E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya yeniden silah 'şantajı' yapmaya başladı---

Almanya yeniden silah 'şantajı' yapmaya başladı

Almanya yeniden silah 'şantajı' yapmaya  başladı
28 Temmuz 2020 - 08:43 borsagundem.com

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Türkiye'ye artık silah satışı yapmadıklarını yalnızca deniz kuvvetlerinde kullanılan araç ve teçhizatların sağlandığını söyledi.

General Anzeiger gazetesine gündemdeki konuları değerlendiren Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, “Alman hükümeti, Suriye ve Libya’da müdahil olan Türkiye’ye silah satışlarını neden tamamen durdurmuyor?” sorusuna, silah satışının söz konusu olmadığı yanıtını verdi.

“Türkiye artık Almanya’dan silah temin etmiyor” diyen Maas, Ankara’nın çok sayıdaki silah ithalat talebine olumsuz yanıt verdiklerini söyleyerek, “artık sadece deniz kuvvetlerinin kullandığı ürünleri veriyoruz” diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Maas, Türkiye’nin NATO müttefiki olduğuna ve Türk Hükümeti’nin ittifakı savunan görevler üstlendiğine dikkat çekmekle birlikte, “Türkiye’nin Suriye savaşında yaptıkları bizim için kabul edilemez” dedi.

Alman bakan, Türkiye’ye muharip olarak kullanılabilecek silah satmama kararları hakkındaki değerlendirmesini, “Bir NATO müttefikine yönelik takınılan bu tutum, oldukça ileri bir adım” sözleriyle tamamladı.

LİBYA YAPTIRIMLARI ÖNCE ŞİRKETLERE

Son haftalarda Libya konusunda da Türkiye’ye yönelik sert eleştiriler dile getiren Maas, AB’nin silah ambargosunu ihlal eden ülkelere yaptırım planlarına da açıklık getirdi.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre yabancı güçlerin Libya’ya silah göndermesine göz yummayacaklarını söyleyen Maas, “Almanya, Fransa ve İtalya olarak ilk aşamada Libya’ya üçüncü ülkelerin talimatıyla silah gönderen şirketlere, AB yaptırımları uygulanması konusunda mutabakata vardık. Bunun sonuç vermemesi halinde, silah ambargosunu ihlal eden devletlere karşı da yaptırım uygulamaya hazır olmak zorundayız” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KASIM YANTIR28 Temmuz 2020 12:06

    çok iyi analizler yapılmalı ve bunların güçlü olduğu sanayilerde bizler bir birer adımlar atar isek bunlara büyük zararlar veririz.

  • EKRİST28 Temmuz 2020 12:00

    bunlar teröristlere hem silah yardımı, hem lojistik , hemde para yardımı yaparlar sonrada kendilerini demokratik ülke gösterirler.sizlerin bu özellikleriniz yerin dibine batsın.fetöcülerin hepsini tek başına barındıran bir ülke olup bunları ileride kullanacaktır.amaçları Türkiye nin batması.bunlara en büyük zarar sanayileşerek savaşabilir yoksa bunlar ile baş edemeyiz.

  • KERİM28 Temmuz 2020 11:16

    SİVİLLERİ ÖLDÜREN KATLİAMLAR YAPAN HAFTER ESED GİBİLERİNE YARDIM YAPARSINIZ..İNSAN HAKLARI O ZAMAN NERDE KALIYOR PKK KATLİAM YAPIYOR AMA SİLAH YARDIMINA DEVAM HEMDE HİBE ŞEKLİNDE..TÜMAVRUPA DUYSUN TÜRKLERE NE YAPTIYSANIZ AYNISINI SİZLERE YAPACAĞIZ...İDOLÜMÜZ SİZLERSİNİZ

  • FİNANSŞÖR28 Temmuz 2020 11:01

    ülkemizdeki tüm krizleri, darbeleri , hertürlü pisliği ile şehitlerimizi yapanlar, abd ingiltere, ab tüm ülkeleri değilmi.adam parası ile tank satıyor bize diyor ki teröristlere karsı bizim tankları kullanamazsınız.bizlerde kesinlikle bunları üretmeliyiz.ama chp nin proğramında bunlar yok ki.bunlar la ittifak var.

  • fahri28 Temmuz 2020 10:57

    1.Dünya Savaşı'nı unutmadık,başımızı belaya soktunuz.Goben ve Breslav Sivastopol'u bombalamasaydı,biz topraklarımızı kaybetmezdik.Bize yine muhtaç olacaksınız.Fransızların,Amerikalılarla birlikte aç bırakarak ve işkenceyle kaç Alman'ı öldürdüğünü ne çabuk unuttunuz?

  • fafa28 Temmuz 2020 10:50

    Fransa'ya neden dur demiyorsunuz? Fransa ,Hafter'e sürekli yardım gönderiyor.

  • tarihe bak28 Temmuz 2020 10:00

    1 ve 2. Dünya savaşını çıkaranlara bak neler söylüyorlar

  • bilader28 Temmuz 2020 09:39

    sizin icin kabul edilemez olan hersey bizim icin keyif veren bir unsur. Keske hergun birseyi kabul edemeseniz.

  • hacı28 Temmuz 2020 09:29

    ağır sanayimiz iyice güçlensin sorarız size.

  • Tufan28 Temmuz 2020 09:27

    Ulan kararı alan fransa kendi gönderiyor ya ona ne diyeceksiniz ikiyüzlü alçaklar.

  • Arif28 Temmuz 2020 09:17

    Avrupanın vahşi ülkesi almanya, Biz türkler hâlâ mercedes bmw audi volkswagen skoda vs keyfi alıyosak bizde bir alman gibi vahşiyiz. Hainlik budur.

  • Fhr28 Temmuz 2020 09:16

    Rusya nın gönderdiğ bir tabancayı durdurunda görelim..üç kağıtçılar topluluğu..