E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAfganistan’da kadın spikerler için burka dönemi---

Afganistan’da kadın spikerler için burka dönemi

Afganistan’da kadın spikerler için burka dönemi
22 Mayıs 2022 - 17:00 borsagundem.com

Hafta içinde televizyon sunucuları ve ekran önüne çıkan tüm kadınların burka giymelerine zorunluluk getiren Taliban'ın talebi sonrasında bugün Afganistan TV'lerinde dikkat çekici bir değişiklik yaşandı.

Geçen yıl başta ABD olmak üzere ülkedeki yabancı güçlerin ülkeden ayrılmasıyla Afganistan yönetimini ele geçiren Taliban’ın “televizyona çıkan bütün kadınlar burka giymeli” çağrısı bugün yanıt buldu.

Yönetime geldiklerinde bütün dünyaya “Biz değiştik. Biz eski Taliban değiliz” diyerek kadınlara daha fazla hak tanınacağını öne süren Taliban’ın “tavsiyesi” sonrasında bugün televizyona çıkan bütün kadın gazeteciler ve sunucular burka ile izleyicinin karşısına çıktı.

Taliban’ın Ahlak Bakanlığı Sözcüsü Akif Mahajar geçen hafta yaptığı açıklamada burka kararının bir tavsiye olduğunu söylemiş ve burka kullanılmaması için son günün 21 Mayıs olduğunu duyurmuştu.

ABD önderliğindeki batılı güçlerin 2001’de Taliban hükümetini devirmesinden sonra kadınlara birçok hak verilmiş fakat geçen yıldan beri kadınlara verilen haklar tek tek geri alınmıştı.

ABD Başkanı Joe Biden'dan Afganistan gafı!

Çavuşoğlu, Taliban'ın Dışişleri Bakan Vekili Muttaki ile görüştü

Katar, Türkiye ve Taliban'dan kritik havalimanı açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik23 Mayıs 2022 07:27

    "Türkiye’nin Taliban’ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok. Daha iyi anlaşabileceğimize ihtimal veriyorum" diyenler bu sözlerinin arkasında durabilir mi!

  • Mucise Reis ;)22 Mayıs 2022 17:40

    Afganistanda kadanın sadece gözlerini tv den gören kaçaklar, ülkemize gelince kadınlarımızı görünce abuk subuk cep telefonları ellerinde çekim yapmaya başlıyor... Böyle ülke kültüründen kaçıp bizim ülkeye sallana sallana girmeleri tam bir komedi. Bu kültür ile yaşayanlar ülkemizde nasıl uyumlu yaşayabilir ?