E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAllied Universal milyar dolarlık halka arzdan vazgeçti---

Allied Universal milyar dolarlık halka arzdan vazgeçti

Allied Universal milyar dolarlık halka arzdan vazgeçti
03 Nisan 2023 - 10:57 borsagundem.com

800 bin çalışanı istihdam eden 17 milyar dolarlık özel güvenlik şirketi Allied Universal halka arz sürecini durdurdu.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük özel güvenlik şirketi Allied Universal'ın CEO'su Steve Jones işe alım sürecindeki sorunların devam etmesi ve piyasalardaki kargaşa ortamı nedeniyle firmanın milyarlarca dolarlık halka arz planını askıya aldı.

Jones açıklamasında, “Son 10 ila 12 ay halka arzlar için gerçekten dalgalı bir süreç oldu. Bu sebeple özel bir şirket olarak devam etmekten mutluyuz” ifadelerine yer verdi.

Financial Times’ın haberine göre, 800.000 kişiyi istihdam eden dünyanın en büyük özel güvenlik şirketi olan Allied’ın halka arz sürecini duraklatmasında küresel ekonomide yaşanan son gelişmeler etkili oldu. İşgücü piyasasının daralması nedeniyle yaşanan işe alım sorunlarından ve ABD'deki diğer halka arzların yüksek faiz ortamı nedeniyle gücünü kaybetmesi firmanın halka arz kararını değiştirdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre bankacılık sektörünü son çevreleyen kriz halihazırda zor olan fon toplama koşullarını daha da zorlaştırıyor. Kriz aynı zamanda piyasalarda ve ekonomide daha fazla belirsizlik ortamı yarattı.

Jones daha önce yaptığı bir açıklamada ABD borsalarında gerçekleşecek milyarlarca dolarlık halka arz işleminin Mayıs 2024’e kadar mümkün olacağını belirtmişti. Ancak CEO “bu zaman çizelgesinin duraklatıldığını” açıkladı.

Applied Value Analisti Stephen Rawlinson, Allied Universal'ın borçları da dahil olmak üzere kurumsal değerinin 15 milyar dolar ile 17 milyar dolar arasında olabileceğini söyledi. Rawlinson “Bu kısmen, Allied Universal'ın küresel çapta lider pazar gücüne sahip ve bu nedenle de hisse prim değerinde olduğunu iddia edip edemeyeceğine bağlıdır” açıklamasında bulundu.

Jones, işgücü kıtlığının hafiflediğini, ancak pandeminin ardından hala dar bir pazar olduğunu söyledi. CEO işe alım süreçleri için "25 yıllık kariyerimde gerçekten karşılaştığımız en büyük zorluk" ifadelerine yer verdi.

ABD hükümetinin pandeminin zirvesinde uygulamaya koyduğu teşvik programlarının, şirketin işçileri çekme ve onlara tutunma yeteneğini engellediğini söyledi.

CEO "Geçmişte düşük işsizlik oranlarımız vardı, ancak insanlara çalışmamaları için bir tür devlet sübvansiyonu sağlandığı bir durumla gerçekten karşılaşmamıştık" dedi.

Bununla birlikte Jones, "koşulların yeni başvuru akışı ve yeni işe alımlar açısından iyileşmeye başladığını gördüğünü" söyledi.

Halka arzdaki gecikmeye değinen CEO, "Dikkate almamız gereken birçok faktör var. Genel ekonomik belirsizlik, resesyon korkusu ve son bir yılda faiz oranlarındaki önemli artışlar bu faktörlere dahil" açıklamasında bulundu.

Allied, İngiltere'de listelenen güvenlik firması G4S'i 2021 yılında satın aldı. Anlaşma, özel sermaye şirketi Warburg Pincus ve Kanadalı emeklilik fonu CDPQ tarafından desteklendi.

MOEX Endeksi 7 ayın zirvesinde

 

Avrupa borsaları karışık seyirle açıldı

 

Fed'in faiz artıracağı beklentilerinin güçlenmesi altın fiyatını düşürdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)