E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da çöpten yiyecek toplamaya izin çıkıyor---

Almanya'da çöpten yiyecek toplamaya izin çıkıyor

Almanya'da çöpten yiyecek toplamaya izin çıkıyor
12 Ocak 2023 - 10:07 borsagundem.com

Almanya'da Tarım Bakanı ve Adalet Bakanı, çöp konteynerlerinden yiyecek almanın suç olmaktan çıkarılması için adım attı.

Enerji krizinin enflasyonda etkili olduğu Almanya'da çöp konteynerlerinden yiyecek almanın suç olmaktan çıkarılması isteniyor. Bu yönde ilk adımı atan Tarım Bakanı Cem Özdemir ve Almanya Adalet Bakanı Marco Buschmann, bu konuda yasal düzenleme yapmak için anlaşmaya vardı.

Özdemir ve Buschmann, bir mektupla federal eyaletlerin adalet bakanlarını söz konusu girişim hakkında bilgilendirdi.

Buschmann, yaptığı açıklamada "İnsanlar atılan yiyecekleri mülke zarar vermeden veya izinsiz girmeden yanlarında eve götürürlerse, o zaman başka bir cezai kovuşturma açılması gerektiğini düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

Bakan Özdemir ise bunun 'gıda israfıyla mücadelenin birçok unsurundan biri' olduğunu söyledi.

Almanya'da hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon nedeniyle gıda yardımı alanların sayısı iki kat artarak 2 milyona ulaşmıştı.

Çöp kutularından yiyecek alanlar, yakalanması durumunda yargılanıyor. Ancak artan hayat pahalılığı nedeniyle çöpten geçinenlerin sayısının artması, hükümeti harekete geçirdi. Almanya'da her yıl 11 milyon ton gıda maddesi çöpe gidiyor.

Almanya'da enflasyon zirvede

 

Almanya'da enflasyon beklentilerin üzerinde

 

Alman ekonomisi enerji kriziyle ivme kaybediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • x12 Ocak 2023 20:08

    Bizde fak fuk fan var sosyal yardim kurulusu var ihtiyacli olana yardim yapiliyor ortada devleti kotulemek isteyenler hainler

  • baran12 Ocak 2023 15:52

    Sansaryan köpeği bir vatadaşı konu mankeni yapmaya kalktı rezil oldu. Kadının 3 katlı evi çıktı!  Verdi veriştirdi. Plastik ve karton atık topladığını ifade etti. Siz aşşağılıklar biz Almanya dan beteriz demek  ve kabul ettirmek için kötülemek için ne halt ederseniz edin siz yalancı hödükelr ancak kendi pisliğinzide boğulursunuz.  Eğer bu ülkede çöpten yiyecek toplayan varsa aşşğılk karakterlerin yerel yönetimlerin zengin züpperlin vebalidir. 

  • Sai12 Ocak 2023 14:40

    Teklifi götüren bizden. Kültür transferi yapıyor. Çöpten toplama.

  • baran12 Ocak 2023 10:21

    Bizde birçok insan çöpten yıllardır yiyecek topluyor. Son yıllarda bu katlandı. Fakirlik aldı başını gitti.

  • baran12 Ocak 2023 15:46

    Astor köpeği pardom ingiliz finosu çöpten geri dönüşüm toplayan çok yiyecek toplayan görmedim!  Ben hayatımın hiç bir döneminde ite köğeğe uşaklık yapmadım!  Fakat siz aşşağılık karakterler önce kendinzi gizleyip ısraral bu ülkede olmayanı ya da olanı çok abartarak yazmanız karakterinizin aşşağılık ve yalancı olduğunuz gösteriyor.  Böyle yalancılık ve alçaklı yanınıza kalır sanman! Ki bak nik çalıp yalanlarına devam ediyor. Geri dönüşüm de çalışan on binlerce insan var bunların da ekonomiye katkıları çok büyük! Hiç biri de sizin gibi alçak değil. 

  • astor12 Ocak 2023 13:15

    adam dogru yazmış insanlar cöpten topluyor . sende fetonun uşagı oldugun günleri unuttun herhalde her taraf arabaymış at arabasınamı binecegiz 2 sene evvel o araba 10 bin lira idi şimdi yüz elli neyin hesabını yapıyorsun. yalamaktan her tarafınız yalama olmuş . etrafınızı görmüyorsunuz .

  • baran12 Ocak 2023 11:02

    Ulan pvng delikanlı ol da kendi mikini kullan!  Baran seni bayağı bir kaşıdı değil mi?  Artık insan içine çıkacak yüzün kalmayınca minafıklığının bir sonraki aşamasına geçtin. Bak fetoş finosu  taklitler asıllarını yaşatır. Senin ne olduğunu hemen anlarlar. İnsanımızın feraseti yüksektir.  Küçük bir kasabada bile park edecek yer bulmak sorun olurken bu köpek hala çöpten yiyecek toplamaktan bahsediyor.  Merak etme yakında Almanya da Avrupa da ki kankalarının yüzüne tükürecekler! Onlara çöp konteynerinden bile yiyecek bulamayacaklar!  Yaptıklarının en azından bir kısmının cezasını böyle bulduktan sonra cehenneme biletinizi kesecekler.