E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAğar: “Trablus’ta ne işiniz var?’ derseniz burada havuzda yüzersiniz”---

Ağar: “Trablus’ta ne işiniz var?’ derseniz burada havuzda yüzersiniz”

Ağar: “Trablus’ta ne işiniz var?’ derseniz burada havuzda yüzersiniz”
06 Ocak 2020 - 10:49 borsagundem.com

Şehit polis Fethi Sekin, vefatının 3. yılında Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği ve eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın da konuk olduğu bir programla anıldı.

Sekin’in şehadetiyle Libya meselesi arasında bağ kuran Ağar, “Trablus’ta ne işiniz var?’ derseniz, o zaman burada havuzda yüzersiniz. Türkiye’nin tarihten gelen sorumlulukları var. Bunları akılla, tarihten gelen tecrübelerle yönettiğiniz vakit Türkiye, dünyada gerçek manada yerini alacaktır. Ne sayesinde? Fethi Sekinler ve onun gibi bedel ödeyenler sayesinde” dedi.

İzmir Adliyesi önünde 5 Ocak 2017’de PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen polis memuru Fethi Sekin’in vefatının 3. yılında Bağcılar Belediyesi ile Dersaadet Elazığlılar Derneği tarafından özel bir etkinlik düzenlendi. Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda gerçekleşen anma programına Sekin’in akrabaları, meslektaşları, hemşehrileri ve sevenleri yoğun ilgi gösterdi.

DAVETLİLER GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Sunuculuğunu tiyatrocu Ahmet Yenilmez’in yaptığı gecede Sekin’in hayatını ve şehit ediliş anını anlatan sinevizyon gösterisi yayınlandı. Kuran-ı Kerim okunup duaların edildiği programda sanatçılar, kahraman polis için türküler de seslendirdi. Fethi Sekin’in annesi için söylediği Kürtçe ağıt ise salonda duygu dolu dakikaların yaşanmasına neden oldu. Sekin’in kanserden kaybettiği annesi için şehit olmadan bir gün önce yaktığı ağıt, dinleyenleri derinden etkiledi. Yürekleri dağlayan ağıt karşısında davetlilerden bazıları ise gözyaşlarını tutamadı.

“BİZİM DEVLETİMİZ ASLA AYRIMCILIK YAPMAZ”

Programın özel konuğu olan eski İçişleri ve Adalet Bakanı Mehmet Ağar, “Fethi Sekin, çok tipik bir örnek. Türk devlet idaresinin ve hayatının da önemli bir örneği. Bizim devletimiz asla ayrımcılık yapmaz. Fethi Sekin’in ana dili Kürtçe. Okudu polis oldu hem de en kahraman polis oldu. Onu da göreve alırken devlet bir ayrımcılık yapmadı, yapmaz. Devletimizin, milletimizin İslam’la örtüşük milliyetçilik anlayışı asla ırkçılık barındırmaz. Tamamıyla vatanperverlik, vatanseverlik üzerinedir. Çünkü biz yaratılanı yaratandan ötürü seven bir anlayışın, inancın, imanın sahipleriyiz. Onun içindir ki bizim sizin diye bir şey yok. Türk Kürt biz biriz. Hepimiz bu memleketin evladıyız. Hepimiz biriz beraberiz” dedi.

“TÜRKİYE’NİN TARİHTEN GELEN SORUMLULUKLARI VAR”

Türkiye’nin bekası ve Libya meselelerine de değinen Ağar, “Sultan Alparslan’dan bu yana bu topraklarda Ertuğrul Bey’den Fatih Sultan Mehmet’e, Yavuz Sultan Selim’den Sultan Abdülhamid Han’a kadar çok sayıda isim önemli hizmetlerde bulundu. Son noktada Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le birlikte kurduğumuz Cumhuriyetin önemi ve değeri bugün etrafımızdaki coğrafyada olup bitenle çok daha iyi anlaşılıyor. Bu topraklar bir cennet. Biz söylediğimizde gülüyorlardı bugün herkes hak veriyor. Yozgat’ın, Ankara’nın, Diyarbakır’ın savunması Musul’dan, Basra’dan, Halep’ten, Beyrut’tan başlar. ‘Trablus’ta ne işiniz var?’ derseniz o zaman burada havuzda yüzersiniz. Türkiye’nin tarihten gelen sorumlulukları var. Bunları akılla, tarihten gelen tecrübelerle yönettiğiniz vakit Türkiye, dünyada gerçek manada yerini alacaktır. Ne sayesinde? Fethi Sekin’ler ve onun gibi bedel ödeyenler sayesinde. Biz ölümü göze alarak bu görevlere talip olmuşuz. Zaten onu göze almazsan bu işleri yapamazsınız. Türkiye’nin her tarafı böyle kınalı kuzularla dolu” diye konuştu.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİN KIYMETİNİ BİLELİM”

Tarih boyunca mazlumun yanında olan ülkemizin birilerinin engellemelerine rağmen büyümeye devam ettiğini söyleyen Ağar, “Emin olun ülkemizin geleceği bugünden daha güzel olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kıymetini, kudretini bilelim” dedi. 

