E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAksa Enerji, Gana Hükümeti ile anlaşma imzaladı---

Aksa Enerji, Gana Hükümeti ile anlaşma imzaladı

Aksa Enerji, Gana Hükümeti ile anlaşma imzaladı
10 Ağustos 2015 - 12:25 borsagundem.com

Aksa Enerji, Gana Cumhuriyeti Hükümeti ile enerji satış anlaşması imzaladı

Aksa Enerji Üretim A.Ş., Gana Cumhuriyeti Hükümeti ile 370 MW kurulu gücünde HFO yakıtlı enerji santrali kurulumu, elektrik üretimi ve üretilen elektriğin garantili satışı konusunda 5 yıl süreli bir enerji satış anlaşması imzaladı. İmzalanan anlaşmanın, Gana Cumhuriyeti Parlamentosu tarafından onaylandığı, halihazırda kontrat teminatlarının yatırılması, yetkili kurumlardan işletme/üretim onayları alınması, vb gibi ön şartların tamamlanmasının beklenmekte olduğu bildirildi.

Aksa Enerji'den yapılan KAP açıklamasında şöyle devam edildi:

''Anlaşmaya göre santralde üretilecek elektriğin tamamı Gana'ya alım garantili olarak ve anlaşmada belirlenen toplam ve USD bazlı fiyat üzerinden uzun vadeli enerji satış anlaşması ile (PPA) satılacaktır. Sözleşmenin süresi tarafların mutabakatı ile 5 yıl bitmeden uzatılabilecek ve imzalanan kontrat USD bazlı olduğundan potansiyel kur farkı zararlarından da doğal olarak muaf olacaktır. 

Santralin 2016 yılının ilk yarısı sonuna kadar faaliyete geçmiş olması ve 2016 yılı 3. çeyreğinden başlamak üzere operasyonel karlılığımızı ciddi bir şekilde arttırması beklenmektedir.

Aksa Enerji, bu yatırımla enerji ve altyapı yatırımı ihtiyacı bulunan Afrika ülkelerine giriş yaparak karlılığını artırmayı ve Dolar bazlı satışlarının hacmini artırarak kur farkının etkisini azaltmayı hedeflemektedir. 

Anlaşmanın gereği olan ön şartların durumu hakkında bilgilendirme gerçekleşmeleri takiben yapılacaktır.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 38,58
En Yüksek: 39,82
En Düşük: 38,10
Değişim -0,52 %
FK: 11,17
PD / DD: 2,02
İşlem Hacmi 328.198.963
Toplam Adet: 8.483.908
Ağırlıklı Ort.: 38,80
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kkk27 Aralık 2015 01:00

    ''Anlaşmaya göre santralde üretilecek elektriğin tamamı Gana'ya alım garantili olarak ve anlaşmada belirlenen toplam ve USD bazlı fiyat üzerinden uzun vadeli enerji satış anlaşması ile (PPA) satılacaktır. Sözleşmenin süresi tarafların mutabakatı ile 5 yıl bitmeden uzatılabilecek ve imzalanan kontrat USD bazlı olduğundan potansiyel kur farkı zararlarından da doğal olarak muaf olacaktır. Bu haber gelmeden 3 gün önce genel müdür 2.82 liradan 55 bin adet hisse almış bu proje çok şey değiştirecek ytd