E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Başkanı Joe Biden'dan Afganistan gafı!---

ABD Başkanı Joe Biden'dan Afganistan gafı!

ABD Başkanı Joe Biden'dan Afganistan gafı!
11 Şubat 2022 - 17:40 borsagundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, 20 yıl süren askeri harekâttan sonra Afganistan’dan çekilme kararının doğru olduğunu aktarmaya çalışırken ülkeyi önce Ukrayna, sonra Irak’la karıştırdı.


Biden, NBC televizyonuna konuşurken, “Ukrayna’yı birleştirmek için en ufak bir fırsatımız olmadı. Yani, özür dilerim, Irak’ı. Afganistan! Bunu başarmak imkansızdı” dedi.

2021 kasım ayında 79. yaşına giren Başkanın ilk gafı bu değil. Biden daha önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in soyadını yanlış telaffuz etmiş, ‘aşılama’ ve ‘gerilim tırmanması’ kelimelerini, Suriye ile Libya’yı ve Irak’la İran’ı karıştırmış, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e defalarca ‘Başkan Harris’ diyerek hitap etmişti.

Biden yönetimi, geçen yıl ABD askerlerinin ve sivil personelinin Afganistan’dan çekilmesine eşlik eden kaos, sayısız kayıplar ve kukla hükümetin çok kısa sürede düşüşü nedeniyle her kesimden sert eleştirilere maruz kalmıştı.

Biden'ın gafı sonrası ortalık karıştı! Rusya'ya yaptırımlar Avrupa ve ABD'yi bölebilir...

Biden yine sosyal medyanın dilinde: '2020' gafı!

Biden'den yeni gaf: Ülkelerin ismini karıştırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)