E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlman çiftçiler binlerce traktör ile Berlin'i felç etti---

Alman çiftçiler binlerce traktör ile Berlin'i felç etti

Alman çiftçiler binlerce traktör ile Berlin'i felç etti
26 Kasım 2019 - 19:26 borsagundem.com

Almanya'nın çeşitli kırsal bölgelerinden gelen binlerce çiftçi salı günü başkent Berlin'in yollarını traktörleriyle trafiğe kapatarak protesto gerçekleştirdi.

Almanya'da, hükümetin çevreci tarım politikalarını protesto eden 10 bine yakın çiftçi, bin 800 adet traktörü şehrin girişinden itibaren merkezine kadar yolları kapatacak şekilde park etti.

Çevreci kanunların çiftçiler için fazla kısıtlayıcı ve baskıcı bir durum oluşturduğunu savunan eylemciler yerli üretimin artık ithal ürünlerle rekabet edemediğini ileri sürüyor.

Şansölye Angela Merkel'in kabinesi eylül ayında yeraltı sularını koruyabilmek için zirai ilaç ve gübre kullanımı konusunda sert önlemler almayı kararlaştırmıştı.

Çevre Bakanı Svenja Schulze çiftçilerle konuşmaya hazır olduklarını ancak çevreyi korumak konusunda herkes gibi onların da üstlerine düşen rolü oynamak zorunda olduğunu açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Numan26 Kasım 2019 23:12

    Bizde külliye mi gitsek vururlar bizde olsa

  • AAA26 Kasım 2019 21:59

    Bizde olsun . Traktoru trafik bağlar.😂😂😂

  • ışın Özdemir26 Kasım 2019 20:40

    Almanyada adamlar traktörlerle hayatı felç ediyor tık yok.Bizde kadınlara dahi tahammül yok.Ondan sonrada bizi avrupaya şikayet ediyorlar diye hayıflan.Şikayete gerek yok.Dünya gördü şu iki olayı

  • Nedim26 Kasım 2019 22:12

    Alakaya maydanoz!  Üzerine biraz da limon sıkarsan iyi gider. Almanya bizim gibi sağı solu sarılmış köpek hırlayan düşmanları yok.  Bizim kadar Asker ve polis beslemek zorunda da değil!  Yani başkaları ile karşılaştırma yaparken bunları da göz önünde bulundur. Kadın konusun da ise tabi ki haklısın!  

  • Vb26 Kasım 2019 21:35

    Traktör ve Kadın :) beyaz türk ajitasyonu yapmaya çalıştığını anlamasam , işte benim köylüm diyecektim :)

  • Çevre 26 Kasım 2019 20:38

    Çekil de git yollardan. Kirletme toprağı. Çevre bilincinin ayarı kaçmış

  • bir dost26 Kasım 2019 19:47

    çiftçilere yakışmadı bu hareket ...