ile önemli teknik ve psikolojik direnç seviyelerini aşmasının ardından geri çekildi. altındaki bu ralli, ABD ile İran arasında artan gerginlik ve ticaret savaşı belirsizliğinden de destek buldu. Bunun sonucu, altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) aşton varlıkları 2013'ten bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Singapur'da UBS Group AG’nin servet yönetim birimi emtia ve Dövizden sorumlu icra direktörü Wayne Gordon, "Altın biraz potansiyel olarak aşırı alım durumunda," dedi ve "Fed yetkililerinin son birkaç gündür yaptığı konuşmalara bakıldığında, 50 baz puanlık bir artış onların düşüncesine göre aşırı görünüyor. Bu nedenle, piyasa Temmuz ayına yaklaşıldığında biraz hayalkırıklığına uğramış durumda" değerlendirmesinde bulundu.

Gordon, UBS'in Temmuz ayında Fed'in 50 baz puanlık faiz indirimine gideceği tahmininde bulunduğunu sözlerine ekledi.

Piyasalar ayrıca ticaret konusundaki gelişmeleri de yakından izliyor. Konu hakkında bilgiye sahip kaynaklara göre, ABD' ek 300 milyar dolarlık Çin malına daha ek gümrük tarifesi getirme planını askıya alma konusunda isteklilik gösterirken, Pekin ve Washington ticaret görüşmelerine tekrar başlamaya hazırlanıyor. Halen üzerinde düşünülen bu karar, ABD Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Cumartesi günü G-20 zirvesinde yapacağı toplantının ardından açıklanabilir.

Spot altın yüzde 1.3 düşerek ons başına 1,405.05 dolara kadar düştükten sonra Singapur saati ile 11:24'te 1,407.68 dolara geldi. Fiyatlar Salı günü 1,439.21 dolar ile 2013'ten bu yana en yüksek seviyesini gördü. Altın destekli ETF'lerdeki varlıklar, Bloomberg'in derlediği verilere göre, üst üste 10'uncu günde de yükseldi. Dolar göstergesi hafifçe yükseldi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.8 düşerken, platin yüzde 0.4 ve palladyum yüzde 0.2 değer kaybetti.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)