Anma etkinliğine Yargıtay Üyesi Prof. Dr. Ömer Faruk Aydıner, Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayım Yorgun, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Bağcılar Emniyet Müdürü Hasan Demirbağ, Dersaadet Elazığlılar Derneği Başkanı Kürşat Koç da katıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ06 Ocak 2020 16:31

    Türkiye nin tarihten gelen sorumluluğu şudur, ATATÜRK ün işaret ettiği, '' YURTTA SULH, CİHANDA SULH''  Kendinizi osmanlı imparatorluğu mu sanıyorsunuz? Akıl şunu emreder kimsenin içişlerine karışmayın hele ki arapların hiç. 

  • Murat06 Ocak 2020 20:45

    Sen o aklı kendine sakla bakla. Türk'ün gücü her yerde olacak, kuluçkaya asla yatmayacak.

  • ...06 Ocak 2020 13:43

    ya zengin çocuğu ne zaman şehit oldu..en son ? biri bana hatırlatsın... Her şehittce için yanıyor.. ama yıkık dökük o ana ocağını görünce için bin kat daha fazla acıyor. Kendi evladına verdiğin değeri ve önemi her vatan evladı için vereceksın.  Dekontla para yatıran askerlik yapan var... taa bilmem nerde askerlin yapan vatn evladı var... her evlat için bir karar vereceksen yüzmilyonlarca kes düşünüp adım atacaksın... haa çok kendinden eminsen  kendi evladınıda oraya göndereceksin ki. Efe efe konuşacaksın. Sülalesi garant altında emin vatan toprağında... atnağrayı.. at lugatı.. yok osmanlıyım.. yok slçukluyum. yok  biz süperizz yok bilmem neyiz.. bukada ruzun açılam ayapıyorsan.. millette her açıklamanın cümlenein karşılığı bu soruları kendi arasında konuşuyor. ya kısa cümle kur.. yasa hiç konuşma sus. ayıp

  • belirsizlik06 Ocak 2020 13:17

    kaç vekilin çocuğu paralı askerlik yapıp yırttı kaç vekilin oğlu libyaya gidecek bir de onu de sayın vekilim.

  • azmi06 Ocak 2020 13:11

    Önce Ege Denizinde Yunanistan'ın işgal ettiği ,silahlandırdığı Adalarımızı kurtarın, Aksi halde Ege ve Akdeniz'e açılmak için Yunan Kıta Sahanlığından geçmek ve onlardan izin almak zorunda kalacaksınız. Uyuyorsunuz ...

  • Türk 06 Ocak 2020 12:51

    Üst kademede Tamamını söylüyorum Akp...chp. ..mhp. ..hdp...ip...SP. ..ve diğerleri 10.000 lerce çocukları torunları hangisi Libya ve askeriyesinin zor yerine görev yaparlar yapmazlar Ama devletin en leri para onlarda devlet onlar gariban 60.000 kim onlar 10.000 in hizmetkari, yemezler

  • Kim06 Ocak 2020 12:36

    Esas sizin bilmeniz lazım kıymetini. Memleketin kaymağını yiyorsunuz hepiniz. Savaşta en önde siz gitmelisiniz. Bu ülke, bu halk olmasa bu kadar zengin olamazdınız. Gelişmiş bir ülkede değil bu kadar imkan vermeyi muhtar olamaz çoğunuz.

  • ...06 Ocak 2020 11:46

    oğulları damatları çocukları nerede acaba... trublustamı ?? villalı havuzlu evlerde mi ?  Çok lugat atıyorar böyle.. çocunu imamhatipe gönder, imamhatipli olsun deyip.. kendi sülalesi abd okullarında yurtdışında yabancı dil eğitimi alıyor.. Türkiyede osmanlı dili olsun.. arap dili olsun diye konuşuyor... Halk hak ettiği gibi yönetilmek istiyor. Hak etmediği biçimde kandırılmak değil.

  • ...06 Ocak 2020 16:41

    fatihin çakma fedaisi, fetöcü mü arıyorsun çevrene ve saraya bak.

  • Fatihin Fedâisi06 Ocak 2020 12:07

    FETÖ'cü pislik, Başkomutanımız ve vatan evlatları senin yaladıklarının işini bitirmekle meşgul.

  • Fatihin Fedâisi06 Ocak 2020 12:05

    FETÖ'cü pislik, Başkomutanımız ve vatan evlatları senin yaladıklarının işini bitirmekle meşgul.

  • AHMET ÖZBİR06 Ocak 2020 11:38

    GERİCİ stopçulara cuk diye oturtmuşsun benim AĞAR ABİM!..

  • AHMET ÖZİKİ06 Ocak 2020 16:39

    senin ağar abinin karanlık yüzünü herkes bilir... ha bir de şu spoçuluk nedir bir açıklık getirsen..  ikincisi şu gerici şapkanu başkasına kakalamaya çalışma, tam de senin gibilere yakışıyor, memleket kendini ilerici sanan senin gibi gericilerle dolu zira... 

  • HALİL KARTAL06 Ocak 2020 11:24

    Adam gibi adam.Adamın dibi.

  • H06 Ocak 2020 13:08

    Dibi , derken ?