E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakAlmanya'ya 360 derece ticaret yatırımı---

Almanya'ya 360 derece ticaret yatırımı

Almanya'ya 360 derece ticaret yatırımı
04 Haziran 2014 - 05:32 borsagundem.com

Servet GYO'nun 360 derece ticaret bağlantısı mottosuyla Frankfurt'ta hayata geçirdiği OSWE kompleksinde girişimcilere ofis, depo alanları kiralanıyor

Gayrimenkul sektörünün lideri Sinpaş’ın ticari gayrimenkullere odaklanan şirketi Servet GYO, Almanya’nın ticaret, finans ve fuar merkezi Frankfurt’ta gerçekleştirdiği büyük bir yatırımla Türk ve yabancı girişimcilere ofis, lojistik, depo ve perakende alanları kiralamaya başladı.

Yavuz Karaman'ın Milliyet'teki haberine göre Avrupa’nın merkezinde stratejik bir bölgede işlerini geliştirmek isteyen Türk girişimciler ile kıtalararası ticarette ‘360 derece ticaret bağlantısı’ mottosuyla hayata geçirilen OSWE ticari kompleksi, 291.159 metrekare kiralanabilir alandan oluşuyor.

Birçok sektörün vitrinini oluşturan fuarlara ve Avrupa’nın önde gelen finans ve ticaret kuruluşlarının genel merkezlerine ev sahipliği yapan, ulaşım ağlarının birleştiği stratejik konumuyla da öne çıkan Frankfurt’ta, Avrupa Merkez Bankası’nın çok yakınında bulunan OSWE ticari kompleksi yerli, yabancı girişimciler için önemli avantajlar sağlayacak.
Servet GYO, Almanya’nın Frankfurt şehrinde 60 milyon euro’ya satın aldığı dev ticari kompleks OSWE’de, dönüşüm hedefliyor. Yeni Avrupa Merkez Bankası binasına yakın konumuyla dikkat çeken OSWE, şu anda şehrin önemli ofis, lojistik, depo ve perakende alanı olarak dikkat çekerken, ilerleyen dönemlerde bölgedeki diğer sanayi alanlarını da kapsayan bir dönüşüme girmesi planlanıyor.

Hem Almanya Merkez Bankası hem de Avrupa Merkez Bankası’nın varlığı nedeniyle Avrupa’nın finans merkezlerinden olan Frankfurt’ta ciddi bir konut açığı bulunuyor. Bölgedeki sanayi alanları dönüşmeye başlamış ancak bu alanlar da ağırlıklı olarak ofis kullanımına açılıyor.
OSWE’nin yer aldığı bölgenin 200 yıllık sanayi alanı olduğunu belirten Servet GYO Genel Müdürü Mahmut Çelik, sanayi tesislerinin artık buradan çıkmaya başladığını söyledi.

3 bin konut yapılabilir

Belediyenin de sanayi tesislerinin buradan çıkmasını istediğini dile getiren Çelik, “Tesisimizde yapılarımızın durumu çok iyi ve uzun süreli kontratlarımızın bulunduğu kiracılarımız var. Ancak geleceğe dönük olarak, bu tesisi nasıl değerlendirebiliriz diye düşündük. Belediyeden de ‘Siz bu işin uzmanısınız, dilediğiniz gibi yapabilirsiniz’ yanıtı aldık” dedi.

Frankfurt’ta ciddi bir konut açığı olduğunu, arazi üretmenin de sıkıntılı olduğunu ifade eden Mahmut Çelik, “Arazi üretilmeyince de ortaya konut açığı çıkıyor. Belediye başkanının seçimdeki sloganı ‘Yeni konut alanları açacağım’ idi. Bizim Frankfurt’ta konut açığını kapatmak gibi bir iddiamız yok ama burası dikkatlerin üzerinde olduğu bir yer. Burada tüm yapıları iptal edip, tamamını konut yapsak 3 bin yeni konut inşa etmiş oluruz” diye konuştu.

60 dönüm boş arazi

Bazı yapılar tescilli olduğu için dönüştüremediklerini ifade eden Çelik, şunları dile getirdi:
“Şu anda 60 dönüm boş alan var. Burayı konut olarak değerlendirebiliriz. Buradan lojistiği kademeli olarak kaldırıp, konut ve perakende alanları yapmak istiyoruz. Frankfurt’ta bu büyüklükte başka araziler olmadığı için dikkat çekiyor. 300 bin metrekarelik alandaki komşu parselin sahibi olan Allessa kimya şirketi de bu gelişimin içinde olacak. Allessa ile görüşüyoruz.”

