E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAlan genişlemesiyle büyüyen şirket: HEKTAŞ---

Alan genişlemesiyle büyüyen şirket: HEKTAŞ

Alan genişlemesiyle büyüyen şirket: HEKTAŞ
14 Ocak 2022 - 10:26 borsagundem.com

Hektaş iştirak yatırımlarıyla büyüyor. Son olarak Agriventis Technologies’in yüzde 51’ini temsil eden payların devrini aldı.

BORSAGUNDEM.COM

Hektaş, geçtiğimiz temmuz ayında alınmasına karar verdiği Agriventis Technologies’in yüzde 51'lik payının devir işlemlerini tamamladı. Şirket dün KAP’a yaptığı açıklamada Grup şirketlerinden Oyak Sermaye Yatırımları’nın Agriventis’te sahip olduğu yüzde 51’lik  payı 28 milyon TL’ye aldığını, duyurdu.

Merkezi Avustralya'da bulunan Agriventis’in pay çoğunluğu Hektaş’a geçmesiyle birlikte şirket tohumculuk ve tohum ıslahı alanında da faaliyetlerini geliştirme imkanına sahip olacak.

Hektaş, geçtiğimiz yıl da faaliyet konusu veteriner ilaçları olan Arma İlaç’ın sermayesinin tamamını 92 milyon TL’ye almıştı. Bu iştiraki de yine grup firmalarından Oyak Biyoteknoloji’den satın aldı.

HEKTAŞ’A YARIYOR

Gerçekleştirilen pay devirleri OYAK’ın kendi iç bünyesindeki organizasyon değişikliği ile alakalı. Grup içindeki organizasyon değişikliğinin Hektaş’ın büyümesinde olumlu yönde etkisi bulunuyor.

SÜREKLİ BÜYÜYOR

Hektaş, faaliyet kapsamına yeni alanları dahil ettikçe gelir ve kârında da hızlı bir büyüme yaşıyor. Son beş yılda hem toplam varlığını büyüttü hem de kârını. Şirketin gerçekleştirdiği büyüme hissenin fiyatına da olumlu yönde yansıyor.

HİSSENİN FİYATI DOLAR BAZINDA DA ARTTI

Hissenin fiyatı 2001 yılından bu yana hem TL hem de dolar bazında yükseldi. Hektaş’a uzun vadede yatırım yapanlar ciddi bir getiri imkanı buldu.

 Hektaş’ın dolar bazında aylık fiyat seyri :

Borsa güne yatay başladı

 

Marbaş: Hisseni seç analizini gönderelim

 

Günün önemli şirket haberleri 14/01/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 15,43
En Yüksek: 15,55
En Düşük: 15,31
Değişim 0,46 %
FK: 0,00
PD / DD: 5,17
İşlem Hacmi 649.901.679
Toplam Adet: 42.081.275
Ağırlıklı Ort.: 15,45
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)