E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Parti'den İsviçre'deki skandal saldırıya sert tepki!---

AK Parti'den İsviçre'deki skandal saldırıya sert tepki!

AK Parti'den İsviçre'deki skandal saldırıya sert tepki!
15 Haziran 2023 - 17:20 borsagundem.com

AK Parti Sözcüsü Çelik, İsviçre'de terör örgütü yandaşları tarafından Türk bayrağına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapılan saldırıya sert tepki gösterdi. Eylemden sonra İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsviçre'de terör örgütü PKK yandaşları tarafından Türk bayrağını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan eylemlere ilişkin sosyal medya hesabından sert açıklamalarda bulunurken, olaydan sonra İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Çelik, Twitter hesabından, "İsviçre'de terör örgütü PKK yandaşları tarafından Türk bayrağını ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan çirkin saldırıyı lanetliyoruz. İsviçre makamlarının bu alçak eyleme göz yummasını şiddetle kınıyoruz. İsviçre makamlarını terörle ve nefret suçlarıyla mücadele konusunda kararlı olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İsviçre Büyükelçisi, Dışişleri'ne çağrıldı

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch, dün Zürih'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan maket yakma ve pankart açma eylemleri nedeniyle Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay tarafından bakanlığa davet edildi. Görüşmede, Büyükelçi Ruch'a Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan bu saldırının hiçbir şekilde kabul edilemez olduğu ifade edildi. Ayrıca, bu tür saldırılara müsaade edilmemesi gerektiğinin altı çizilerek, olaya ilişkin soruşturma başlatılarak, faillerin tespit edilmesi ve gerekli işlemlerin süratle yapılması talep edildi.

İsveç: PKK terör finansmanı için topraklarımızı üs olarak kullanıyor

 

Fransa'da PKK adına 'haraç' toplayan 11 kişiye hapis cezası

 

İsveç'in NATO üyeliği için Türkiye'de kritik görüşme

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi15 Haziran 2023 22:34

    AB ülkelerinde ülkem insanına pasaport kontrolünde ve girişte yapılan üzücü davranışları görünce ,okuyunca kahroluyorum. Ekonomin iyi olsun ,çağdaş demokrasinin geçerli oldu ülke ol , paran pul olmasın ,komşuların ülkene gelip dünyaları alıp götürmesin..... böyle olmuyor ,,ne keyif kaldı ,ne ümit. Ondan sonra da giderlerse gitsinler...