Bütün alanın masterplarını birlikte hazırlatacaklarını belirten Çelik, “Bunun için 6-7 ekiple çalışıyoruz. İçlerinde Bosphorus City’nin master planını yapan Alman mimar Albert Speer var. Konut, perakende, konaklama alanlarının olduğu bir tesis planlıyoruz” dedi.

4.5 milyon euro kira getirisi var

Geçen yılın sonunda Servet GYO bünyesine giren OSWE, şu anda yüzde 35 doluluk oranına sahip ve yıllık 4.5 milyon euro kira getirisi var. Şu anda tesiste 30 kiracının bulunduğunu söyleyen Mahmut Çelik, “Biz satın aldıktan sonra 6 kiracı daha geldi. OSWE’nin, 291 bin 159 metrekare kiralanabilir alanının 86 bin metrekaresi kiralandı” dedi. Bünyesinde lojistik merkezi, depolama, ofis ve perakende alanları, araç bakım ve otopark alanları bulunan tesiste 200 metrekareden 20 bin metrekareye ofis seçenekleri sunuyor.

Müze yapacak

OSWE, Almanya’da Neckerman Area olarak biliniyor. Tekstil, oyuncak ve mobilya sektörlerinde dev bir pazarlama şirketi olan Neckerman, internet çağına ayak uyduramayınca zor duruma girdi. Almanya’da bir kaç neslin Neckerman’ın oyuncak ve kıyafetleriyle büyüdüğünü ifade eden Mahmut Çelik, “Biz burada bir Neckerman müzesi de yapmak istiyoruz ancak bazı sıkıntılar var. Bu sıkıntıların en başında Neckerman’ın isim hakkının bizde olmaması geliyor. Müze için yer belirledik, tasarımcılarla görüştük. Eğer bu müzeyi yapamazsak, tasarımcıların eserlerini belli dönemlerde sergileyeceği geçici müze düşünüyoruz. Bunu tesisde yer alan Neckerman’ın atlarını beslediği binada planlıyoruz” şeklinde ifade etti.

Şimdiden 25 bin bina dönüştü

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının lisanslandırdığı kuruluş olan Tektaş Kentsel Dönüşüm’ün Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çatalkaya, kentsel dönüşüm kanununun yürürlüğe girmesinden bu yana İstanbul’da vatandaş talebi ile bu kanundan 25 bin bina yararlandığını ifade etti. İstanbul’da depreme dayanıksız 600 bin bina olduğunu söyleyen Çatalkaya, “Bu binaların güvenli binalar olarak yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Bu da kentsel dönüşümden geçiyor” dedi.

Çatalkaya, “Talep ise giderek artıyor. En çok talep Kadıköy, Şişli, Maltepe, Beşiktaş, Kartal, Bakırköy, Kağıthane ve Bayrampaşa ilçelerinden geliyor. Kentsel dönüşüm kanunu ile vatandaşlar bürokrasiyi beklemeden kendi binalarını yeniden inşa edebiliyor” diye konuştu.
Çatalkaya, dönüşüm kanunundan bir binanın yararlanabilmesi için bina mülk sahiplerinden bir kişinin bakanlık yetkili kuruluşundan birine başvuruda bulunmasının yeterli olduğunu hatırlattı.

Hakan Çatalkaya, şunları söyledi:
“Başvurudan sonra binanız için devlet teşvikli uygun faizle dönüşüm kredisi kullanabilir, kira, taşınma yardımı alabilir, belediye, noter harçlarından muaf olup, KDV indirimlerinden yararlanmaya hak kazanırsınız.”

2 BİN BİNA YENİLEDİ

Vatandaşların kentsel dönüşümün tüm süreçlerinde tek elden hizmet alabileceklerini vurgulayan Çatalkaya, “Son 2 yılda İstanbul’da 2 binin üzerinde kentsel dönüşüm hizmeti verdik. Bu rakam her geçen gün artıyor. Ayrıca 1 Haziran 2014’te yürürlüğe girmesi beklenen yeni imar kanunu 1 Ocak 2016’ya ertelendi. Kentsel dönüşümden yararlanmak isteyen vatandaşların bunu göz ardı etmemesi gerekiyor” şeklinde ifade etti.

Erken teslim için gün sayıyor

Farklı projelere imza atan 24 İleri Projeler Başkanı Ahmethan Yılmaz, emlak Konut ile Ispartakule’de hayata geçirdiği Stüdyo 24 projesinin teslim için gün saydığını belirtti. Yılmaz, Şubat 2015’ de teslim edilmesi planlanan projenin, altı ay erken teslim edilmiş olacağını söyledi.
Halkalı’da, 100 milyon dolar yatırım değeri ile hayata geçirilen Cadde 24 projesinde ise satışların iki haftada tamamlandığını belirten Yılmaz, “Projenin doğru lokasyonda pozisyonlandırılması, yatırımcı açısından fırsat sunması, bölge bakımından öncü olması ve  24 saat yaşayan yeni bir tanım sunmasının satışa katkı sağladığını düşünüyorum” dedi.

