E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAdel 5 yılda ciroyu ikiye katlandı---

Adel 5 yılda ciroyu ikiye katlandı

Adel 5 yılda ciroyu ikiye katlandı
11 Şubat 2015 - 11:10 borsagundem.com

Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler şirketinin performansını anlattı.

Bundan 46 yıl önce faaliyetine başlayan Adel Kalemcilik, üretim miktarı ve ürün çeşitliliği ile Türkiye'nin ve yakın coğrafyanın en büyük kırtasiye ürünleri üreticisi. Avrupa genelindeki ağaç cidarlı kalemlerin üretiminin yaklaşık yüzde 13'ü Adel tarafından gerçekleştiriliyor. Anadolu Grubu ve Faber Castell'in ortaklığı ile faaliyetlerini yürüten Adel Kalemcilik, 2000'li yılların başından itibaren rotasını yurtdışına çevirdi. Bu kapsamda 2011 yılında Rusya'da LLC Faber-Castell Anadolu adını taşıyan şirketi kurdu.

Bugün 60'tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Adel Kalemcilik, son yıllarda büyüme performansıyla da dikkat çekiyor. Son 5 yılda şirket cirosunun 2 kattan fazla artış gösterdiğini belirten Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler, "30 Eylül 2014 tarihi itibariyle pay değerimiz son 5 yılda 7 kat artarak iyi bir performans sergiledi, Öte yandan şirket olarak düzenli temettü ödüyoruz. Son 10 yıldır düzenli temettü ödeyen ilk 25 şirketten biriyiz" diyor. 2014'ü de çift haneli büyüme ile tamamlayacağını öngören Adel Kalemcilik, bu yıl ise üretim kapasitesinde artış planlıyor. Çayırova'daki yeni fabrikalarına taşınacaklarını belirten Hizaler, "Yeni üretim tesisimiz yaklaşık 36 bin metrekarelik bir alana kuruluyor. Fabrika bitiminde yatırım miktarımız yaklaşık 50 milyon TL olacak. Yeni tesisimizle birlikte üretim kapasitemiz de artacak" diye konuşuyor.

Türkiye genelinde kırtasiye sektörünün yüzde 80'i ithalat ağırlıklı. Dolayısıyla sektörde çok sayıda oyuncu yer alıyor. Adel Kalemcilik gibi üretici olan çok az şirket bulunuyor. Pazarda en büyük avantajlarının lider konumda bulunmaları olduğunu söyleyen Hizaler, "Ağaç cidarlı kurşun kalemler, boya ve kopya kalemleri, tükenmez kalemler, mekanik kurşun kalemler ve uçları, sıvı mürekkepli kalemler, keçeli kalemler, pastel boyalar, sulu boyalar, silgiler, oyun hamurları, parmak boyası ve guaj boya üretiyoruz. Ağaç cidarlı kalemlerde Türkiye'nin ve bulunduğu bölgenin en büyük kalem üreticisi konumundayız öyle ki üretilen ürünler yan yana koyulduğunda dünyanın çevresini dönebilecek uzunlukta.

Portföyümüzdeki ürünleri Faber-Castell, Graf von Faber-Castell, Eberhard Faber, Adel, Adeland, Atlas ve Max markaları altında güçlü bir satış ağı ile tüm Türkiye'ye pazarlıyoruz, 60'a yakın ülkeye de Adel, Faber-Castell ve Adeland markalarıyla üretilen ürünlerini ihraç ediyoruz" diyor.

60 ülkeye ihracat gerçekleştiren Adel Kalemcilik'in odağında pazarlarını olabildiğince çeşitlendirmek var. Bu yıl ilk kez Türkmenistan ve Vietnam'dan sipariş aldıklarını anlatan Hizaler, "Afrika kıtası, Türk Cumhuriyetleri ve Güney Amerika'da yeni ülkeler için çalışmalarımız sürüyor. Nihai hedefimiz ürünlerimizin kullanılmadığı ülke kalmaması" diye konuşuyor.
 
 "RUSYA BÜYÜK DEĞER KATTI"

Evrim Hizaler 2 yıldır Adel Kalemcilik'in genel müdürlüğü görevini yürütüyor, Ancak gruptaki geçmişi daha eski. Daha önce 15 yıl Efes'te çalıştı, Bunun 9 yılı Türkiye operasyonunda, 3,5 yılı Efes Bira Grubu'nda satış ve pazarlama departmanında geçti. Bu dönemde ingiltere'den Kazakistan'a kadar olan coğrafyada pek çok proje ve şirket kuruluşunda yer aldığını belirten Hizaler, "Organizasyonların yeniden yapılandırılmasında, marka yönetimi, pazarlama, ticari pazarlama ve satış konularında çalıştım. 2010 itibariyle Efes Rusya'ya pazarlama direktörü olarak gittim, yaklaşık 2,5 yıl Rusya'da yaşadım. Farklı kültürlerle çalışmak, sıfırdan kurulan işlerin parçası olmak insana çok önemli tecrübeler ve değerler katıyor" diye konuşuyor. (NİLÜFER GÖZÜTOK ÜNAL – CAPITAL DERGİSİ)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 737,50
En Yüksek: 749,00
En Düşük: 705,00
Değişim 5,28 %
FK: 39,97
PD / DD: 15,69
İşlem Hacmi 543.499.166
Toplam Adet: 744.206
Ağırlıklı Ort.: 730,28
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)