E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlmanya'da ticaret fazlası yükseldi---

Almanya'da ticaret fazlası yükseldi

Almanya'da ticaret fazlası yükseldi
08 Kasım 2013 - 11:05 borsagundem.com

Almanya'nın dış ticaret fazlası Eylül ayında beklenenden daha fazla büyürken, eleştirilerin artabileceği sinyalini verdi

Almanya'da dış ticaret fazlası Eylül ayında beklenenden daha fazla yükselerek, ülkenin ihracata olan bağımlılığının Euro Bölgesi'ndeki toparlanmayı yavaşlattığı eleştirilerinin artması riskini doğurdu.

Ticaret fazlası Eylül ayında 20.4 milyar euroya yükselirken, Ağustos ayı rakamı 13.3 milyar euroya revize edildi. Bloomberg tarafından görüşleri alınan ekonomistlerin tahmin medyanı 15.4 milyar euroya bir artış yönünde gerçekleşti. İhracat tahminleri aşarak yüzde 1.7 yükselirken, ithalat yüzde 1.9 düştü.

Avrupa Birliği bu hafta IMF ve ABD tarafından Almanya'nın dış ticaret fazlasının Avrupa ve küresel büyümeyi yavaşlattığı eleştirilerine katılarak ülkenin dış ticaret fazlasını inceleyebileceği tehdidinde bulundu. Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada eleştirilerin haklı olmadığını ve ihracatın güçlenmenin sinyali olduğunu belirtti.

Ülkenin şu anki cari fazlası 10.1 milyar eurodan 19.7 milyar euroya yükseldi. Avrupa Komisyonu ise ticaret fazlasının bu yıl yüzde 7'ye ve önümüzdeki yıl yüzde 6.6'ya ulaşacağı tahmininde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)