‘BEYLİKDÜZÜ'NDE% 80 PRİM KAZANDIRACAĞIZ"

Demir İnşaat’ın Beylikdüzü’nde yükselen Demir Romance projesi, % 80 kazanç sağlıyor. 2013 yılında 165.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkan projede, 2014 yılında başlangıç fiyatı 228.000 TL’ye kadar yükseldi. 2015 yılında teslim edilecek projedeki dairelerin fiyatının teslimatta 296.000 TL’ye ulaşması bekleniyor.
Demir Romance’da 11.500 TL peşinat, 2.450 TL’den başlayan taksitler veya 24 ay sıfır faiz kampanyalarının yanı sıra ‘kişiye özel ödeme planı’ sunuluyor.
Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı hamit demir, “Demir Romance, sürekli yükselen yatırım değeriyle yatırımcılarına proje tamamlandığında % 80 kazanç sağlıyor” dedi.
Akıllı ev konsepti hakim
1+1, 2+1, 3+1, 4+1, 4.5+1 gibi 14 farklı daire ve 28 villa seçeneği ile inşa edilen proje, akıllı ev konseptiyle hayata geçiriliyor.
Demir Romance’da dokunmatik ekran akıllı ev menüsü ile tüm aydınlatma, ısıtma, soğutma sistemi kontrol altına alınarak yüksek oranda enerji tasarrufu sağlanacak. 

Fikirtepe projesinde ön talep topluyor

541 konutluk bir proje olan İstanbul 216, fikirtepe kentsel dönüşümü kapsamında inşa edilecek. Baysaş İnşaat tarafından hayata geçirilecek olan proje için ön talep toplanıyor. Üç blok halinde yükselecek olan İstanbul 216’da bloklar zemin ve 24 kat şeklinde tasarlandı.
1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçeneklerinin yer aldığı İstanbul 216’da dairelerin alanları 52 metrekare ile 157 metrekare arasında değişiyor. Mimari tasarımı Deniz Çağlar Duman’a ait olan projenin basın lansmanı haziran sonunda gerçekleştirilecek.

Peşin ödemelerde % 10 indirim yapacak 

Hiper Gayrimenkul tarafından Haramidere Parklar mevkiinde hayata geçirilen Future Park projesinde lansman özel fiyatlarıyla satışlar devam ediyor. 48 ay sıfır faiz uygulamasıyla konut satışlarının yapıldığı projede, konut bedelinin tamamını peşin ödemek isteyenlere ise yüzde 10 indirim yapılıyor.
Alanları 50 ila 196 metrekare arasında değişen 1+0’dan 4+1’e kadar farklı konut tiplerinin yer aldığı proje, 1800 konut ve 2 bin bağımsız bölümden meydana geliyor. Yüzde 75’i yeşil alana ayrılan Future Park’ta teslimler 2015’in sonunda yapılacak.

Yalıtım sektörünü tek çatıda birleştirecek

Yalıtım sektöründe faaliyet gösteren ve ülkemizin önde gelen firmalarından oluşan Kontinü Panel Üreticileri bir çatı altında biraraya geldi. PANELDER adı ile kurulan derneğin Yönetim Kurulu Başkanı, İzocam Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fatih Öktem oldu.
PANELDER, sektörün eğitim ihtiyacını karşılamayı hedefleyerek, üretim ve uygulamaların teknik kurallara uygun yapılmasını ve ürünler ile ilgili uluslararası standartların Türkiye genelinde yerleştirilmesini amaçlıyor.

Çevreci projede teslim Temmuzda başlayacak

Akdağlar İnşaat tarafından Piyalepaşa’da yapımına devam edilen ve Temmuz ayında teslim edilmesi planlanan ofis projesi AkPlaza, çevreci özellikleriyle dikkat çekiyor. 50 bin metrekarelik bir kapalı alana sahip 3 blok olarak inşa edilen projede yer alan yağmur suyu depolama sistemi, hem kaynakların verimli kullanılmasını, hem de yatırımcı için önemli bir ekonomik avantaj sağlıyor.
Sistem sayesinde yağmur suları toplanıp, filtreden geçiriliyor ve depolanıyor. Filtre edilmiş yağmur suyu, temizlik işleri, araç yıkama, bahçe sulama için kullanılabiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)