E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Parti-MHP ittifakına bir parti daha katılabilir---

AK Parti-MHP ittifakına bir parti daha katılabilir

AK Parti-MHP ittifakına bir parti daha katılabilir
10 Ocak 2018 - 17:18 borsagundem.com

Büyük Birlik Partisi Başkanı Mustafa Destici, AK Parti-MHP arasında seçim ittifakı olması halinde BBP'nin de bu ittifaka katılacağını söyledi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, ittifak yasasının çıkması halinde, olası AKP-MHP ittifakında yer almak istediklerini söyledi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün bir görüşme gerçekleştirdiler. Erdoğan ve Bahçeli'nin görüşmesinde, 'partilerin kimliklerini koruyarak seçim ittifakı yapabilmeleriyle ilgili düzenlemenin yasalaşmasının' ele alınacağı belirtilmişti. BBP Genel Başkanı Destici Reuters'ın bugün yönelttiği soru üzerine, "Biz ittifakların yasal hale getirilmesini savunuyoruz. İttifaklar yasal hale geldikten sonra da gereken görüşmeleri yaparız. Biz AKP-MHP işbirliğini önemsiyor ve destekliyoruz" diye konuştu. BBP Kasım 2015'te yapılan son genel seçimlerde yüzde 0.55 oy almıştı. Destici sözlerine şöyle devam etti: "İttifak yasası çıkarılırsa muhtemel bir AKP-MHP ittifakının içinde yer almayı isteriz. Cumhurbaşkanı ile son bir ay içinde iki kere görüşme yaptık. Onlardan da böyle bir olumlu hava aldık." BBP, geçtiğimiz yıl 16 Nisan'da yapılan ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini getiren referandumda, AKP ve MHP ile birlikte 'Evet' blokunda yer almıştı. Öte yandan AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş da bugün TRT Haber'de yer alan açıklamasında, "Ak Parti ile MHP'nin kurması olası ittifaka ilerde başka partiler de dahil olabilir" ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ramazan genc10 Ocak 2018 18:26

    Allah zewal wermesin reisimize . Nederse o.

  • saray finoları 10 Ocak 2018 18:23

    menfaat şebekesinin yağdanıkları.. kemik için yandaşlarına pay kapmak için saray önünde sıradalar...

  • Battık partiler 10 Ocak 2018 18:23

    Tükenmiş partiler ittifak yapacaklar. Vay vay vay. Kendileri bittiği gibi AKP yı de bitirebilirler.

  • Vatandaş10 Ocak 2018 18:17

    Lider dediğin Partisi için, ülküsü için çalışır, başka partinin değneği olmak için değil. Hele ki kökeninde Milliyetçilik, Ülkücülük varsa. Haaa, tabii kaldıysa.

  • Tam komedi10 Ocak 2018 18:11

    Cumhurbaşkanlığı seçiminde erdoğan oyu %52 referandumda akp+mhp %49 bunu izah edecek birisi var mı? Güncel akp anketlerinde ciddi oy kaybı var. Bu ittifaka bbp katılsa ne olur katilmasa ne olur .SADECE RAHMETİ MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN KEMİKLERİ SIZLAR. ZATEN BU GÜNLERİ GÖRENLER RAHMETLİNİN İKTİDAR OLACAĞINDAN KORKTUĞU İÇİN ONU CANINA KAST ETTİLER.

  • KILIÇ10 Ocak 2018 17:33

    ALTARNETİF YOK GÜN BİRLİK OLUP TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞMEK İNŞALLAH İYİ OLUR REİSİMİZ HAKKINI VERİYORSA OYLARDA BİZDEN .