E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da yatırımcı güveni "pandemi iyimserliği" ile yükseldi---

Almanya'da yatırımcı güveni "pandemi iyimserliği" ile yükseldi

Almanya'da yatırımcı güveni pandemi iyimserliği ile yükseldi
19 Mayıs 2020 - 14:15 borsagundem.com

Almanya'da ZEW anketine göre yatırımcıların güveni, korona virüs pandemisinde en kötüsünün geride kaldığına ilişkin iyimserliğin etkisiyle yükseldi

Almanya ekonomisinin İkinci Dünya Savaşı'ndan beri gördüğü en sert düşüşte en kötüsünün geride kaldığı ve yılın ikinci yarısında toparlanacağına ilişkin yatırımcı iyimserliği artıyor.

Ancak aynı zamanda Avrupa'nın en büyük ekonomisinin yükselen işsizlik ve artan iflaslarla birlikte mevcut kötü durumunun kemikleştiği endişeleri de artıyor.

ZEW'in yatırımcıların gelecek altı aya ilişkin beklentilerini ölçen göstergesi 51.0 ile beş yılın en yüksek seviyesine tırmandı ve Bloomberg anketine katılan tüm uzman beklentilerini geride bıraktı. ZWE Cari Koşullar Endeksi 2003'ten beri en düşük seviyeye geriledi.

Alman hükümeti ekonomiyi su üzerinde tutabilmek için milyarlarca euro harcadı. Buna rağmen Mart sonunda iki haftadan az süren kapanma önlemleri GSYİH'de ilk çeyrekte yüzde 2'den fazla düşüşe neden oldu.

ZEW Başkanı Achim Wambach, açıklamasında "Yazdan itibaren ekonomide bir dönüş yaşanacağına ilişkin iyimserlik artıyor. Yatırımcıların ekonominin dördüncü çeyrekte yükselişe geçmesini beklemelerine karşın arayı kapatmak uzun bir zaman alacak. GSYİH ancak 2022'de 2019 seviyesine dönecek." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)