E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAdnan Bahar derin birikimiyle sermaye piyasalarını gençlere anlattı---

Adnan Bahar derin birikimiyle sermaye piyasalarını gençlere anlattı

Adnan Bahar derin birikimiyle sermaye piyasalarını gençlere anlattı
27 Kasım 2018 - 13:00 borsagundem.com

Sermaye piyasalarının nabzını tutan, usta isim Adnan Bahar, Beykoz Türk-Alman Üniversitesi’nde 2 saat boyunca sermaye piyasalarını, makro-mikro ekonomi ve küresel piyasaları anlattı, 44 yıllık tecrübesini aktardı.

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM

Sermaye piyasalarının ünlü aktörlerinden Bahar Menkul Kıymetler’in sahibi Adnan Bahar, gençlerle Beykoz Türk-Alman Üniversitesi’nde bir araya geldi. Piyasaların nabzını tutan usta isim olarak üniversiteden gelen davet üzerine İşletme Bölümü 4. Sınıf öğrencilerine ders veren Bahar, 44 yıllık tecrübesini de paylaştığı 2 saat boyunca sermaye piyasalarını, makro-mikro ekonomi ve küresel piyasaları anlattı.

Bahar, derin birikimlerinin ışığında aktardığı bilgilerle yeni bir vizyon kazandırdığı öğrencilere nasihatlerde de bulundu. “Sermaye piyasalarında neler yapılmalı, neler yapılmamalı? Hisse, tahvil bono nedir? Eurobond’u kimler çıkarır? Kredi derecelendirme şirketleri ne yapar?” başlıkları altında işlenen ve ilgiyle izlenen derste, Bahar gençlerin ufkunu açtı.

Bugüne kadar 72 üniversiteye konuk eğitimci olarak gittiğini belirten, ekonomik görünüm çerçevesinden gündemi detaylarıyla işlediği sınıfta gençlerin gözlerinde yakaladığı heyecan ve meraktan keyif aldığını söyleyen Adnan Bahar,  “Çünkü biz bir adım atarsak onlar 10 adım atıyor” dedi.

 

10 BİN ÖĞRENCİYLE BULUŞTU

Yıllar içinde 10 bin öğrenciye bilinç kazandıran, Türk ekonomisinin geleceği için hazırlayan Bahar, ders bitiminde Borsagundem.com’a konuştu.

“Geçtiğimiz haftalarda Borsa İstanbul’un yatırımcılar vesilesiyle yaptığı konferansta, birçok üniversiteden de öğrenciler geldi. Ben de o konferansta bir sunum yapma imkanı buldum. O imkan sonucu birçok üniversiteden ayrıca davet aldım. Bunlardan biri de Türk-Alman Üniversitesi’ydi. İşletme hocası Çiğdem Hanım bana ulaştı ve öğrencilerinin sermaye piyasalarını yakından tanımak adına üniversitelerinde ders vermem için davette bulundu. Ben de seve seve geleceğimi söyledim ve bugün burada yaklaşık 2 saat sermaye piyasalarını anlatmaya çalıştım” diyen Adnan Bahar, sözlerine şöyle devam etti:

“ÜNİVERSİTELERE GİDİP GENÇLERE SERMAYE PİYASALARINI ANLATMALIYIZ”

“Türkiye’de yaklaşık devleti, özeli 72 üniversitede yaklaşık 10 bin öğrenciye sermaye piyasaları, makro-mikro ekonomi, küresel piyasalar hakkında dilimin döndüğünce dersler verdim. Bu ders verdiğim öğrencilerin bazılarıyla hala irtibattayım ve içlerinden bazıları çok üst pozisyonlarda ki bu da beni çok mutlu ediyor.

44 yıldır sermaye piyasalarının içindeyim ve gençlerden çok umutluyum. Çünkü biz bir adım atarsak onlar 10 adım atıyor. Bizim burada eksiğimiz çok var maalesef. Geçenlerde TSPB’nde bu konuyu tekrar gündeme getirdim. Bizim Birlik olarak bu tip üniversitelere sıklıkla gidip sermaye piyasalarını gençlere anlatmamız lazım. İnanın üniversitelerden çok talep var ve ben Birliğin oluruyla kendi adıma gönüllü oldum. Verdiğimiz ders ve eğitimlerden hiçbir şekilde ücret talep edilmiyor. Sırf sermaye piyasalarını yeni nesillere sevdirmek, alıştırmak ve geleceğini onlara tanıtmak istiyoruz. “

“İSTANBUL FİNANS MERKEZİ İÇİN EN AZ 50 BİN NİTELİKLİ MEZUNA İHTİYAÇ VAR”

Sermaye piyasasında 4 bin 800 çalışanın olduğunu ancak bu sayıyı çok az bulduğunu ifade eden Bahar,  İstanbul’un finans merkezi yapılması için nitelikli 40-50 bin, bölümleriyle alakalı üniversiteli mezunlar gerektiğine işaret etti.  Bahar şöyle konuştu: “Fakat biz şu anda bunun onda birine sahibiz. Bizler elimizden geldiğince bu tür ders ve eğitimlerle gençleri sektörümüze kazandırmak zorundayız. Piyasamız çok küçük, derinleşmeli. Çalışan sayısı az, halka açıklık sayısı az, işlem hacmi az. Demek ki hata yapıyoruz. Ve hata yapanlardan biri varsa o da benim. Az çalışmışız ve gerekli ilgi alakayı göstermemişiz. Biz bu gençleri kazanmak istiyorsak,  bu eğitim ve derslere koşa koşa gitmeliyiz. Sonuç olarak bu para işi değil gönül işi olmalı.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan Miyanyedi24 Aralık 2023 22:24

    Borsanin duayeni idi... Menkul Degerler alaninda müstesna birikimi ve bilgisi tek kelime muazzamdi... Merhum Adnan Bey´e tekrar Allahtan rahmet diliyorum. Ileriye dönük oglu Yavuzhan Bahar Finans Piyasasinda önemli isler yapacagindan eminim

  • Turan Can Gürsoy28 Kasım 2018 09:07

    Büyük bir şans öğrenciler için, her zaman ülkenin ve piyasaların gelişimi için çabalayan bir duayen. Sevgiler.

  • KARTALAĞABEYLİ27 Kasım 2018 15:02

    beykoz nerde yavvv?